Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Fontos vagy nekem (2020)

I Care a Lot
Filmadatlap
 
26
Szereplők
24
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Rosamund Pike

Videók (1)

 
qwer   2021. 11. 25.

legújabb vélemény

2

Ez a film számomra egyértelműen a “nem lett volna rossz, ha...” kategóriát képviseli. A történet jó, de túlságosan nagyok benne a kontrasztok, melyek egyetlen célja az erős, céltudatos, mindenkit eltaposó, rettenthetetlenül bátor nő ábrázolása. Szájb... több»

 
Eastern79   2021. 10. 10.

a nap véleménye

2
Ego trip

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Fontos vagy nekem egy különös film. Egyrészt a témaválasztás miatt, másrészt pedig azért, mert nem fél szembemenni a hagyományos történetvezetéssel. Ugyanis az időseket kizsákmányoló Marla (a szó szerint kegyetlenül jó Rosamund Pike) története tula... teljes kritika»

 
Anti007   2021. 02. 22.

a nap véleménye

3
Ragadozó gondviselő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ragadozó vagy, vagy préda? Ezt mindenki eldöntheti, bár isten ments egy olyan gondoskodó személytől, mint Marla Greyson! Marla ugyanis idős emberek törvényes gondviselője, aki szó szerint gondoskodik arról, hogy áldozatát mindentől megfossza. De mi v... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 02. 24.

1

Az tény, hogy ezzel a főszereplővel nem nagyon lehet azonosulási pontot találni, én ettől függetlenül is szórakoztatónak találtam a sztori miatt, Rosamund Pike játékát ismét élvezet volt nézni. Egészen az utolsó félóráig remekül működött, ott viszont... több»

 
Képkockák   2021. 10. 08.

1
NEM vagy fontos nekem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amennyiben tehetem, nem nézek előzetest egy filmről vagy sorozatról, azonban ebben az esetben nem is volt rá szükség, mivel napokig mindenhol csak a „Fontos vagy nekem”-ről lehetett hallani. Ennek főleg az az oka, hogy Rosamund Pike nemcsak jelölést,... teljes kritika»

 
stevepisti   2021. 02. 27.

1

Rosamund Pike-nak nagyon jól áll ez a kimért, számító, kapzsi szerep. A stílusa, kinézete végig ezt tükrözi, jól eltalálták. Peter Dinklage előtt le a kalappal, minden egyes mozzanata profi volt, több érzelem volt a játékában, mint némelyik drámát j... több»

 
BoBamburg   2021. 10. 21.

0

Egész megoszló kritikákat kapott a film, így tényleg nem tudtam, mire is számítsak, főleg, hogy Netflixre is egyre több gyenge produkció kerül fel mostanában. A fontos vagy nekem viszont pont kivétel, ugyanis egy tök jó film.

A film összbevétele 1 251 dollár volt (imdb.com).

 

A főcím alatt hallható a dal a holland De Staat együttes szerzeménye, címe: Kitty Kitty.

(jakedave)
 

Rosamund Pike a filmben nyújtott alakításáért (hatalmas meglepetésre) elnyerte a Golden Globe-díjat.

(jakedave)
 

A Fontos vagy nekem forgatása 2019 júliusában kezdődött meg Dedhamben, Massachusetts államban.

(hp)
 

A film kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. Jelenleg 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2021. január).

(hp)
 

A film világpremierje a 2020-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

(hp)
 
Blakeson ironikus párbaja, a Fontos vagy nekem remek és szinte hibátlan szórakozás. több»
 
A Netflix grandiózus tervekkel vágott neki a 2021-es évnek, amelynek keretében 71 új egészestés nagyjátékfilmet fognak készíteni, mintegy 19 milliárd dollárból. Az idei kínálatban megtalálhatunk majd olyan A-listás sztárokat, mint Leonardo Di Caprio, Gal Gadot, vagy Jennifer Lawrence. Az idei év eddigi legváratlanabb meglepetése a február 19-én bemutatkozó Fontos vagy nekem című thriller-krimi-vígjáték, amely témáját tekintve finoman szólva sem tartozik a legszívmelengető darabok közé, a filmélmény mégis magával ragadó. több»
 
Egy ötletes, fordulatos kis mozi ez, melynek végkifejletéről majd mindenki eldönti maga, hogy tetszik-e, vagy sem. több»