Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Fontos vagy nekem (2020)

I Care a Lot
Filmadatlap
 
26
Szereplők
26
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Rosamund Pike

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2022. 03. 19.

legújabb vélemény

1
Fontos vagy nekem (2020)

Zseniális! Ötletes, lehengerlő film, imádtam! Nem csak a film kreativitása és mocskossága miatt, hanem az elképesztően eltalált humora miatt is. Aki utálja az emancipált filmeket, az inkább hagyja a fenébe, és nézzen valami lövöldözős agyatlan tucatfilmet, ez igazi csemege. Magával ragadóan gonosz!

 
Eastern79   2021. 10. 10.

a nap véleménye

3
Ego trip

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Fontos vagy nekem egy különös film. Egyrészt a témaválasztás miatt, másrészt pedig azért, mert nem fél szembemenni a hagyományos történetvezetéssel. Ugyanis az időseket kizsákmányoló Marla (a szó szerint kegyetlenül jó Rosamund Pike) története tula... teljes kritika»

 
elekm90   2021. 02. 24.

1

Az tény, hogy ezzel a főszereplővel nem nagyon lehet azonosulási pontot találni, én ettől függetlenül is szórakoztatónak találtam a sztori miatt, Rosamund Pike játékát ismét élvezet volt nézni. Egészen az utolsó félóráig remekül működött, ott viszont... több»

 
qwer   2021. 11. 25.

3

Ez a film számomra egyértelműen a “nem lett volna rossz, ha...” kategóriát képviseli. A történet jó, de túlságosan nagyok benne a kontrasztok, melyek egyetlen célja az erős, céltudatos, mindenkit eltaposó, rettenthetetlenül bátor nő ábrázolása. Szájb... több»

 
Anti007   2021. 02. 22.

a nap véleménye

4
Ragadozó gondviselő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ragadozó vagy, vagy préda? Ezt mindenki eldöntheti, bár isten ments egy olyan gondoskodó személytől, mint Marla Greyson! Marla ugyanis idős emberek törvényes gondviselője, aki szó szerint gondoskodik arról, hogy áldozatát mindentől megfossza. De mi v... teljes kritika»

 
EnikoCzucz   2022. 01. 30.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nekem nagyon tetszett ez a film, bár a hibáit, amelyet már sokan, sok helyen felsorakoztattak, nem lehet figyelmen kívül hagyni (ezért a négy csillag). Ha viszont eltekintünk a logikátlanságoktól, a túlzásoktól és minden ilyentől, nagyon szórakoztató... több»

 
Képkockák   2021. 10. 08.

1
NEM vagy fontos nekem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Amennyiben tehetem, nem nézek előzetest egy filmről vagy sorozatról, azonban ebben az esetben nem is volt rá szükség, mivel napokig mindenhol csak a „Fontos vagy nekem”-ről lehetett hallani. Ennek főleg az az oka, hogy Rosamund Pike nemcsak jelölést,... teljes kritika»

A film összbevétele 1 251 dollár volt (imdb.com).

 

A főcím alatt hallható a dal a holland De Staat együttes szerzeménye, címe: Kitty Kitty.

(jakedave )
 

Rosamund Pike a filmben nyújtott alakításáért (hatalmas meglepetésre) elnyerte a Golden Globe-díjat.

(jakedave )
 

A Fontos vagy nekem forgatása 2019 júliusában kezdődött meg Dedhamben, Massachusetts államban.

(hp)
 

A film kimagaslóan pozitív kritikai fogadtatásban részesült. Jelenleg 96 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2021. január).

(hp)
 

A film világpremierje a 2020-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt.

(hp)
 
Blakeson ironikus párbaja, a Fontos vagy nekem remek és szinte hibátlan szórakozás. több»
 
A Netflix grandiózus tervekkel vágott neki a 2021-es évnek, amelynek keretében 71 új egészestés nagyjátékfilmet fognak készíteni, mintegy 19 milliárd dollárból. Az idei kínálatban megtalálhatunk majd olyan A-listás sztárokat, mint Leonardo Di Caprio, Gal Gadot, vagy Jennifer Lawrence. Az idei év eddigi legváratlanabb meglepetése a február 19-én bemutatkozó Fontos vagy nekem című thriller-krimi-vígjáték, amely témáját tekintve finoman szólva sem tartozik a legszívmelengető darabok közé, a filmélmény mégis magával ragadó. több»
 
Bár a bűnügyi történetek leginkább a jó és a rossz harcáról szólnak, a Fontos vagy nekem című filmben a rossz és a még rosszabb feszül egymásnak. Rosamund Pike lehengerlő alakítást nyújt, neki köszönhetően egy igazán gátlástalan, egyben megnyerő főszereplőt ismerhetünk meg. több»