Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
73

Ideglelés (1999)

The Blair Witch Project
Filmadatlap
 
19
Szereplők
36
Vélemények
41
Képek
2
Videók
Ideglelés
 
indingo   2016. 02. 18.

Nekem nem igazán tetszett. A Found footages filmek számomra amúgy is zavaróak és sokat rontanak a filmélményen. Picit unalmasnak is találtam, ezért bele.bele tekertem. A csaj meg idegesítő volt.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 30.

Az Ideglelés az a fajta alkotás, amely filmként gyakorlatilag értékelhetetlen, marketing fogásként viszont elképesztő. Szinte biztos, hogy másként viszonyulnánk a found footage-féle horrorokhoz, ha a szóban forgó film nem lett volna olyan sikeres, de abban is biztos vagyok, hogy az a fajta megoldásai, amelyeket alkalmaz napjainkban kivitelezhetetlenek lennének. Nevezetesen: ez egy megtalált felvétel, amelyen minden úgy történt, ahogy látjuk, plusz elhitetni a világgal, hogy a videót készítő fiatalok eltűntek, s vélhetően meghaltak… Kétségtelen, hogy 1999-ben ezt meg lehetett játszani, ma már azonban ez képtelenség, hiszen hála az internetnek, az ilyen fajta turpisság percek alatt kideríthető. Ez persze még nem vonna le az Ideglelés érdemeiből, ugyanis csak összehoztak belőle a film készítői kb. 250 millió dollárt, ami nem kis teljesítmény. A filmre rátérve: hiába horror, a nagyjából 80 perces játékideje alatt mindössze 10 percet tudnék említeni, amely érdemi feszültséget, s némi félelemfaktort nyújt, ez pedig valljuk be, kevés. A végén, a házban játszódó jelenetsor azért nem rossz, mai szemmel is nézhető, de mire eljutunk idáig, tele lesz a hócipőnk a „karakterek” nyavalygásán, s részben emiatt az ijesztgetős szcénák sem tudnak hatékonyan funkcionálni. Ahogy említettem, az Ideglelés nem igazán tudom filmként működni, így nem is igazán lehet olyan dolgokról beszélni, mint színészi játék, kamerakezelés, vágás, forgatókönyv stb. Sokkal inkább egy hatásos alapötlet, amelyet felfoghatunk egy korabeli IQ-tesztnek: elhiszed-e azt, amit el akarnak veled hitetni. A Guinness-rekordokba illő sikere megsüvegelendő, de azért hangsúlyozom újfent: ha ez egy film, akkor annak gyenge.


 
Deku   2017. 08. 30.

Nem volt annyira megkapó mint ahogy azt a beharangozása után gondoltam. Mindent ellőttek már előre és ez nem tetszett. Sajnálatos ez mivel vártam nagyon de tévedés lett.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Nem rajongók az ilyen egy kamerás filmekért, ez viszont nem is volt annyira rossz. Ha minden igaz, akkor a tv-ben láttam még régebben, és egész bejött. Ami nagyon zavart, hogy sokszor rohadtul nem lehetett látni mi történik éppen, mert folyamatosan rángatva volt a kamera, ráadásul korom sötét volt.

 
Bazzzsi   2017. 11. 01.

Annyira kamu ez a film, hogy borzalom. Semelyik jelenetét nem tudom komolyan venni és így nem sok értelmes van a filmnek. Számomra teljesen hiteltelen.

 
Jómagam, ha korszakalkotó kézikamerás horrorokban gondolkodunk, sokkal többre becsülöm a tabudöntögető, hatásvadász 1980-as olasz Cannibal Holocaustot, mint ezt az alkotást... és eskü, hogy nem a nosztalgia-sznobizmus beszél belőlem.
6/10 több»
 

Színészekkel elhitették a forgatás előtt, hogy a legenda valódi, és csak a film bemutatásakor mondták el nekik az igazat

(AngelCass)
 

Folyamatos walkie-talkie kapcsolatban voltak a színészek a rendezővel, de így is sikerült néhányszor letérniük az útról, "elveszniük"

(AngelCass)
 

Film megjelenéséig a szereplők szerepeltek az elveszett emberek listáján.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.