Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Frászkarika - Veszélyes éj (1985)

Fright Night
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
35
Képek
2
Videók

Galéria (35)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 17.

legújabb vélemény

1

Kifejezetten izgalmas és életteli horror, ami lekötött az első perctől az utolsóig. Jók lettek a maszkok is benne, minden klappol, nekem ennyi bőven elég. A sztori nem túl erős, de ez sem baj. A humor sem marad el, és ez is jól áll a filmnek.

 
Kóborló   2019. 06. 24.

0
Egy vámpír a szomszédom

A Frászkarika, vagy, ahogy én emlékeztem rá, Veszélyes éj című, 1985-ben készült, Tom Holland által rendezett film is az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban, ezért gondoltam, kicsit felelevenítem az emlékeimet vele kapcsolatban. Kicsit belegondo... teljes kritika»

 
dailyfilmsan   2018. 10. 23.

0

Nekem bejött. Semmi félelmetes nem volt benne, viszont annál több szórakoztató jelenet. Nem akart bemesélni semmi téveset a vámpírkultuszba és emellett látványos volt. Minden elismerés a sminkeseké és azoké akik a spec. efekteket csinálták. Nagyon ott volt a szeren.

 
justynaw   2017. 05. 23.

0

Egy kissé nehézkesen indult, de végül nagyon is felpörögtek az események, nem mondanám kifejezetten ijesztőnek, inkább a szorongásainkra próbál építeni a film. Szerintem ez nagyon jól megy neki, és ez a jó horrorfilm titka! ;)

 
thomino   2016. 11. 14.

0

A főhős karaktere nekem egyszerűen valamiért nagyon unszimpatikus volt. Szerencsére azonban a film hangulata engem mindenért pótolt, érdemes megnéznie a műfaj rajongóinak, mivel egy eléggé különleges darabról van szó.

A film összbevétele 24 922 237 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt Tom Holland első rendezése. Elsősorban az 1982-es A bennem lakó szörnyeteg, valamint az 1983-as Psycho 2. forgatókönyvei miatt kapta meg a rendezői széket.

(Kóborló )
 

A film hatalmas sikere miatt 1988-ban számítógépes játékként is megjelent.

(Kóborló )
 

A film költségvetése 9 millió dollár volt, ennek az összegnek a legnagyobb része a speciális effektekre ment el.

(Kóborló )
 

2011-ben Craig Gillespie rendező újradolgozta az eredeti filmet Anton Yelchin és Colin Farrell főszereplésével.

(Kóborló )
 

Amanda Bearse a filmben vélhetően egy középiskolás lányt alakít, pedig a forgatás idején 27 éves volt a színésznő.

(dulkap)
 
Tom Holland (nem összekeverendő a fiatal Pókemberrel) neve valamiért nem maradt fenn olyannyira a köztudatban, mint mondjuk John Carpenteré (Halloween, A dolog, A köd) vagy Wes Cravené (Rémálom az Elm utcában, Sziklák szeme, Sikoly). Érthetetlen, ugyanis az (a nevével ellentétben) amerikai horrormágus Freddie Kruegerrel és Michael Myersszel legalábbis egy szinten lévő, ördögi karaktereket alkotott meg. Megemlíthetjük többek között a szóban forgó film rémületes vámpírját, Jerry Dandrige-t, de talán még ismertebb példa a sorozatgyilkos játékbaba, Chucky. több»