Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ördög (2010)

Devil
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Videók (1)

 
Gauss   2022. 07. 08.

legújabb vélemény

0

Nagyon jó kis film. Megosztó, sokaknak nem tetszik. Pedig végig izgalmas, különleges története van.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Szuper kis produkció, mindenki hozzátette a magáét benne,Mindenki aki persze látta,az most gondolkozzon el, miért is gonosz az Ördög,ha egyáltalán igaz ez a klisé? Az ember alapvetően gyarló,és ez a kis film erre tökéletesen rávilágít!Erősen ajánlott film!

 
Hámori Balázs   2020. 09. 13.

3
Egész jóra sikeredett

Egy újabb film amibe előzetes háttérkutatás nélkül kezdtem bele és nem bántam meg. A kezdésben látunk egy öngyilkosságot ami majd csak később lesz fontos a történet szempontjából. Adott egy épület egészen pontosan annak a liftje amiben szinte az egész film játszódik, és benne a bűnös lelkű 4+1 ember és azért írom így mert az egyikük nem az akinek látszik. A lift valamiért megáll és az utasai közül egyikük meghal amire kihívják a rendőrséget mivel ekkor még gyilkosságot sejtenek. Persze a néző már ha nem is tudni, de sejteni fogja hogy itt bizony más áll a dolog mögött amire az épület egyik biztonsági őre ráerősít valamint a tény hogy nem csak a lift belsejében fognak zajlani az események. Zene nem igazán van a filmben szóval azt most ki is hagyom, a színészek viszont jók voltak habár nem kellett megerőltetniük magukat, a karakterek sablonosak voltak sablon bűnökkel, persze ezt is elő lehet adni bénán de szerencsére itt azért mindenkit helyt állt. A hosszát sikerült jól belőni ugyanis a maga 80 percével nem sok nem kevés. Egy kicsit úgy voltam a végével hogy azt azért lehetett volna máshogy mert így itt is belecsúsztunk a sablonba, ami annyira nem volt rossz még így se, de én azárt jöbban örültem volna egy másfajta befejezésnek. Végeredményben jónak mondanám, egy könnyed horror amitől megugrani ugyan nem fog az ember, de élvezhető úgyhogy elsősorban azoknak ajánlanám akik mimóza lelkűbbek de egyébként aki szereti a horrort nem hiszem hogy csalódni fog.

 
JRD   2022. 03. 31.

1
Nekem tetszett...

... de ugyebár ízlések és pofonok! Baráti társasággal együtt néztük meg. Az elején fogadásokat kötöttünk, hogy ki lesz a sztoriban a hunyó. Eltaláltam. Mert azt választottam, aki a legvalószínűtlenebbnek tűnt egy ilyen történetben. Érdemes megnézni, akár többször is. De ne hallgass rám, hiszen kinek mi a szórakoztató vagy a jó film! Nézd meg, és ítéld meg magad! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

 
harnas1207   2018. 11. 22.

1

Izgalmas thriller egy kis természetfeletti beütéssel. Egyszerű és kis költségvetésű, mégis nagyon élvezhető film. Az ember egy ijesztgetős horrort vár, majd csak pislog hogy mi ez? Mi fog ebből kisülni? Sok fórumon lehúzzák ezt a filmet, de én bátran ajánlom!

 
Eastern79   2022. 01. 19.

0
Intelligens horror

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Habár M. Night Shyamalan "csak" producerként és íróként vett részt a projektben, John Erick Dowdle rendezésén mégis érződik a semmivel össze nem téveszthető stílusa. Mostanában csinált kevésbé jó filmeket is, de én mégis nagyon kedvelem, mert a legegyszerűbb témákról is valami földöntúli hangulatot árasztva tud mesélni. Jelen esetben is egy rendkívül érdekes sztorit kapunk, ráadásul a kis költségvetés ellenére nagyon ott van a hangulat, ami azért is nagy szó, mert a film nagy része egy liftben játszódik. A színészi alakításokra nem lehet panasz, és már a főcím alatt is nyilvánvalóvá válik, hogy itt egy minőségi horrorkaland veszi éppen kezdetét. A fordított perspektíva nekem utalás a Tarot Akasztott ember lapjára, amely általában olyan bölcsülést jelez, ami után egy merőben más nézőpontból látja az ember az életét, és hát a filmvégi dupla csavar erősen erre asszociál, ráadásul a szereplők közül éppen az lesz az egyik kulcsfigura, akit felakasztanak. Nem az a fajta zsánerfilm, amiben literszámra ömlik a vér, inkább az intellektuális/misztikus vonalon mozog, és ezt jól ötvözi a hagyományos nyomozós filmekkel. Nincsenek felesleges mellékszálak, egyszerű, de hatásos, akár többször nézős is lehet.

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 06. 23.

2

Szuper film, egész idő alatt leköti a figyelmed, gondolkozni is kell rajta, a forgatókönyv pedig zseniális. Ilyen kis helyen ennyi minden történhet...

A film összbevétele 62 695 489 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek M. Night Shyamalan nemcsak a forgatókönyv írója, hanem a producere is volt.

(Berto49)
 

A filmet külön nem vetítették le a kritikusoknak.

(Bogi87)
 

A film bevétele 63 millió dollár volt.

(Bogi87)
 

A film előállítási költsége 10 millió dollár volt.

(Bogi87)
 

A film mind az 5 karakterénél van valami vörös, (az öregasszony haja, a borostás férfi táskája, a fiatal nő körmei, a matracügynök nyakkendője, és az őr ruháján a jelzés.

(Bogi87)