Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84
Filmadatlap
 
26
Szereplők
30
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Gattaca
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 29.

legújabb vélemény

A szereposztás zseniális,a film maga értelmezhetetlen,értékelhetetlen szemét. Semmiről nem szól,keszekusza,zagyva. Időpocsékolásnak tartom.Csak a színészeket sajnálom,hogy ehhez adták a nevüket.

 
indingo   2017. 04. 10.

Régebben nagyobbat ütött, de a 21. században is egy élvezetes film. Egy különös és kegyetlen világot mutat be a sztori. tetszett a mondanivalója és a szereposztás is pazar.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 10.

Egy érdekes elképzelés egy olyan világról, amelyben gyakorlatilag a genetikai fasizmus valósul meg. Ugyanakkor arra is tesz egy finom utalást a film, hogy minden rendszert ki lehet játszani (még egy olyat is, ahol egy szempilla, vagy egy csepp vér alapján ki lehet deríteni mindent egy emberről), továbbá arra is, hogy ha hiszel magadban és kellően elszánt vagy, akkor bármit elérhetsz. Ez nem az a sci-fi, ahol repülő járgányok, lézerpisztolyos lövöldözések váltják egymást, egy kicsit lassan halad előre a történet (az első "igazi akciójelenetre" úgy a 70. percig kell várni). Emellett viszont kicsit giccsesnek érzem, hogy azt az úszójelenetet kétszer is be kellett tenni a filmbe, plusz amit a film végén Jude Law csinál, már-már szürreális. Ennek ellenére már csak az elgondolás, s a jó színészi játék miatt nagyon is javaslom megnézésre!

 
Deku   2017. 07. 24.

Uma Thurman és Ethan Hawke neve hallatán gondoltam ez a mozi tuti siker lesz viszont ebben a filmben semmi olyan nem volt ami miatt magával tudná ragadni a nézőjét. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy ilyen botorságot is ki lehet adni.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 01.

Érdekes az a jövőkép amit ez a film elénk tár. kivételes a gondolat hogy a jövőt a tökéletes génállománnyal rendelkezők vezetik és az orvostudomány is annyira ráfekszik a genetikára hogy képesek lesznek a legjobb sejtek kiválasztására és azok tovább örökítésére. Maga a film nem pörög és nincs nagy húzóereje ami rátapaszt a képernyőre mégsem rossz. Ez a futurisztikus kép és a szereplők játéka jó a szemnek. Viszont nem egy vad akció film ezzel számolni kell a megnézése előtt.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

A tudományos rész nagyon beindította a fantáziámat, sikerült hamar beszippantania a filmek. Érdekes az alapötlete ezzel az előre megmondjuk miből lesz a cserebogár dologgal.

 
VvV   2018. 12. 28.

Remek történet egészen különleges szereposztásban. A főszereplők nagyon jól hozzák a karaktereket, tudtak velük azonosulni.

Ethan Hawke
Ethan Hawke
Jude Law
Ethan Hawke
Uma Thurman
Jude Law
Uma Thurman

A film összbevétele 3 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az éttermi jelenetben Vincent (Ethan Hawke) belefújja a füstöt egy boros pohárba, így demonstrálva azt, hogyan takarják el a felhők a Titán légkörét. Közben a háttérben a Nuages című szám megy, amely magyarra lefordítva felhőket jelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Jerome lakásában lévő csigalépcső alakja ugyanolyan, mint egy DNS-spirál szerkezete.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik jelenetében Ethan Hawke magasságát (180 cm) egy műtét során Jude Law magasságához (185) igazítják. A valóságban mindkét színész 180 cm magas.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Vincent autója egy 1963-as Studebaker Avanti, míg Uma Thurman karakteréé egy Citroen DS Cabriolet.

(SódóGA)
 

A film megjelenésekor a reklámkampány részeként olyan hirdetéseket tettek közzé, amelyben felajánlották a leendő szülőknek, hogy utódjainkat genetikusan megtervezhetik. A hirdetésekre több ezren jelentkeztek, akik éltek volna a lehetőséggel.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő futurisztikus hatású épületek valójában igen régiek, és az úgynevezett brutalista építészeti stílus jegyében tervezték őket, amely az 1950-es évekre volt jellemző.

(SódóGA)
 

A film címét állítólag a DNS-t alkotó bázisok ihlették: guanin, adenin, timin, citozin.

(SódóGA)
 

A film forgatása alatt ismerkedett meg Uma Thurman és Ethan Hawke. A két színész később házasságot is kötött, két gyermekük született. 2005-ben váltak el.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.