Az 1978-as Day of the Woman sokak szerint a világ egyik valaha készült legrosszabb filmje – pedig a skála azon végén is igen nagy a verseny, ezt nem tagadhatjuk. Meir Zarchi negyven éves filmje mégis valódi kultikus rajongást vívott ki magának az elmúlt évtizedekben, amelyek végül több folytatásban is materializálódtak.

De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy készül még egy: ráadásul az eredeti író-rendezővel és főszereplővel, Camille Keatonnal.

Az I Spit on Your Grave: Deja Vu figyelmen kívül hagyja az eddig született folytatásokat és filmeket, és egyenesen az eredeti film klasszikus gyökereiig nyúlik vissza: a történet szerint Jennifer Hillt negyven évvel ezelőtt csoportosan megerőszakolta egy csapat férfi, majd magára hagyták az erdőben, hogy haljon meg. Ám a nő túléli, és bosszút fogad: egyesével felkeresi az őt annak idején bántó férfiakat, és leszámol velük.

Ám a múlt negyven évvel később utoléri, ráadásul lánya társaságában, a férfiak hozzátartozói ugyanis legalább annyira bosszúszomjasak, mint ő, és elégtételt akarnak rajta venni. Természetesen most a lányán a sor, hogy ne hagyja magát.

A film egyébként már 2015-ben elkészült, így a rajongók már nagyon várták a most megjelent előzetest. Ebből nagyjából minden kiderül, amit a filmről tudni érdemes.

A főszereplőt, Hill lányát Jamie Bernadette alakítja, aki elmondta, hogy milyen megtisztelő, megterhelő és kihívásokkal teli szerep is volt ez, de a karrierje egyik legkifizetődőbb szerepe is, és büszke rá, hogy a Köpök a sírodra – saga részesévé válhatott.

Ahogy a cím is mutatja, a film nagyban kapcsolódik az eredetihez – nézd meg az előzetest itt: