Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91

Magyar népmesék (1980)

Magyar népmesék
Filmadatlap
 
75
Szereplők
29
Vélemények
5
Képek
1
Videók
 
Robinson76   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Gyermekkorom alapműve

Magyar? Népi? Mese? Mi kell még? Nem a legszebben rajzolt, nem is igazán trendi, kicsit el is járt felette az idő...de kit érdekel? Lebilincselő, felejthetetlen népmesei történeteket dolgoz fel ötletesen és a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral fűszerezi. Kiemelném a mesemondó, Szabó Gyula jellegzetes orgánumát és stílusát, amire nincs jobb szó: egyszerűen tökéletes!

 
indingo   2019. 05. 20.

Nem finomkodtak a témákkal kapcsolatban. Sokszor pajzán mese, amibe minden belefért. A megjelenítése egyedi és ezer közül is felismerhető.


 
Orosz István   2017. 07. 23.

Na ez az amit gyerekként nagyon vártam, öt perces történetek viszonylag egyszerű de tökéletes rajzolással. A minden rész elején elhangzó fülbemászó zene is nagyon odaillik.

 
Thibo84   2016. 06. 24.

Vicces, ugyan akkor tanulságos mesék.

 
babsy88   2015. 01. 23.

Legjobb mesék gyűjteménye, amit még most felnőtt fejjel szívesen megnézek, és a mai gyerekeknek is illő lenne ismerni őket. A mesélő hangja teszi még jobbá. Kedvenc részem a Róka és a sajt. :)

 
Edii   2015. 09. 16.

A mai napig imádom ezeket a meséket, tanulságos és nagyon szeretni való történetek!

 
Ms. Akárki   2019. 05. 05.

Egyik legismertebb klasszikus magyar mesefilmünk. Régi mondákat, népmeséket dolgoz fel, mely alapvető tanításokat is tartalmaz a gyermekek számára. A zenéjét és a rajzfilm jellegét a mai napig imádom.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.