Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
84%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
31
Vélemények
17
Képek
3
Videók
 
H.a.n.n.a   2020. 11. 07.

legújabb vélemény

0

A Jude Law, Uma Thurman, Ethan Hawke, Alan Arkin lista bármelyik filmben megállná a helyét. Egy remek sci-fi a 90-es évekből.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Régebben nagyobbat ütött, de a 21. században is egy élvezetes film. Egy különös és kegyetlen világot mutat be a sztori. tetszett a mondanivalója és a szereposztás is pazar.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 09. 10.

0

Egy érdekes elképzelés egy olyan világról, amelyben gyakorlatilag a genetikai fasizmus valósul meg. Ugyanakkor arra is tesz egy finom utalást a film, hogy minden rendszert ki lehet játszani (még egy olyat is, ahol egy szempilla, vagy egy csepp vér al... több»

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Uma Thurman és Ethan Hawke neve hallatán gondoltam ez a mozi tuti siker lesz viszont ebben a filmben semmi olyan nem volt ami miatt magával tudná ragadni a nézőjét. Én így éreztem mindenesetre és max azon tudtam szórakozni, hogy ilyen botorságot is ki lehet adni.

 
dailyfilmsan   2018. 09. 01.

0

Érdekes az a jövőkép amit ez a film elénk tár. kivételes a gondolat hogy a jövőt a tökéletes génállománnyal rendelkezők vezetik és az orvostudomány is annyira ráfekszik a genetikára hogy képesek lesznek a legjobb sejtek kiválasztására és azok tovább ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 29.

0

A szereposztás zseniális,a film maga értelmezhetetlen,értékelhetetlen szemét. Semmiről nem szól,keszekusza,zagyva. Időpocsékolásnak tartom.Csak a színészeket sajnálom,hogy ehhez adták a nevüket.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

0

A tudományos rész nagyon beindította a fantáziámat, sikerült hamar beszippantania a filmek. Érdekes az alapötlete ezzel az előre megmondjuk miből lesz a cserebogár dologgal.

Galéria (17)

Ethan Hawke
Ethan Hawke
Jude Law
Ethan Hawke
Uma Thurman
Jude Law
Uma Thurman

Videók (3)

A film összbevétele 3 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az éttermi jelenetben Vincent (Ethan Hawke) belefújja a füstöt egy boros pohárba, így demonstrálva azt, hogyan takarják el a felhők a Titán légkörét. Közben a háttérben a Nuages című szám megy, amely magyarra lefordítva felhőket jelent.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Jerome lakásában lévő csigalépcső alakja ugyanolyan, mint egy DNS-spirál szerkezete.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik jelenetében Ethan Hawke magasságát (180 cm) egy műtét során Jude Law magasságához (185) igazítják. A valóságban mindkét színész 180 cm magas.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Vincent autója egy 1963-as Studebaker Avanti, míg Uma Thurman karakteréé egy Citroen DS Cabriolet.

(SódóGA)
 

A film megjelenésekor a reklámkampány részeként olyan hirdetéseket tettek közzé, amelyben felajánlották a leendő szülőknek, hogy utódjainkat genetikusan megtervezhetik. A hirdetésekre több ezren jelentkeztek, akik éltek volna a lehetőséggel.

(SódóGA)
 

A filmben szereplő futurisztikus hatású épületek valójában igen régiek, és az úgynevezett brutalista építészeti stílus jegyében tervezték őket, amely az 1950-es évekre volt jellemző.

(SódóGA)
 

A film címét állítólag a DNS-t alkotó bázisok ihlették: guanin, adenin, timin, citozin.

(SódóGA)
 

A film forgatása alatt ismerkedett meg Uma Thurman és Ethan Hawke. A két színész később házasságot is kötött, két gyermekük született. 2005-ben váltak el.

(SódóGA)