Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ördög (2010)

Devil
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
21
Képek
1
Videók

Galéria (21)

Videók (1)

 
Aki_megmondja_a_tutit   2021. 06. 23.

legújabb vélemény

2

Szuper film, egész idő alatt leköti a figyelmed, gondolkozni is kell rajta, a forgatókönyv pedig zseniális. Ilyen kis helyen ennyi minden történhet...

 
Hámori Balázs   2020. 09. 13.

3
Egész jóra sikeredett

Egy újabb film amibe előzetes háttérkutatás nélkül kezdtem bele és nem bántam meg. A kezdésben látunk egy öngyilkosságot ami majd csak később lesz fontos a történet szempontjából. Adott egy épület egészen pontosan annak a liftje amiben szinte az egész film játszódik, és benne a bűnös lelkű 4+1 ember és azért írom így mert az egyikük nem az akinek látszik. A lift valamiért megáll és az utasai közül egyikük meghal amire kihívják a rendőrséget mivel ekkor még gyilkosságot sejtenek. Persze a néző már ha nem is tudni, de sejteni fogja hogy itt bizony más áll a dolog mögött amire az épület egyik biztonsági őre ráerősít valamint a tény hogy nem csak a lift belsejében fognak zajlani az események. Zene nem igazán van a filmben szóval azt most ki is hagyom, a színészek viszont jók voltak habár nem kellett megerőltetniük magukat, a karakterek sablonosak voltak sablon bűnökkel, persze ezt is elő lehet adni bénán de szerencsére itt azért mindenkit helyt állt. A hosszát sikerült jól belőni ugyanis a maga 80 percével nem sok nem kevés. Egy kicsit úgy voltam a végével hogy azt azért lehetett volna máshogy mert így itt is belecsúsztunk a sablonba, ami annyira nem volt rossz még így se, de én azárt jöbban örültem volna egy másfajta befejezésnek. Végeredményben jónak mondanám, egy könnyed horror amitől megugrani ugyan nem fog az ember, de élvezhető úgyhogy elsősorban azoknak ajánlanám akik mimóza lelkűbbek de egyébként aki szereti a horrort nem hiszem hogy csalódni fog.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

1

Szuper kis produkció, mindenki hozzátette a magáét benne,Mindenki aki persze látta,az most gondolkozzon el, miért is gonosz az Ördög,ha egyáltalán igaz ez a klisé? Az ember alapvetően gyarló,és ez a kis film erre tökéletesen rávilágít!Erősen ajánlott film!

 
harnas1207   2018. 11. 22.

0

Izgalmas thriller egy kis természetfeletti beütéssel. Egyszerű és kis költségvetésű, mégis nagyon élvezhető film. Az ember egy ijesztgetős horrort vár, majd csak pislog hogy mi ez? Mi fog ebből kisülni? Sok fórumon lehúzzák ezt a filmet, de én bátran ajánlom!

 
rainman   2017. 09. 12.

0

Nyolcvan perces, egyszer nézhető szórakozás. Több lehetett volna benne, mint ami végül lett. A nagyrészt egy helyen játszódó filmek közül a Fülke jóval feszültebb és szórakoztatóbb, mint eme darab, de végül is nem unatkoztam a film alatt. Már ez is egy erény.

 
moov18   2016. 02. 09.

0

Éppen az imént végeztem vele, tehát eléggé friss az élmény. Rendkívül izgalmas, intenzív kis thriller ez. Rég láttam ennyire elemi, feszült alkotást. Érdekes, hogy a lényegi dolgok mind sötétben történnek, mégis mennyire átjött a hatása. A végére tel... több»

 
ElfRider   2015. 06. 22.

1

Jó film lett. Szeretem az ilyen horrorot, amiben gondolkodni, agyalni is kell. Itt ez megvan végig, így nem csak a sokkhatásokat kell feldolgozni, de végig magas figyelemmel kell követni a filmet.

A film összbevétele 62 695 489 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek M. Night Shyamalan nemcsak a forgatókönyv írója, hanem a producere is volt.

(Berto49)
 

A filmet külön nem vetítették le a kritikusoknak.

(Bogi87)
 

A film bevétele 63 millió dollár volt.

(Bogi87)
 

A film előállítási költsége 10 millió dollár volt.

(Bogi87)
 

A film mind az 5 karakterénél van valami vörös, (az öregasszony haja, a borostás férfi táskája, a fiatal nő körmei, a matracügynök nyakkendője, és az őr ruháján a jelzés.

(Bogi87)