Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
3
Szereplők
1
Vélemények
Képek
Videók

 
Balint   2016. 02. 13.

Nagyon hangulatos és ötletes kisfilm egy házi légy mindennapjáról, abszolút megérdemelte az akadémia díjat ilyen próbálkozásokat bármikor megtudnék még nézni ;)

 

Az Oscar-díjat rendező nem tudta átvenni személyesen a gála keretei között politikai okok végett, helyette Dósa István, az akkori Hungarofilm vezérigazgatója utazott el az átadóra. Dósra a rendező kiadva magát lépett színpadra, tehát Rofusz Ferencként, ámde ez kiderült, és a rendőrsé visszavette tőle a díjat. A szobrot hónapokkal később vehette át Rofusz az Egyesült Államokban, ámde a Saul fia c. film kapcsán adott nyilatkozatában elárulta, az már korántsem az a ceremónia volt, amely kijárt volna.

(citizenfour99 )
 

Ez a magyar animáció számos elismerésben, díjban részesült, köztük : Lucca: elismerő oklevélben 1980-ban , 1981-ben Miskolcon fair-play díj, szintén 1981 :Tampere: a legjobb animációs film díja, szintén 1981 Krakkó- legjobb animációs film, majd következett a Lille-i elismerés: szintén legjobb anim. film, végül 1982-ben Espinho: animációs filmek fődíja. És a legfontosabb : Oscar díj (legjobb anim. rövidfilm kategóriában)! .

(citizenfour99 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.