Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Gusztáv (1977)

Gusztáv
Filmadatlap
 
60
Szereplők
6
Vélemények
3
Képek
Videók

Galéria (3)

 
JRD   2022. 03. 14.

legújabb vélemény

2
A magyar rajzfilm egén egy újabb csillag...

Gusztáv egy másik ikon a magyar rajzfilmek egén. A kopaszka, néha kifejezetten önhitt Gusztáv kalandjait meséli el a sorozat. Nepp József műveiben már többször megjelent a szereplő, mígnem saját időt kapott. Több mint 100 részt, minden egyes alkalommal átlag 5 percet. 1964-ben indult el az első évad. A kor eszmeiségét figyelmebe vetve Gusztáv a "kor kisembere" figura jellegzetes képviselője lett. Mindenképp nézd meg! Egy újabb felejthetetlen szórakozásban lesz részed, ezt garantálom! Szóval Gusztávra fel, és jó szórakozást!

3
 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 07.

0

Öt évadot csináltak belőle, és nekem nagyon bejön. Magyar stílus, magyar humor, bolondos, vicces, és egy pillanatra sem komolyan vehető, de egyszerűen zseniális, főleg Alfonzó narrálásával.

 
Norbert93   2019. 05. 18.

0

Vicces epizódszereplő. Minimális grafikával és forgatókönyvvel is a jobb mesék közé tartozott, tetszett a minimalizált világa. Két "nagyobb" mese közötti űr kitöltéséhez tökéletes volt akkoriban.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 19.

0

Hatalmas.

 
BalogJoe   2020. 10. 11.

0
Grál

A minimalista rajzfilmek Szent Grálja, ráadásul magyar, magyaros poénokkal. Tökéletes.

 
Niki19   2015. 12. 29.

0

Vicces, szórakoztató animációs film. Érdemes megnézni, hisz nagyon humorosak benne a jelenetek. A szereplőket hamar meg lehet szeretni. Csak ajánlani tudom.

 

Gusztáv epizódszerepet is betöltött más mesefilmekben. Például a Mézga család két történetében is.

(JRD )
 

Több utalás is van a sorozatban. Például az egyik részben utalnak Dr. Bubóra. Egy másikban pedig székely-magyar rovásírással is találkozhatunk.

(JRD )
 

A világ sok részén vetítették, hiszen egy olyan mesefilmről volt szó, ahol nyelvi akadályokba nem ütköztek.

(JRD )
 

1982-ben Ezüst Légy-díjat kapott a sorozat.

(JRD )
 

A történet szerint az alkotók felütötték a telefonkönyvet, és ráböktek az első névre. Állítólag így lett mesehősünk neve Gusztáv. A sorozatot szerte Európában, de még Új-Zélandon is vetítették.

(Sabnock Sanatory )