Harrison Ford Al Pacinónak köszönheti a karrierjét?

Megvannak Hollywoodnak a maga legendái, azok a nagy öregek, akiknek a filmjein generációk nőttek fel és akik nélkül nehéz elképzelni a jövőt. Ezek közé tartozik Al Pacino és Harrison Ford is. A két sztár merőben más karriert futott be, de mindketten a legnagyobb hírességek szűk elitjébe tartoznak. De könnyen lehet, hogy Harrison Ford ma nem tartana ott, ahol, ha nincs Al Pacino.

Erről viccesen maga Al Pacino beszélt egy interjú során a közelmúltban. Felelevenítette a pályafutása legelejét a ’70-es évek első feléből. Ő azon színészek közé tartozott, akinek szinte az első filmjével sikerült berobbannia. Olyan mára klasszikussá vált filmekben szerepelt mint A keresztapa és A keresztapa II, a Serpico, a Madárijesztő vagy a Kánikulai délután.

Akkoriban ő volt az új sztár, akit bombáztak a szerződésekkel és szerepajánlatokkal. Az egyik ilyen ajánlat egy bizonyos Star Wars egyik főszerepe volt. Ő játszhatta volna el Han Solo karakterét. Ám amikor elolvasta a forgatókönyvet, egy szót sem értett az egészből. Ezért, bár rengeteg pénzt ajánlottak neki a szerepért, végül visszautasította azt. Al Pacino viccesen azt is hozzátette: „Harrison Ford nekem köszönheti a karrierjét.”

Mint ismert, Han Solót végül valóban Harrison Ford játszotta el, aki akkoriban szintén még csak egy feltörekvő színész volt, nem úgy mint Al Pacino. De az igazi hírnevet valóban Han Solo eljátszása hozta meg a számára.