A Showtime a Gattaca alapján készülő tévésorozaton dolgozik, a cselekmény konkrét részleteit azonban titokban tartják, írja saját forrásaira hivatkozva a Variety. 

A sorozatot a Sony Pictures Television fogja gyártani, és Alex Gansa lesz a showrunner és executive producer, Howard Gordon (Homeland: A belső ellenség) és Craig Borten mellett, akik szintén executive produceri feladatokat látnak el. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a produkcióval kapcsolatos szerződéseket még nem véglegesítették. 

Érdekesség, hogy nem ez az első alkalom, hogy felmerült a Gattaca tévés adaptációjának lehetősége. 2009-ben a Sony Pictures Television állítólag dolgozott az adaptáción, de végül nem folytatták a projektet. A Showtime és a Sony nem kommentálta az értesülést.

Az eredeti Gattaca 1997-ben került a mozikba, Andrew Niccol írta és rendezte, és a film egyben Niccol rendezői debütálása is volt. A főszerepeket Uma Thurman, Ethan Hawke és Jude Law alakították.

A film a közeljövőben játszódott, ahol az emberek ‘megtervezhetik’ a születendő gyermeküket. Freeman (Hawke) űrhajós szeretne lenni, azonban mivel szülei a természetes szülést választották, és szívelégtelenséget diagnosztizáltak nála, nem alkalmas a feladatra. Ezért úgy dönt, hogy felveszi egy genetikailag tökéletes férfi személyiségét.

A film marketing kampánya máig hírhedt, a premierhez készített álhirdetések tízezreket vertek át.

85 Gattaca  (1997)

dráma | sci-fi | thriller

A jövőben elérkezik a genetika arra a szintre, hogy foglalkozás, kinézet, hajlamok és képességek tekintetében a szülők megtervezhetik születendő gyermekeiket. A legjobb emberek... több»