Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Kukori és Kotkoda (1970)

Kukori és Kotkoda
Filmadatlap
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
1
Videók

Galéria (6)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 16.

legújabb vélemény

3
Piszok jó...

Mindegy, hogy Kukori mit tesz, mit csinál, mindig kalamajka a vége. Sosem hallgat Kotkodára. Megy a saját feje után. A magyar rajzfilmtörténet egyik kiemelkedő darabja, az biztos! Ahogyan az is, hogy érdemes újra és újra megnézni. Márkus László és Psota Irén, illetve a két szériában Hacser Józsa szinkronja pedig (ha lehet ezt mondani) még felejthetetlenebbé teszi Kukori és Kotkoda sorozatát. Nézd meg! Filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
Sabnock Sanatory   2022. 03. 15.

4
Hárman párban.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ismét egy Bálint Ágnes-klasszikus, ami egy szívet-lelket melengető mese. Tanmese a barátságról, a szeretetről, a kitartásról, becsületről és a hűségről. Szívesen használom ezeket a kliséket, mert jelen esetünkben ez mind-mind igaz az 1970-ben készült... teljes kritika»

1
 
Robinson76   2021. 08. 16.

1
Tojásból lett a csoda

Ugyan nem tartozott gyerekkorom kedvenc meséi közé, de magyar rajzfilmként kicsit elfogultan és felfelé kerekítve azért eléri a jó besorolást.

 
Orosz István   2017. 08. 04.

0

Nagyon jó kis magyar rajzfilm. Én büszke vagyok arra, hogy nekünk magyaroknak van egy ilyen rajzfilmünk. Nagyon jó a rajzolása, igaz a mai világban, már csak Retronak mondják.

 
Norbert93   2019. 05. 13.

0

Egyike a nagy, klasszikus magyar meséknek, de úgy gondolom, sosem volt olyan jó, mint pl. a Mézga család vagy a Kérem a következőt!. Kicsit gagyi, de legalább eredeti és vicces, nem olyan gyerekbutító, mint a "Dóra, a felfedező" c. borzalom és társai.

 
Timon   2019. 11. 28.

0

Ez is a legemlékezetesebb gyerekkori kedvenceim közé tartozik, tartalmilag és mondanivalóban is nagy a szerepe. Talán még könyvben is olvastam régebben.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 23.

0

Imádtam.

 

A Kukori és Kotkoda kirakós játék formájában is a boltok polcaira került. Sőt a Magyar Posta Zrt. mesefigurás bélyegeket dobott a piacra. Kukori és Kotkoda mellett a Mesehősök sorozatukban megjelent a legendás egyfejű, Süsü, sőt Frakk is.

(JRD )
 

A rajzfilm főcímzenéje váltakozó ütemű, és ennek feléneklése Márkus Lászlónak és Psota Irénnek bizony nehézségeket okozott.

(JRD )
 

1970-ben a rajzfilm készültekor a televízióadás még fekete-fehér volt, de a rajzfilmet mégis színesben készítették, mert le szerették volna vetíteni a mozikban.

(Sabnock Sanatory )
 

Kotkoda hangja a második szériában Hacser Józsa lett, hiszen az eredetileg megszólaló Psota Irén éppen az USA-ban vendégszerepelt.

(Sabnock Sanatory )
 

A nagyon jellegzetes káráló hang a Kukorit szinkronizáló Márkus László ötlete volt.

(Sabnock Sanatory )