Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
50

Day of the Woman (1978)

Day of the Woman
Filmadatlap
 
17
Szereplők
1
Vélemények
25
Képek
1
Videók
Day of the Woman

 
Filmbarbár   2019. 05. 08.
Erőszak után...

A Day of the Woman – vagy, hogy egy másik, talán ismertebb címváltozatot idézzek, az I Spit on Your Grave – szerintem a mai napig az egyik leginkább sokkoló és elborzasztó film, amit valaha is láttam, és amit valaha is készítettek. A történet kedélyesen, idillien indul, de aztán belerántja a nézőt a mocsok, a fojtogató kegyetlenség világába, és másfél órán keresztül fogva is tartja őt, hogy aztán a film utolsó képkockái után is még jó sokáig tartson a hatása. A főszereplő, de vele együtt a néző is elmondhatatlan és feldolgozhatatlan iszonyattal szembesül, s a végén felteheti a kérdést: lehetséges-e ezek után a felejtés és a megváltás? Ha megjárod a poklot, a végén várhat-e rád a mennyország?... több»

 
Vannak, akik nem tartják túl nagyra ezt a filmet. Vannak, akiknek unalmas lehet vagy túl egyszerű és ha a remake-t látták előbb, akkor gondolom a megtorlás erőszakosságát is hiányolják. Én viszont pont ezek miatt (is) szeretem. Szerintem ez a film minden korszakban állandó mondanivalóval bíró, megkerülhetetlen alkotás és érdemes átverekedni magunkat az erőszakos, sokszor vontatott tartalmon, mert bőven kapunk gondolkodnivalót. több»
 

Az 1978-as film a későbbiekben más alkotókat is megihletett - például, "Savage Streets (1984)" Linda Blairrel a főszerepben - , több remake is született a történetből, illetve a tervek között szerepel az eredeti film folytatása is "I Spit on Your Grave: Deja Vu" címmel, ahol is Camille Keaton, mint Jennifer visszatér, ugyanis miután best-seller könyvet írt a vele megtörtént események alapján, a megerőszakolóinak rokonai bosszút akarnak állni rajta. Egyébként Camille Keaton korábban már eljátszotta Jennifer karakterét ismét, egy borzasztóan rossz remake-ben, ami a "frappáns" "I will Dance on Your Grave: Savage Vengance (1993)" címet kapta. 2010-es "I Spit on Your Grave" Steven R. Monroe-féle remake-je sikeresnek bizonyult, mert követte egy folytatás is, ami egy másik lány sorsát mutatta be - "I Spit on Your Grave 2 (2013)". Sőt egy héttel ezelőtt - 2015 november 29-én - pedig bemutatásra került a harmadik rész, ami a "I Spit on Your Grave: Vengeance is Mine" címre hallgat. A harmadik epizód ismét Jenniferről szól, az első rész eseményei után folytatódik a történet, miután Jennifer nevet változtat és elköltözik egy másik városba. Azért, hogy feldolgozhassa a vele történteket, csatlakozik egy anonim csoporthoz, ahol az erőszakos bűncselekmények áldozatai beszélik ki magukból az átélt traumát. Jennifer az áldozatok történetei hallatán bekattan miután a benne lévő düh még mindig lángol, és sorra elkezdi levadászni egyfajta törvényen kívüli igazságosztóként az erőszakot elkövető söpredéket, akik eddig megúszták az általuk elkövetett bűnöket.

(Joeker)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.