Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
1
Videók
 
kecso1975   2020. 05. 01.

legújabb vélemény

Csak az Al Pacino miatt ér egy csillagot,katasztrófa..

 
Deku   2017. 07. 18.

Régi film de azért én vártam valami érdekességet, ami nem jött. Nincs is mit mondani erre ez egyszerűen rémes lett. Nehezen emészthető sztorit kapott. Nem javaslom senkinek.


 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

Al Pacino szinte nem tud hibázni.Nagyon nagy feelingje van az egész filmnek,és megkapóak a képek.Lance Henriksent nem nagyon szeretem,és nem is futott be akkora karriert,de itt ő is oké volt.

 
Syracuse   2015. 05. 15.

Az ember észre sem veszi, és már el is telt az a 2 óra. Elképesztően jó film, a színvonalát pedig az is emeli, hogy már több, mint 40 éves alkotás - és ez egyáltalán nem látszik rajta. Egyik legjobb bankrablós film, amit láttam.

 
scarface   2019. 01. 26.

Nagyot alakit benne Pacino az Oscart simán megérdemelhette volna.

 
edessszilvia   2017. 11. 03.

Nagyon jo Al Pacino krimi, klasssz sztorival, jól felépített , csavaros történettel. Nagyon jó karakterisztika, nagyszerü befejezés, ajánlom mindenkinek

 
valery   2017. 01. 22.

Nagyon jó időtöltést ígér a film, nagyszerű kikapcsolódás. Sajátos miliő és egyedi hangulat. Felejthetetlenek a jelenetek és a színészek játéka nagyon hiteles. Kellően megfogott a film hangulata és mondanivalója.

Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
John Cazale
Al Pacino
Al Pacino
John Cazale
Al Pacino
Al Pacino
Lance Henriksen
James Broderick
Charles Durning
Al Pacino
Al Pacino
Al Pacino
Sully Boyar
Al Pacino
Sully Boyar
Al Pacino

A film összbevétele 50 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Warner Bros stúdió 80. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1975-ben.

(dulkap)
 

A reptéri jelenetnél 24 rendőrautót és egy repülőgépet béreltek, de a háttérben normálisan működött a nemzetközi forgalom, így valódi reptéri hangulat volt.

(Bogi87)
 

Az utcai jelenetekhez pár száz embert szerződtettek, pár tucat rendőrt és néhány diákot, és megkérték az ott lakókat, hogy könyököljenek ki az ablakokba és nézzék a forgatást. Pár nap alatt a tömeg egyre nőtt, és amikor az éjszakai jelenet forgatására került a sor, már 1200 fős tömeg állt rendelkezésükre.

(Bogi87)
 

A rendező a bankban játszódó jelenetet nem akarta stúdióban forgatni, ezért kibéreltek egy boltot, aminek nagy ablakai voltak. Viszont problémát jelentett, hogy az utcán busz járt, de a városvezetés segítőkésznek bizonyult, és a forgatás idejére elterelték a buszjáratot.

(Bogi87)
 

A karakternek megfelelően Al Pacino bajuszt növesztett. Amikor visszanézte a felvett jeleneteke, közölte, hogy bajusz nélkül fogja játszani, így egy napi forgatás kárba ment.

(Bogi87)
 

Chris Sarandon tökéletes alakítást nyújtott a filmben, de soha többé nem vállalt ilyen szerepet. A film legjobb jelenete, amikor szinte sírva kéri a rendőrt, hogy ne kelljen telefonálnia.

(Bogi87)
 

A szereplőválogatások alkalmával Al Pacino minden jelölttel összeolvasta a jelenetét, hogy eldönthesse, kivel tud majd jól együtt dolgozni.

(Bogi87)
 

Azért választották a szerepekre Al Pacino és John Cazalet, mivel közeli barátok voltak, és nagyon jól tudtak együttműködni más filmekben is.

(Bogi87)
 

A bankigazgató szerepét Charles Durning kapta volna, de mivel ekkor már egy már egy másik filmforgatáson kellett lennie Kaliforniában, a detektív szerepet kapta meg.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.