Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72

Ideglelés (1999)

The Blair Witch Project
Filmadatlap
 
19
Szereplők
39
Vélemények
41
Képek
2
Videók
Ideglelés
 
NGN   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

Talán mára klasszikusnak mondható, bár mai felnőtt fejjel már kevésbé félelmetes. Csak az a sok kamerarángás ne lenne...

 
indingo   2016. 02. 18.

Nekem nem igazán tetszett. A Found footages filmek számomra amúgy is zavaróak és sokat rontanak a filmélményen. Picit unalmasnak is találtam, ezért bele.bele tekertem. A csaj meg idegesítő volt.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 30.

Filmként értékelhetetlen, marketing fogásként elképesztő

Az Ideglelés az a fajta alkotás, amely filmként gyakorlatilag értékelhetetlen, marketing fogásként viszont elképesztő. Szinte biztos, hogy másként viszonyulnánk a found footage-féle horrorokhoz, ha a szóban forgó film nem lett volna olyan sikeres, de abban is biztos vagyok, hogy az a fajta megoldásai, amelyeket alkalmaz napjainkban kivitelezhetetlenek lennének. Nevezetesen: ez egy megtalált felvétel, amelyen minden úgy történt, ahogy látjuk, plusz elhitetni a világgal, hogy a videót készítő fiatalok eltűntek, s vélhetően meghaltak… Kétségtelen, hogy 1999-ben ezt meg lehetett játszani, ma már azonban ez képtelenség, hiszen hála az internetnek, az ilyen fajta turpisság percek alatt kideríthető... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

Nem volt annyira megkapó mint ahogy azt a beharangozása után gondoltam. Mindent ellőttek már előre és ez nem tetszett. Sajnálatos ez mivel vártam nagyon de tévedés lett.

 
HercegPeter   2019. 07. 27.

Egyszerűen nem tudom, hogy miért lett ennyire sikeres ez a film? Én most láttam először (bár a 2016-os Blair Witch-et már láttam). Úgy voltam ezzel, mint az első igazi kézikamerás horror. Ennek megfelelően valami egyedi élményre számítottam. De nem kaptam semmit. Nézni felesleges, elég ha csak hallgatja az ember. De ez még betudható a found-footage stílusnak. Én azt hittem, hogy a már említett 2016-os film csak egy gyenge próbálkozás lesz, hogy meglovagolják ennek a sikerét (ez persze részben így is van), de azt nem gondoltam volna, hogy jobb is, mint az eredeti. Pedig az is csak középszerű. Szerencsére nem hosszú, így sok időt nem veszítünk vele, de ennek a kevés időnek is legalább a fele csak felvezetés. Talán az utolsó 5 perc az, ami egy kicsit is horrorra emlékeztet. Azt elismerem, hogy néha próbál feszültséget kelteni, de sajnos nagyon nem megy neki. Hatalmas csalódás.

 
Jómagam, ha korszakalkotó kézikamerás horrorokban gondolkodunk, sokkal többre becsülöm a tabudöntögető, hatásvadász 1980-as olasz Cannibal Holocaustot, mint ezt az alkotást... és eskü, hogy nem a nosztalgia-sznobizmus beszél belőlem.
6/10 több»

A film összbevétele 248 639 099 dollár volt (imdb.com).

 

Színészekkel elhitették a forgatás előtt, hogy a legenda valódi, és csak a film bemutatásakor mondták el nekik az igazat

(AngelCass)
 

Folyamatos walkie-talkie kapcsolatban voltak a színészek a rendezővel, de így is sikerült néhányszor letérniük az útról, "elveszniük"

(AngelCass)
 

Film megjelenéséig a szereplők szerepeltek az elveszett emberek listáján.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.