Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
21
Képek
Videók
Ördög
 
Deniel   2019. 01. 23.

legújabb vélemény

Néha megéri turkálni a régebbi évjáratok között is! Baromi jó kis film, amolyan minimalista horror. Jól megoldották, hogy 2 m2-en játszódó filmen is lehessen izgulni! :)

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Szuper kis produkció, mindenki hozzátette a magáét benne,Mindenki aki persze látta,az most gondolkozzon el, miért is gonosz az Ördög,ha egyáltalán igaz ez a klisé? Az ember alapvetően gyarló,és ez a kis film erre tökéletesen rávilágít!Erősen ajánlott film!


 
harnas1207   2018. 11. 22.

Izgalmas thriller egy kis természetfeletti beütéssel. Egyszerű és kis költségvetésű, mégis nagyon élvezhető film. Az ember egy ijesztgetős horrort vár, majd csak pislog hogy mi ez? Mi fog ebből kisülni? Sok fórumon lehúzzák ezt a filmet, de én bátran ajánlom!

 
rainman   2017. 09. 12.

Nyolcvan perces, egyszer nézhető szórakozás. Több lehetett volna benne, mint ami végül lett. A nagyrészt egy helyen játszódó filmek közül a Fülke jóval feszültebb és szórakoztatóbb, mint eme darab, de végül is nem unatkoztam a film alatt. Már ez is egy erény.

 
moov18   2016. 02. 09.

Éppen az imént végeztem vele, tehát eléggé friss az élmény. Rendkívül izgalmas, intenzív kis thriller ez. Rég láttam ennyire elemi, feszült alkotást. Érdekes, hogy a lényegi dolgok mind sötétben történnek, mégis mennyire átjött a hatása. A végére teljességgel kíváncsivá tett. A karakterek izgalmasak, a színészek jók. Az alapkoncepció is jól ki lett találva. A cselekmény sűrűje tulajdonképpen egy liftben játszódik, és ennyi! Igen, egy szűk helyen, mindössze néhány szereplővel, mégis egészen attraktív alkotást sikerült összehozniuk a készítőknek. Unalmas jelenetek szinte alig voltak benne, mindig történt valami. Látványos, megkapó film ez az Ördög. A befejezés tetszett, a megoldást jól eltalálták. Innentől SPOILERT tartalmaz: nem gondoltam volna, hogy az öreg hölgyet állítják be a gonosznak, meglepetésként ért a dolog. Lényegében ha jól értelmeztem, a "szerelő" férfit azért hagyta életben az ördögünk mivel a film végén megbánta bűneit. Tetszett ez a megoldás, ez a már-már drámai fordulat, amint szint vall bűneiről és fohászkodik a gonoszhoz, hogy hagyja életben. Ebben a filmben pedig az ördögünkben volt egy cseppnyi tapintat. Röviden: nagyon tetszett, nagyon élvezetes, karakteres kis mozi. Izgalmas, pörgős, amolyan igazi feszült thriller. Kötelező!

A film összbevétele 62 695 489 dollár volt (imdb.com).

 

A filmnek M. Night Shyamalan nemcsak a forgatókönyv írója, hanem a producere is volt.

(Berto49)
 

A filmet külön nem vetítették le a kritikusoknak.

(Bogi87)
 

A film bevétele 63 millió dollár volt.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.