Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%

Szökés Alcatrazból (1979)

Escape from Alcatraz
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
25
Képek
1
Videók
 
Harper   2020. 08. 31.

legújabb vélemény

Az egyik legjobb börtönös - szökős film 1979-ből

A San Francisco-öböl parányi szigete, melynek neve a spanyol alcatraz (szula, vagy pelikán) szóból ered - hiszen a XVIII. században ide érkező spanyolok a sziget felfedezésekor ezt a madárfajt találták nagy számban a helyszínen - börtönéről vált híressé az 1934 és 1963 közötti időszakban működve. Alcatraz hosszú börtön-ideje alatt a szigetről csak egyetlen egyszer történt sikeres (vagy annak gondolt) szökés, mégpedig 1962-ben, amikor Frank Morris illetve John és Clarence Anglin leléptek onnan. A film ezt a híres szökést mutatja be részletesen, az akkoriban még "csak" 49 éves Clint Eastwood főszereplésével. Mai szemmel kicsit talán lassú tempójú a film, ám éppen ezért sajátos, átélhető hangulatot kelt bennünk, szinte mi magunk is ott vagyunk a szereplőkkel a börtönfolyosókon, udvaron és cellákban. Izgalmas maga a szökési jelenet is, néhol szinte lélegzet visszafojtva szorítunk Morriséknak. Nagyot alakít Eastwood oldalán Fred Ward is John Anglin szerepében. A script jól osztja el az egyes játékrészeket: jók a film arányai. Összességében egy élvezetes dráma, az egyik legjobb valaha készített börtönös film. Értékelésem erős 80%.

 
Deku   2017. 10. 22.

Kicsit másabb hangulatra voltam vevő a film alatt de annyira nem lett vészes, hogy ne lehessen megnézni. Én azért többre számítottam ettől a filmtől az alapján amit róla halottam.


 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 25.

Morris kemény fickó,aki senkitől sem fél,senkitől sem tart.Egyet akar.Megszökni minden áron.Don Siegel egy kifejezetten jó mozit hozott össze a stábbal,és a színészekkel együtt!Eastwood hamar a szökni akarók élére áll egy zseniális tervvel.Izgalmas,de egyben mélyreható film is.

 
irongozu   2016. 04. 29.

Ez egy nagyon nagy film a legendától. Néhány kivételtől eltekintve a mellékszereplők is nagyon jók, pedig nem feltétlenül egyszerű a börtönélet bemutatása. Úgy gondolom, méltán lehet ez a film az alapja a börtönfilmeknek.

 
FarZoo   2015. 06. 26.

Az egyik legjobb börtönös film. Magával ragadó, kemény, érzelmileg megfogó, durva film. Nincs olyan hogy valakire ne lenne hatással, aki megnézi ezt a filmet. Komoly filmek kedvelőinek ajánlom!

 
Kandurbaba   2016. 02. 08.

Az egyik legjobb börtönös film. Profi rendezés, kiváló színészek. Meggyőző színészi alakítás. Végig leköti az ember figyelmét a film, nem hagy unatkozni.

 
lexlutor   2015. 05. 13.

Valahogy egy időben nagyon menő volt idealizálni a börtönviselt embereket, mint az igazi "kemény férfiakat", akikre fel kell nézni. Ez nekem nem annyira tetszett. A film maga attól még jó volt, csak ez volt kicsit problémás nekem.

A film összbevétele 43 004 381 dollár volt (imdb.com).

 

A veszélyes ugrást a börtönfalról a vízbe kaszkadőrök nélkül forgatták le.

(kázsé)
 

Danny Glover első filmje.

(kázsé)
 

A film bemutatása óta az egyik legkedveltebb kérdés az Alcatraz börtöntúráin: "melyik volt Clint Eastwood cellája?"

(kázsé)
 

Clint Eastwood korábban is forgatott az Alcatraz börtönben az egyik Piszkos Harry filmben.

(kázsé)
 

Don Siegel és Clint Eastwood ötödik és egyben utolsó filmje.

(kázsé)
 

A rendező Don Siegel megjelenik a filmben, ő a börtöndoktor.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.