Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Ideglelés (1999)

The Blair Witch Project
Filmadatlap
 
19
Szereplők
40
Vélemények
41
Képek
2
Videók

Galéria (41)

Videók (2)

 
belavagyok   2020. 10. 20.

legújabb vélemény

0

Akkora kamu ez a film. A felhajtás jó volt körülötte, de számomra értékelhetetlen volt a film.

 
indingo   2016. 02. 18.

0

Nekem nem igazán tetszett. A found footage-es filmek számomra amúgy is zavaróak, és sokat rontanak a filmélményen. Picit unalmasnak is találtam, ezért bele-beletekertem. A csaj meg idegesítő volt.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

A kézi kamerás filmeket lehet szeretni, és utálni. Ez a kis alkotás nem volt rossz...Jó persze,nem lesz Oscar jelölt, de vannak benne érdekes, és félelmetes részek. Nézhető.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 30.

0
Filmként értékelhetetlen, marketing fogásként elképesztő

Az Ideglelés az a fajta alkotás, amely filmként gyakorlatilag értékelhetetlen, marketing fogásként viszont elképesztő. Szinte biztos, hogy másként viszonyulnánk a found footage-féle horrorokhoz, ha a szóban forgó film nem lett volna olyan sikeres, de... teljes kritika»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Nem volt annyira megkapó, mint ahogy azt a beharangozása után gondoltam. Mindent ellőttek már előre, és ez nem tetszett. Sajnálatos ez, mivel vártam nagyon, de tévedés lett.

 
HercegPeter   2019. 07. 27.

0

Egyszerűen nem tudom, hogy miért lett ennyire sikeres ez a film? Én most láttam először (bár a 2016-os Blair Witch-et már láttam). Úgy voltam ezzel, mint az első igazi kézikamerás horror. Ennek megfelelően valami egyedi élményre számítottam. De nem k... több»

 
Lamboh   2017. 10. 15.

0

Nem rajongók az ilyen egy kamerás filmekért, ez viszont nem is volt annyira rossz. Ha minden igaz, akkor a tv-ben láttam még régebben, és egész bejött. Ami nagyon zavart, hogy sokszor rohadtul nem lehetett látni mi történik éppen, mert folyamatosan rángatva volt a kamera, ráadásul korom sötét volt.

A film összbevétele 248 639 099 dollár volt (imdb.com).

 

Színészekkel elhitették a forgatás előtt, hogy a legenda valódi, és csak a film bemutatásakor mondták el nekik az igazat

(AngelCass)
 

Folyamatos walkie-talkie kapcsolatban voltak a színészek a rendezővel, de így is sikerült néhányszor letérniük az útról, "elveszniük"

(AngelCass)
 

Film megjelenéséig a szereplők szerepeltek az elveszett emberek listáján.

(AngelCass)
 

Heather és Williams-t nem értesítették, hogy Leonard el fog tűnni, így igazi aggodalmat láthatunk a vásznon (mert eredetileg William veszett volna el) , Leonardnak hagytak egy üzenetet, hogy várja meg míg elalszanak aztán felhívták, hogy meghaltál, szóval elhagyhatta a forgatást, örült neki ugyanis koncertjegye volt aznapra.

(AngelCass)
 

Filmben igazi emberi fogakat láthatunk amit a rendező kért el a fogorvosától, a hajszálak meg valóban Joshua Leonard színésztől származtak.

(AngelCass)