Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
76%

Fontos vagy nekem (2020)

I Care a Lot
Filmadatlap
 
26
Szereplők
19
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Rosamund Pike

Videók (1)

 
Döme   2021. 04. 03.

legújabb vélemény

1
Jól startolt, a cél előtt defektet kapott

Az alapötlet marhajó (undorító). Rosamund Pike feje nagyon beleillik ebbe a szerepbe. Az a tekintet, meg tudod gyűlölni nagyon hamar. De többek között épp ezért zseniális színésznő. A film feléig kb. minden tök jól halad, aztán a második felére egy tök logikátlan, egyáltalán nem reális macska-egér harc lesz, amit az egyik fél egy legyintéssel el tudna intézni, de valamiért nem teszi. Egyáltalán nem hiszed el. A színészek jók. Peter Dinklage, Dianne Wiest nagyon jók. Rosamund irritál, mert az a dolga, Eiza Gonzalez is, csak neki nem az lenne. Összességében nem mindennapi film. A feléig. Aztán az lesz.

 
JohnnyBGood   2021. 03. 07.

a nap véleménye

3
Hogyan semmizzük ki az időseket

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

"A hiúság kifejezetten kedvencem a bűnök közül." Spoiler: ez jutott eszembe a filmvégi alku alatt, pedig addig a kapzsiság vitte a cselekményt. Kicsit éles is volt a váltás. Lekötött, nagyon jó/hiteles színészi játékok, jó pár fontos tanulságra kifut... teljes kritika»

 
Anti007   2021. 02. 22.

a nap véleménye

3
Ragadozó gondviselő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ragadozó vagy, vagy préda? Ezt mindenki eldöntheti, bár isten ments egy olyan gondoskodó személytől, mint Marla Greyson! Marla ugyanis idős emberek törvényes gondviselője, aki szó szerint gondoskodik arról, hogy áldozatát mindentől megfossza. De mi v... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 02. 24.

1

Az tény, hogy ezzel a főszereplővel nem nagyon lehet azonosulási pontot találni, én ettől függetlenül is szórakoztatónak találtam a sztori miatt, Rosamund Pike játékát ismét élvezet volt nézni. Egészen az utolsó félóráig remekül működött, ott viszont... több»

 
stevepisti   2021. 02. 27.

1

Rosamund Pike-nak nagyon jól áll ez a kimért, számító, kapzsi szerep. A stílusa, kinézete végig ezt tükrözi, jól eltalálták. Peter Dinklage előtt le a kalappal, minden egyes mozzanata profi volt, több érzelem volt a játékában, mint némelyik drámát j... több»

 
alex Nézhetetlen  2021. 03. 16.

1

Ez volt a legroszabb film, rossz, rosszasag, rosszasag...azt hiszem, nehany honapra el ment a kedvem az osszes filmtol.

 
TribeBubu   2021. 03. 19.

0
Az „egyszer érdemes megnézni” és az „egynek elment” találkozási pontja

Nagyon érdekelt ez a film a megosztósága miatt. Azt hittem, valami erős tabutémát feszeget. Bár lehet, hogy az is kiverte sokaknál a biztosítékot, hogy főhősnőnk, Marla mivel keresi a kenyerét, …ami aranyból van. Nálam sajnos megbukott a történet. Amúgy nagyjából minden rendben van vele. Főleg Rosamund Pike viszi el az egész produkciót azzal, hogy csakúgy, mint a Holtodiglanban, ez esetben is hátborzongató beleéléssel alakítja a nárcisztikus, makacs nőt. Na de a történet… Peter Dinklage karaktere és csatlósai… Valahogy összeegyeztethetetlen számomra az, hogy a „szakmájukban” ilyen magasra jutottak ilyen hozzá nem értéssel. És ez nem apró logikai hiba, hanem olyannyira kilógó lóláb, hogy nem egyszer kínomban felröhögtem a film alatt, és számos alkalommal hagyta el a számat a lesajnáló Ne már. Ennél több bénázást már csak Ben Stiller filmjeiben látni, de ő legalább direkt bénázik, és többnyire vicces, nem pedig nevetséges. Egyszer amúgy érdemes megnézni, mert tényleg számos értéke van ennek a produkciónak, sőt a történet is sok csavart rejteget, ami kissé ellensúlyozza az említett szerencsétlenkedést, de sajnos továbbra is egyszer nézős marad. Tulajdonképpen az a legpontosabb rövid összegzése a minőségének, hogy az „egyszer érdemes megnézni” és az „egynek elment” halmazok találkozási pontján áll.

A film összbevétele 1 251 dollár volt (imdb.com).

 

A főcím alatt hallható a dal a holland De Staat együttes szerzeménye, címe: Kitty Kitty.

(jakedave)
 

Rosamund Pike a filmben nyújtott alakításáért (hatalmas meglepetésre) elnyerte a Golden Globe-díjat.

(jakedave)
 

A Fontos vagy nekem forgatása 2019 júliusában kezdődött meg Dedhamben, Massachusetts államban.

(hp)
 

A film kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. Jelenleg 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2021. január).

(hp)
 

A film világpremierje a 2020-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

(hp)
 
Blakeson ironikus párbaja, a Fontos vagy nekem remek és szinte hibátlan szórakozás. több»
 
A Netflix grandiózus tervekkel vágott neki a 2021-es évnek, amelynek keretében 71 új egészestés nagyjátékfilmet fognak készíteni, mintegy 19 milliárd dollárból. Az idei kínálatban megtalálhatunk majd olyan A-listás sztárokat, mint Leonardo Di Caprio, Gal Gadot, vagy Jennifer Lawrence. Az idei év eddigi legváratlanabb meglepetése a február 19-én bemutatkozó Fontos vagy nekem című thriller-krimi-vígjáték, amely témáját tekintve finoman szólva sem tartozik a legszívmelengető darabok közé, a filmélmény mégis magával ragadó. több»
 
Egy ötletes, fordulatos kis mozi ez, melynek végkifejletéről majd mindenki eldönti maga, hogy tetszik-e, vagy sem. több»