Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Valami követ (2014)

It Follows
Filmadatlap
 
26
Szereplők
61
Vélemények
25
Képek
9
Videók

Galéria (25)

Videók (9)

 
Eastern79   2021. 02. 06.

legújabb vélemény

0
Egyszerű félelem

A Valami követ legfőbb erőssége, hogy nem tudjuk, mi elől menekülünk. A fenyegetés valós, kézzelfogható, de mindig más alakot ölt, és egyre csak közeledik. Nem ritka az olyan horror, amely inkább pszichológiai alapokon nyugszik, ezek közül is kiemelkedik számomra ez a film. Ősi félelemre épít, mégpedig az ismeretlentől való félelemre, és éppen ezért hatásos. A rendezés feszültséggel teli, talán az entitással kapcsolatban lehettek volna kreatívabbak, de még így is az átlag horrorok felett teljesít eredeti ötletével és egyszerű, de hatásos rendezésével. Ha a megszokottól eltérő borzongásra vágysz, ne hagyd ki!

 
Kóborló   2021. 01. 04.

a nap véleménye

2
Az ismeretlen jelenség

Pár évvel ezelőtt volt szerencsém már ehhez az alkotáshoz, és akkor kimondottan tetszett, így gondoltam, újra előveszem egy második megtekintésre, hisz sok olyan horrort tudnék említeni, ami képes volt az első találkozáskor nagyon pozitív hatást elér... teljes kritika»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Egy újabb sztorijú horror film, ami nekem tetszett, Rémisztő is volt a szereplők szuperül játszottak benne. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 19.

1

Szuper kis film, engem valamiért megfogott... az eleje főleg ütős, és persze ott van az uszodai rész, na hát, az valami csúcs!!! Nem egy Oscar díjas alkotás, de persze nem is ezért csinálták, és kellemes kikapcsolódás!!! Okés...

1
 
dulkap   2016. 01. 06.

1

Közepeske, mert volt benne pár jó rész, meg az ötlet egy része se rossz. A követés koncepciója és néhány szellem jó. (Az inkontinenciás fogatlan lány, nem tartozik közéjük.) Azonban ez a nemi úton terjedő kísértet ötlet kicsit komolytalan nekem és ni... több»

 
indingo   2017. 04. 12.

0

Szeretem a horror filmeket, persze azért nem este nézni. :) A történetben volt némi frissesség, nem egy megszokott sztorit kaptunk. Hagy a nézőnek is teret a film, hogy a saját befejezését kitalálja.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 19.

0
Nem értem a magasztaló kritikákat

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. Egyrészt mert ritkán szoktam horrort nézni (ez inkább annak köszönhető, hogy manapság rengeteg, finoman szólva is gagyi alkotás születik), másrészt pedig az a bajom, hogy ezt a filmet szinte minden fontosabb fóru... teljes kritika»

A film összbevétele 21 528 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 041 805 forintot termelt.

 

A film főszereplője, Maika Monroe egyszer azt nyilatkozta, hogy szívesen eljátszaná újra Jay szerepét, ha folytatása lesz a filmnek.

(Kóborló )
 

A film váratlan sikere miatt egy ideig gondolkodtak a készítők egy lehetséges folytatás elkészítésén, végül ebből nem lett semmi (ezidáig).

(Kóborló )
 

David Robert Mitchell már 2011-ben elkezdte írni a forgatókönyvet.

(Kóborló )
 

A fiatalok a tévében az 1954-es, Gyilkosok az űrből című filmet nézik.

(Kóborló )
 

A zenei betéteket a Disastepeace nevezetű formáció készítette, akiknek ez volt az első egész estés filmzenei felkérésük. Ezelőtt csupán videojátékok alá és rövidfilmekhez készítettek zenéket.

(Kóborló )
 
Kamaszkori ébredezés-toposzok és egy örökké más arcú Gonosz: a horror-összetevők ismerősek, de a végeredmény jóval több az átlagosnál. SZABÓ ÁDÁM KRITIKÁJA. több»
 
E szép ajánlásokkal rendelkező horror valóban kiemelkedő mozi. Ráadásul nem csak ijesztget-sokkol, hanem ütős gondolatai is vannak – s nem fél velük visszaélni. több»
 
Rengeteg pozitívuma mellett egyértelműen az a legjobb a Valami követben, hogy újszerűségének és egyediségének köszönhetően egyáltalán nem lehet tudni, mi lesz a film vége. Nem tudom, mikor láttam utoljára olyan horrort, amiben van miért izgulni. több»