A mesehősök november beköltöznek a nappalitokba

Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre meg az Országos Rajzfilmünnep, melyre ezúttal online formában kerül sor. A több mint 200 filmet a Rajzfilmünnep YouTube-csatornáján követhetik az érdeklődők.

Az Országos Rajzfilmünnep igazán kivételes filmes esemény, hiszen más filmfesztiváloktól eltérően az ország több pontján zajlik egyszerre. A KEDD Animációs Stúdió országszerte közel 100 helyszínnel karöltve szervez idén is nagy rajzfilmfelfordulást, így a háromnapos rendezvény online is a közösségek összefogásával valósul meg.

Az Online Rajzfilmünnepet november 13. és 15. között a legnagyobb videómegosztó oldalon itt tudjátok követni: https://bit.ly/3kuKBWz

Idén negyven éves Magyarország első Oscar-díjas animációs filmje, A Légy, ezért a VIII. Országos Rajzfilmünnep a film rendezője, Rófusz Ferenc életműve előtt tiszteleg, aki beírta nevét az egyetemes mozgókép történetébe és előkelő hely illeti meg őt a magyar filmtörténeten belül is.

Ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is gazdag filmkínálattal és 31 filmes blokkal készülünk: az MTVA több klasszikusával is nosztalgiázhattok, mint a  Vízipók-csodapók - a film, a  Frakk, a macskák réme  és a  Kukori és Kotkoda. Emellett a Kecskemétfilm több legendás sorozata is látható lesz, köztük a  Magyar népmesékkel. Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek között  Bogyó és Babóca és a  Mi újság, Kuflik?  történeteivel is találkozhatunk. A sorozatok mellett egészestés – új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek a kínálatban

A Rajzfilmünnepen a kortárs magyar animációs műhelyek és egyetemek, a MOME és a METU válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei is bemutatkoznak, izgalmas szórakozást nyújtva a felnőtt közönségnek is.

Egy másik válogatásban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál - best of-jaiból is válogathatnak a nézők.

A 200 film közt minden korosztály talál kedvére valót, a klasszikusok mellé felsorakoznak a fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek is friss animációikkal, számos hazai stúdió rövidfilmje mutatkozik be a programban. Így a Rajzfilmünnep kellemes szórakozás lesz az egész családnak.