Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
70%

A vadász éjszakája (1955)

The Night of the Hunter
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
online91   2016. 07. 07.

legújabb vélemény

0

Még most is hallom az altatót a fülemben csengeni. Charles Laughton egy mesterművet alkotott ezzel a horrorfilmmel. Nem te nézed a filmet, hanem a film téged. Nagyszerű

 
Ragemarci   2016. 03. 06.

0

Az operatőr és látványtervező miatt evergreen ez a film, meg a zenéje miatt. A betétdalok már más tészta, nem igazán az én világom. Amúgy olyan érzésem volt a film alatt, mintha egy színházi közvetítést néznék, túltolt gesztusok és csetlések-botlások... több»


 
batukán   2015. 12. 31.

0

Nem egy könnyű film. Végig a káoszból, a zavarodottságból táplálkozik. A szájbarágós stílusa miatt, nem tudom jobbra értékelni. Egyszer azért érdemes megnézni.

Galéria (6)

Videók (2)

A film összbevétele 654 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Charles Laughton elsődleges választása a főszerepekre Gary Cooper és Betty Grable voltak, de mind a ketten visszautasították a lehetőséget.

(rbernadett)
 

Eredetileg Emmett Lynnt vették fel Birdie Steptoe szerepére, és el is kezdték vele a felvételeket, majd Charles Laughton úgy döntött, hogy lecseréli James Gleasonnal, és újravette Lynn jeleneteit.

(rbernadett)
 

John Carradine és Laurence Olivier szóba kerültek Harry Powell szerepére.

(rbernadett)