Kánikulai délután (1975)

Charles Durning
Sully Boyar
Sully Boyar
Al Pacino

kecso1975   2020. 05. 01.

Csak az Al Pacino miatt ér egy csillagot,katasztrófa..

Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

Al Pacino szinte nem tud hibázni.Nagyon nagy feelingje van az egész filmnek,és megkapóak a képek.Lance Henriksent nem nagyon szeretem,és nem is futott be akkora karriert,de itt ő is oké volt.

Deku   2017. 07. 18.

Régi film de azért én vártam valami érdekességet, ami nem jött. Nincs is mit mondani erre ez egyszerűen rémes lett. Nehezen emészthető sztorit kapott. Nem javaslom senkinek.

Syracuse   2015. 05. 15.

Az ember észre sem veszi, és már el is telt az a 2 óra. Elképesztően jó film, a színvonalát pedig az is emeli, hogy már több, mint 40 éves alkotás - és ez egyáltalán nem látszik rajta. Egyik legjobb bankrablós film, amit láttam.

valery   2017. 01. 22.

Nagyon jó időtöltést ígér a film, nagyszerű kikapcsolódás. Sajátos miliő és egyedi hangulat. Felejthetetlenek a jelenetek és a színészek játéka nagyon hiteles. Kellően megfogott a film hangulata és mondanivalója.

edessszilvia   2017. 11. 03.

Nagyon jo Al Pacino krimi, klasssz sztorival, jól felépített , csavaros történettel. Nagyon jó karakterisztika, nagyszerü befejezés, ajánlom mindenkinek

kernernoemi   2016. 10. 22.

Ennyi idő elteltével is egy nagyszerű krimi, izgalmas, mozgalmas, kliséktől mentes, igazi jó kikapcsolódás. Érdemes megnézni mert simán felveszi a versenyt a mai hasonló témájú filmekkel.

A film például szolgált A belső ember című film forgatókönyvéhez. Denzel Washington karaktere meg is említi: amikor tárgyal a túszejtővel, megkérdezi tőle, hogy látta-e a Kánikulai délutánt.

(Dorkateo )

A Warner Bros stúdió 80. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1975-ben.

(dulkap)

A reptéri jelenetnél 24 rendőrautót és egy repülőgépet béreltek, de a háttérben normálisan működött a nemzetközi forgalom, így valódi reptéri hangulat volt.

(Bogi87)

Az utcai jelenetekhez pár száz embert szerződtettek, pár tucat rendőrt és néhány diákot, és megkérték az ott lakókat, hogy könyököljenek ki az ablakokba és nézzék a forgatást. Pár nap alatt a tömeg egyre nőtt, és amikor az éjszakai jelenet forgatására került a sor, már 1200 fős tömeg állt rendelkezésükre.

(Bogi87)