Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
Videók
III. Richárd
 
NGN   2019. 10. 22.

legújabb vélemény

Őrült kor szülötte

:::CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Shakespeare műve számtalan feldolgozást kapott már, azonban most a film az 1930-as évek köré építi a történetet. Itt találkozunk Richárddal (Ian Mckellen), akinek feltett szándéka, hogy megszerezze a trónt testvérétől, Edward királytól (John Wood). Ám az őrült cselszövőnek addig még sok rokonától kell megszabadulnia, hogy a fejére tétessen a korona. El is kezdi fondorlatosan eltenni láb alól a trónörökösöket, ezt a film szépen sorba be is mutatja, hiszen itt azon van a hangsúly, hogy a hatalomhoz vezető út véres tettekkel van kikövezve. Richárd kegyetlen és szarkasztikus ember, egy pillanatra sem érzékenyül el, sőt gúnyosan veszi tudomásul, amikor eltávozott egy "szerette", természetesen az ő utasítására. Egy csipetnyi fekete humor és persze a hatalmi harc, mert itt azért egy királydráma történik, a trón a tét. Ian Mckellen zseniálisan alakítja az álnok és őrült zsarnokot, tökéletes választás volt a szerepre. Ez a világ, amelyben a történet játszódik, kísértetiesen hasonlít a második világháborús Németországra; a fasizmus felemelkedése, amikor megkoronázzák Richárdot, a vörös lobogós jelképe, mind-mind ismerős lehet. Egy igazi diktátor születésének lehetünk szemtanúi, és ebben nincs semmi túlzás. A film tökéletesen adja át ezt a hangulatot, de amint fentebb is írtam, némi humorral társítva, nem olyan szárazan tálalva. Az intrikák, a csalás,... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

Shakespeare műveinek egyik legötletesebb feldolgozása és áthelyezése egy képzeletbeli, 20. századi fasiszta Angliába. Így válik a királydráma a totális rendszerek megdöbbentően pontos jellemrajzává.


 
Fildi   2015. 07. 29.

Izgalmas kort és történelmi históriát választott témájául. A színészek választása is tökéletes az adott szereplő karakteréhez. Megragadott a film. Ajánlom!

A film összbevétele 2 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A zenészeknél látható WS monogram William Shakespeare-re utal.

(VFTS)
 

Ian McKellen 50-es éveiben volt, amikor III. Richardot alakította, aki csak 33 évet élt.

(VFTS)
 

5 millió font volt a film költségvetése.

(VFTS)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.