Magyar népmesék (1980-2012)

Magyar népmesék

JRD   2022. 03. 13.

De csakis az első szériás...

Egy klasszikus mesesorozat Jankovics Marcell-féle látványvilággal, Szabó Gyula utánozhatatlan narrátori zsenijével megfűszerezve. (Fontos megjegyezni, hogy sajnos ezt a sorozatot is bekebelezte egy idő után az alacsony színvonal és sablonosság. Az ikonikussá vált kinézetet felváltotta egy modernebb hangulat, modernebb grafika, és ezzel agyon is b*szták a magyar rajzfilmtörénet egyik remekét!) Egyébként az echte magyar sorozat igazból nemcsak a látványvilág miatt jó, hanem egy idő után a narrátor szerepét átvevő Szabó Gyulától is. Aki olyan bámulatos zsenialitással mesélt el minden egyes történetet, hogy azt nem lehetett nem imádni! Mindenképp igényes és remek választás minden korosztálynak! Szóval! Mesére fel, és jó szórakozást!

Yosihiro   2017. 12. 13.

Ha lehet magyar mesék sorozatok közül kiemelni akkor ez mindenképp a top 5-ben kell lennie. Egyszerűen zseniális megunhatatlan.

Thibo84   2016. 06. 24.

Vicces, ugyan akkor tanulságos mesék.

Sabnock Sanatory   2021. 12. 25.

Egy zseniális és kortalan mese.

A Hungarikumok Gyűjteményébe tartozó meséket, amiket 1977-től 2012-ig gyártottak és készítettek, nem tudom jómagam sem - és szerintem nem is lehet - megunni. Fogyasztható, és ajánlott minden korosztálynak, 0-tól 99 éves korig. Gyönyörű magyar motívum... teljes kritika»

indingo   2019. 05. 20.

Nem finomkodtak a témákkal kapcsolatban. Sokszor pajzán mese, amibe minden belefért. A megjelenítése egyedi és ezer közül is felismerhető.

Orosz István   2017. 07. 23.

Na ez az amit gyerekként nagyon vártam, öt perces történetek viszonylag egyszerű de tökéletes rajzolással. A minden rész elején elhangzó fülbemászó zene is nagyon odaillik.

Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Egyik legismertebb klasszikus magyar mesefilmünk. Régi mondákat, népmeséket dolgoz fel, mely alapvető tanításokat is tartalmaz a gyermekek számára. A zenéjét és a rajzfilm jellegét a mai napig imádom.