Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
68%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
59
Vélemények
25
Képek
8
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 11. 03.

legújabb vélemény

Kellően nyomasztó horror, talán nem egy legenda :D, de mégis elgondolkodtató. Azt hiszem, ez valójában a bűntudat metaforája film formájában. Szerintem nem rossz.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Egy újabb sztorijú horror film, ami nekem tetszett, Rémisztő is volt a szereplők szuperül játszottak benne. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom.


 
dulkap   2016. 01. 06.

Közepeske, mert volt benne pár jó rész, meg az ötlet egy része se rossz. A követés koncepciója és néhány szellem jó. (Az inkontinenciás fogatlan lány, nem tartozik közéjük.) Azonban ez a nemi úton terjedő kísértet ötlet kicsit komolytalan nekem és ni... több»

 
indingo   2017. 04. 12.

Szeretem a horror filmeket, persze azért nem este nézni. :) A történetben volt némi frissesség, nem egy megszokott sztorit kaptunk. Hagy a nézőnek is teret a film, hogy a saját befejezését kitalálja.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 19.

Nem értem a magasztaló kritikákat

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. Egyrészt mert ritkán szoktam horrort nézni (ez inkább annak köszönhető, hogy manapság rengeteg, finoman szólva is gagyi alkotás születik), másrészt pedig az a bajom, hogy ezt a filmet szinte minden fontosabb fóru... teljes kritika»

 
rbernadett   2016. 01. 05.

Alapvetően nem szoktam horror filmeket nézni, nem azért, mert nem szeretem őket, hanem azért, mert félek tőlük. Ezt mégis megnéztem két okból. Egyrészt, mert ajánlották, másrészt bekerült a "legjobb filmek 2015-ben" listára ezért kíváncsi voltam mit ... több»

 
Deku   2017. 10. 23.

Van benne valami érdekes mégis amolyan egyszerű hatás amit nem tudok megmagyarázni. A maga furcsa módján igazán kis szerethető filmről van szó. Inkább mondanám átlagosnak mintsem kiemelkedőnek, de ettől függetlenül is nagyon szerettem.

Galéria (25)

Videók (8)

A film összbevétele 21 528 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 041 805 forintot termelt.

 

A filmben a tinik számos problémáját bemutatják szimbolikusan, például amikor Jay fűszálakat rak párhuzamosan a térdére (öngyilkossági kísérletek), a félig megevett szendvics a szobában (evési zavarok), pirulák mindenütt (drog).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Maika Monroe a legnehezebb jelenetnek azt a részt érezte, amikor -1 fokban kellett kikötözve ülnie a tolószékben egy szál alsóneműben.

(phanzetomox)
 

A film meghatározhatatlan korszakban játszódik, hiszen szerepelnek benne régi CRT tévék és autók, a modern korból pedig pl: e-book olvasók.

(phanzetomox)
 

A rendező -saját bevallása szerint- visszatérő rémálmai hatására, és azok alapján készítette a filmet.

(Sipos Csongor)
 

A filmet szinkronizáltan és néhány moziban feliratosan is bemutatták a hazai mozik.

(hp )
 
Az It Follows záróbeállítása szavak nélkül, csupán egy kameramozgással képes nyugatalanságot kelteni, elbizonytalanítani, megrémíteni. Az alak mindig követni fogja a szereplőket, ahogy minket a film. több»
 
E szép ajánlásokkal rendelkező horror valóban kiemelkedő mozi. Ráadásul nem csak ijesztget-sokkol, hanem ütős gondolatai is vannak – s nem fél velük visszaélni. több»
 
Rengeteg pozitívuma mellett egyértelműen az a legjobb a Valami követben, hogy újszerűségének és egyediségének köszönhetően egyáltalán nem lehet tudni, mi lesz a film vége. Nem tudom, mikor láttam utoljára olyan horrort, amiben van miért izgulni. több»