Régebben csak thrillereket, sőt még előtte horrorokat is néztem, aztán valahogy „megszelídültem”, és mindenevő lettem. Ennek ellenére bárki bármit mondhat nekem, ez volt életem legparázósabb filmje. Emlékszem, egyedül néztem a sötét szobámban, kint a nappaliban ült a családom, tehát valójában nem voltam egyedül. Egyszer csak késztetést éreztem, hogy sürgősen felkapcsoljam a villanyt, de még akkor is nézegettem a hátam mögé. Tehát a film hihetővé tette számomra az eseményeket, és ez nagyon ritkán történik meg. Johnny Depp és Charlize Theron tökéletes játéka már csak hab volt hozzá a tortán.
Nagyon szívesen elbeszélgetnék azzal, aki ezeket a zseniális fordításokat teszi le elénk. Elképzelem magamban, hogy egy kissé frusztrált, és savanyú életet élő középkorú hölgyike szunyókálva, szemüvegét levéve, kissé tippszerűen adja ezeket a címeket... Teljes kritika
Deep nagy kedvenc, hiszen mindig érdekes karaktereket választ szerepeknek, de valahogy ez most nem sikerült. Egy szokványos földönkívülis történet (mely egyébként egy kicsit, de emlékeztetett egy ősrégi filmre a Támadnak a Marslakók!-ra, remélem, jól emlékszem a címére). De ettől még szórakozásnak jó, de a kliséken túl nem tud semmit felmutatni. De neked kell eldöntened, hogy tetszik-e vagy sem. Szóval filmre fel, és jó szórakozást!
A filmtörténetek egyik nagy bukása volt a film. A 75 milliós költségvetésből nem jött be 20 millió dollár sem.
A film eredeti angol címe The Astronaut volt, viszont Johnny Depp némiképp jelentéktelen, semmitmondó alakítást nyújtott a címszerepben. Charlize Theron sokkal dominánsabbnak bizonyult mellette, ezért változtatták a film címét The Astronaut's Wife-ra.
A pár több alkalommal az Emlékek szerenádja (Penny Serenade) című 1941-es fekete-fehér filmet nézi VHS kazettáról; a film egy házaspár szomorú történetéről szól.
A filmhez készült alternatív befejezés, mivel a producereknek nem tetszett az eredeti verzió.