Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
53
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Egy újabb sztorijú horror film, ami nekem tetszett, Rémisztő is volt a szereplők szuperül játszottak benne. A műfaj kedvelőinek mindenképp ajánlom.

 
dulkap   2016. 01. 06.

Közepeske, mert volt benne pár jó rész, meg az ötlet egy része se rossz. A követés koncepciója és néhány szellem jó. (Az inkontinenciás fogatlan lány, nem tartozik közéjük.) Azonban ez a nemi úton terjedő kísértet ötlet kicsit komolytalan nekem és nincs is igazán kidolgozva a miértek. Lehet, hogy azért, hogy titokzatosabb legyen, de én inkább arra tippelnék, hogy egyszerűbb nem foglalkozni vele. Egynek nem rossz, de azért klasszikus nem lesz belőle.


 
indingo   2017. 04. 12.

Szeretem a horror filmeket, persze azért nem este nézni. :) A történetben volt némi frissesség, nem egy megszokott sztorit kaptunk. Hagy a nézőnek is teret a film, hogy a saját befejezését kitalálja.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 19.
Nem értem a magasztaló kritikákat

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. Egyrészt mert ritkán szoktam horrort nézni (ez inkább annak köszönhető, hogy manapság rengeteg, finoman szólva is gagyi alkotás születik), másrészt pedig az a bajom, hogy ezt a filmet szinte minden fontosabb fórumon az egekig magasztalták. Megnéztem, s kicsit úgy érzem magam, mint akit két szék között a pad alá ejtettek. Adva van egy megfelelő hangulatot teremtő film, amely valóban visszakanyarodik a '70-es évek végi, '80-as évek eleji amerikai kisvárosi környezetbe, ugyanakkor belecsempész bizonyos modern eszközöket is (pl. egy lány az e-bookkal). Ehhez párosul egy nagyon furcsa, helyenként zavarba ejtő zenehasználat, amely csak erősít ezen. Az alapötle... több»

 
rbernadett   2016. 01. 05.

Alapvetően nem szoktam horror filmeket nézni, nem azért, mert nem szeretem őket, hanem azért, mert félek tőlük. Ezt mégis megnéztem két okból. Egyrészt, mert ajánlották, másrészt bekerült a "legjobb filmek 2015-ben" listára ezért kíváncsi voltam mit tud. Nagyon tetszett a film hangulata és a lélektani háttere. Aki jobban szereti az ész nélküli trancsírozós "öljünk, akit érünk" filmeket, azoknak nem ajánlom, akik viszont jobban preferálják a lélektani hadviselést azoknak kötelező!

 
Az It Follows záróbeállítása szavak nélkül, csupán egy kameramozgással képes nyugatalanságot kelteni, elbizonytalanítani, megrémíteni. Az alak mindig követni fogja a szereplőket, ahogy minket a film. több»
 
E szép ajánlásokkal rendelkező horror valóban kiemelkedő mozi. Ráadásul nem csak ijesztget-sokkol, hanem ütős gondolatai is vannak – s nem fél velük visszaélni. több»
 
Rengeteg pozitívuma mellett egyértelműen az a legjobb a Valami követben, hogy újszerűségének és egyediségének köszönhetően egyáltalán nem lehet tudni, mi lesz a film vége. Nem tudom, mikor láttam utoljára olyan horrort, amiben van miért izgulni. több»

A film összbevétele 21 528 593 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 7 041 805 forintot termelt.

 

A filmben a tinik számos problémáját bemutatják szimbolikusan, például amikor Jay fűszálakat rak párhuzamosan a térdére (öngyilkossági kísérletek), a félig megevett szendvics a szobában (evési zavarok), pirulák mindenütt (drog).

(ArpiHajdu és Réci )
 

Maika Monroe a legnehezebb jelenetnek azt a részt érezte, amikor -1 fokban kellett kikötözve ülnie a tolószékben egy szál alsóneműben.

(phanzetomox)
 

A film meghatározhatatlan korszakban játszódik, hiszen szerepelnek benne régi CRT tévék és autók, a modern korból pedig pl: e-book olvasók.

(phanzetomox)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.