91% 95 szavazat
Gusztáv

Gusztáv

Gusztáv
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
60
Szereplők (60)
3
Képek (3)
Videók
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
JRD  

Sorozat áttekintés

1. évad (1964) - 16 epizód
2. évad (1966) - 16 epizód
3. évad (1967) - 2 epizód
4. évad - 26 epizód

Legjobbra értékelt epizódok

összes rész

FILMINFÓ

Gusztáv, a városi kisember vicces és szórakoztató élethelyzetek sokaságát éli át - próbál barátnőt felhajtani, majd amikor ez sikerül, akkor a féltékenység kínozza; legyet hajkurász, boltban szerencsétlenkedik, macskát nevel stb. Szinte átlagos hétköznapi életet él, ám mindezt egyfajta könnyed humorral itatja át.

(erare)

Ország: Magyarország
Premier: 1977
 
2022.03.14 JRD

legújabb vélemény

A magyar rajzfilm egén egy újabb csillag...

Gusztáv egy másik ikon a magyar rajzfilmek egén. A kopaszka, néha kifejezetten önhitt Gusztáv kalandjait meséli el a sorozat. Nepp József műveiben már többször megjelent a szereplő, mígnem saját időt kapott. Több mint 100 részt, minden egyes alkalommal átlag 5 percet. 1964-ben indult el az első évad. A kor eszmeiségét figyelmebe vetve Gusztáv a "kor kisembere" figura jellegzetes képviselője lett. Mindenképp nézd meg! Egy újabb felejthetetlen szórakozásban lesz részed, ezt garantálom! Szóval Gusztávra fel, és jó szórakozást!

3
2
 

Öt évadot csináltak belőle, és nekem nagyon bejön. Magyar stílus, magyar humor, bolondos, vicces, és egy pillanatra sem komolyan vehető, de egyszerűen zseniális, főleg Alfonzó narrálásával.

0
 
2019.05.18 Norbert93

Vicces epizódszereplő. Minimális grafikával és forgatókönyvvel is a jobb mesék közé tartozott, tetszett a minimalizált világa. Két "nagyobb" mese közötti űr kitöltéséhez tökéletes volt akkoriban.

0
 
2021.11.19 Péter Fazekas

Hatalmas.

0
 
2020.10.11 BalogJoe

Grál

A minimalista rajzfilmek Szent Grálja, ráadásul magyar, magyaros poénokkal. Tökéletes.

0
 

Gusztáv epizódszerepet is betöltött más mesefilmekben. Például a Mézga család két történetében is.Szerző: JRD

#1
 

Több utalás is van a sorozatban. Például az egyik részben utalnak Dr. Bubóra. Egy másikban pedig székely-magyar rovásírással is találkozhatunk.Szerző: JRD

#2
 

A világ sok részén vetítették, hiszen egy olyan mesefilmről volt szó, ahol nyelvi akadályokba nem ütköztek. Szerző: JRD

#3
 

1982-ben Ezüst Légy-díjat kapott a sorozat.Szerző: JRD

#4
 

A történet szerint az alkotók felütötték a telefonkönyvet, és ráböktek az első névre. Állítólag így lett mesehősünk neve Gusztáv. A sorozatot szerte Európában, de még Új-Zélandon is vetítették.Szerző: Archívum

#5