Filmkritikák

8/10
2021. 03. 16.
A hírhedt dán filmkészítő, Lars von Trier manapság már inkább a megosztó és botránykeltő filmjeivel/nyilatkozataival hívja fel magára a nagyérdemű figyelmét. Tegyük gyorsan hozzá, hogy ezek a filmek többségükben még mindig elég magas színvonalon teljesítenek, egy-két gyengébb kivétellel! Korai filmjeiben azonban még inkább az emberi érzelmek nyomorúságának és a lélektani drámák realista átadásán volt a rendező tollának hangsúlya (és nem annyira elvontan, mint jelenleg). több»

82 Vaksötét  (2016)

8.5/10
2021. 03. 16.
Három fiatal suhanc azzal egészíti ki a zsebpénzét, hogy puccos házakba törnek be. Persze szigorúan figyelnek, nehogy nagy kihágáson kapják őket, amiért már börtön járna - így például készpénzt nem lopnak, és arra is figyelnek, hogy az eltulajdonított áru értéke ne legyen túl magas. De azért valljuk be: ez nem egy tisztességes módja a pénzkeresetnek. több»

62 Igen nap  (2021)

7/10
2021. 03. 14.
A Netflix legújabb családi vígjátéka péntektől elérhető a stremingszolgáltató platformján, és mondhatni rendesen belehúzott: ma már az első helyen nyitott Magyarország legnépszerűbb műsorainak Top 10-es listáján. De vajon tényleg megéri megnézni? A rövid válasz erre: igen! De persze vannak bizonyos kitételek, lehet nevetni. több»
7.5/10
2021. 03. 13.
Tom Holland (nem összekeverendő a fiatal Pókemberrel) neve valamiért nem maradt fenn olyannyira a köztudatban, mint mondjuk John Carpenteré (Halloween, A dolog, A köd) vagy Wes Cravené (Rémálom az Elm utcában, Sziklák szeme, Sikoly). Érthetetlen, ugyanis az (a nevével ellentétben) amerikai horrormágus Freddie Kruegerrel és Michael Myersszel legalábbis egy szinten lévő, ördögi karaktereket alkotott meg. Megemlíthetjük többek között a szóban forgó film rémületes vámpírját, Jerry Dandrige-t, de talán még ismertebb példa a sorozatgyilkos játékbaba, Chucky. több»

46 Dr. Halál  (1996)

7/10
2021. 03. 12.
A Fülöp-szigeteki direktor, Brian Yuzna számos, elsősorban "gagyiságukról" emlékezetes horrorfilmmel ajándékozta meg a műfaj fanatikusait. Nem is gondolnánk, hányan rajonganak az efféle trash-filmekért. Többek között én is. több»
7/10
2021. 03. 11.
Mint azt már sokan megírták, A boroszlói pestis valóban a lengyelek válasza a Hetedikre, már amennyire érdemes a kettőt egy lapon említeni. Meglepetésekkel teli doboz itt nincs, legfeljebb marhabőr, ám azért legyünk őszinték: nem lett ez annyira rossz, mint azt sokan mondják. több»
7/10
2021. 03. 11.
A színészek egyszerűen zseniálisak, Rosamund Pike lenyűgöző pszichopata, az idős asszonyt alakító Dianne Wiest nemkülönben. Kiemelkedik továbbá Peter Dinklage, aki a dühös maffiavezér szerepében tér vissza. Hihetetlenül jól áll neki ez az őrjöngő, fitnesz fetisiszta, intrikus karakter. Egy megtekintést mindenképp megér! több»
6/10
2021. 03. 11.
A súlyosan traumatizált Klara (Olga Kurylenko) egy katasztrófába torkolló bombamerénylet után tér haza édesanyjához és izgága kishúgához. Épphogy képes túlélni a mindennapjait, persze azt is csak töméntelen mennyiségű nyugtató segítségével. Egy napon húga ráveszi, hogy kísérje el őt egy buliba, kirángatva ezzel a letargiából. Spoiler: nem volt jó ötlet. több»