Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
63

A detektív (1968)

The Detective
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
Videók
A detektív

 
Berto49   2017. 09. 19.

legújabb vélemény

A kissé már öregedő Frankie boy a film forgatásakor 53 éves volt, vagyis nagyon illett rá az „Ol’ Blue Eyes=Öreg Kékszemű” jelző. Egy a hivatása által megszállott nyomozót alakított, aki kilátástalan harcot folytat a rendőrségi korrupció és a pénzmosás ellen. Azt már az „Aranykezű férfi” megnézése óta tudom róla, hogy amellett, hogy ő volt „A HANG”, milyen kiváló színészi tehetséggel is rendelkezett. A noiros elemekkel fűszerezett darab nyomasztó társadalmi állapotokat leplez le, amelyek felemésztik az igazságért harcoló detektív erejét. Hamisíthatatlan bűnfilm.

Frank Sinatra
Jacqueline Bisset
Frank Sinatra
Frank Sinatra
Lee Remick
Frank Sinatra
 

A film egy 1966-ban megjelent regénynek, az adaptációja. Az író, Roderick Thorp megírta a folytatását is, Nothing Lasts Forever (Semmi sem tart örökké) címen. A megfilmesítéskor, 1988-ban, mivel a korábbi szerződésben ez a pont is szerepelt, felajánlották Sinatrának a főszerepet, de ő ezzel a szöveggel utasította vissza: „Túl öreg és túl gazdag vagyok ahhoz, hogy színészkedjek még valaha is az életben.” John McClane nyomozó szerepét Bruce Willis kapta.

(Berto49)
 

A film szerepel az LMBT listán,mely azokat a filmeket tartalmazza, melyekben leszbikus, meleg, biszexszuális vagy transznemű szereplők szerepelnek,illetve a film cselekményére hatással van, ha a filmben azonos neműek közötti kapcsolat létesül.

(mamiéstöti2)
 

Eredetileg úgy volt, hogy Frank Sinatra akkori feleségével, Mia Farrow-val együtt szerepel a filmben, azonban a film munkálatai, amiben éppen Farrow játszott még tartottak, ezért le kellett mondania. Sinatra ettől annyira kiborult, hogy nélküle forgatta le a filmet (Jacqueline Bisset kapta meg a szerepét) és elküldte a válási papírokat annak a filmnek a forgatására, ami a Rosemary gyermeke (1968) volt.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.