A SyFy-on jelent meg egy videó George R. R. Martin új sci-fi sorozatáról, a Gyilkos űrhajó-ről, amelyben pár másodperces jelenetek és forgatási jelenetek láthatók – azzal egyetemben, hogy a stáb több tagja kifejti, milyen fantasztikus és remek anyagot dobtak össze.

A Trónok harca sorozatával a fél világot térde kényszerítő Martin eredetileg egy novellában írta meg a történetet, amiből 1987-ben film is készült (Gyilkos űrhajó) – és most ezt az alapanyagot dúsították fel egy egész sorozattá. Az alaptörténet szerint egy maroknyi tudós és egy erős telepata indul útnak az űrbe a Nightflyer nevű űrhajón, hogy felkutassák a világegyetem ember által nem ismert szegleteit, és létesítsenek kapcsolatot földönkívüli létformákkal. Ám, ahogy az lenni szokott: a hajón megmagyarázhatatlan és erőszakos események sora veszi kezdetét, ami nem csak a legénységet, hanem az egymásba vetett bizalmukat is tizedelni kezdi.

A sorozat mögött elég nagy nevek állnak: Martin olyan emberekkel kezdett közös munkába, mint  Jeff Buhler (Jákob lajtorjája), aki az adaptációt írta, Daniel Cerone (Feketelista), Robert Jaffe (az eredeti film munkatársa) mint producer és Andrew McCarthy (Orange Is the New Black) mint rendező-producer. A pilotot pedig Mike Cahill (A szem tükrében) rendezte.

A kamera előtt is ismerős arcok fogadják majd a nézőket: Gretchen MolEoin MackenDavid Ajala és Sam Strike.

A sorozatot az Universal Cable Production producereli, és a Netflix szerezte meg az elsődleges terjesztési jogokat az Egyesült Államokon kívül. A sorozat ősszel érkezik majd.

Nézd meg az első elérhető képkockákat itt: