Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
86%

Serpico (1973)

Serpico
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Berto49   2017. 05. 13.

legújabb vélemény

0

Engem nagyon idegesített Al Pacino hippis kinézete, ruházata, a játéka sem volt kimondottan zseniális, a sztori meg kissé egysíkú; mindenki megkenhető, csak Frankie/Pacino nem. A rendőrségi korrupció első alapfilmje, azóta a téma számtalanszor visszatért. Nehezen nézném meg újra.

 
FarZoo   2015. 06. 24.

0

Imádom az olasz filmeket és ez sem okozott csalódást. Al Pacino remekül alakít benne. Van egy különleges hangulata a filmnek. Remek színészi alakítás, remek rendezés, igazán magával ragadó film.


 
Manyi   2015. 10. 25.

0

Al Pacino egyik igazi klasszikusa. Izgalmas és eredeti alakítás. Hozza azt amit egy akció-drámától elvárhatunk. Érdemes akár többször is megnézni, hogy a részletekre is odafigyeljen az ember.

Galéria (12)

Videók (1)

A film összbevétele 29 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1973-ban.

(dulkap)
 

Al Pacino ezt a filmet az egyik legnagyobb színészi teljesítményeként tartotta számon.

(Bogi87)
 

A forgatás előtt Al Pacino a szerepre készülve hosszú időt töltött az igazi Frank Serpicoval.

(Bogi87)
 

A filmet fordított sorrendben forgatták. A forgatás elején hosszú haja és szakálla volt Al Pacino-nak, majd fokozatosan nyírták. A film végére már nem volt szakálla, és a haja is rövid volt.

(Bogi87)
 

A film szerepel Steven Jay által szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Al Pacino életében először ment el az átadóra és korábban sem látta tv-ben egyiket sem, gondolta egy órás hacacáré az egész. A mellette ülő Jeff Bridgess-től megtudta,hogy több, mint háromórás a műsor. Ideges lett, egyre több és több Valiumot szedett be,a végén nem bírt menni ,csak azon imádkozott,hogy ne őt szólítsák nyertesnek. Jack Lemmon vitte haza az Oscart.

(Menyét Ibolya)