Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Kokainmedve (2023)

Cocaine Bear
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
14
Képek
3
Videók

Galéria (14)

Isiah Whitlock, Jr.
Keri Russell
Kristofer Hivju
Ray Liotta

Videók (3)

 
dandelion1983   2023. 05. 30.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem voltak nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatban, és azokat szépen hozta is. Nyilván nem ez lesz életed mozija, de elérte azt, amit nálam napjainkban elég kevés filmnek sikerül, és végig lekötött. Már az elején szerettem a filmet a '80-s évek miatt,... több»

 
Artemisia   2023. 03. 10.

a nap véleménye

8
Medveporcukor

1985-ben egy Andrew C. Thorton nevű kokaincsempész balul elsült ejtőernyős balesete után több mint 30 kg-nyi kokain szóródott szét az erdőben. A dollármilliókat érő szállítmányt hiába próbálták felkutatni, ugyanis elsőként egy fekete medve talált rá... teljes kritika»

1
 
drg0602   2023. 02. 25.

3
Elképesztő látványos, olykor vicces, helyenként brutális

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Moziba néztem tegnap ezt a szuper jó kis horror-vígjátékot, amelynek az eleje, az első fél óra, nagyon lassúra sikeredett, plusz helyeként a film nézése közben észrevettem sajnos, hogy a maci nem igazi. Na, viszont ennyit a negatívumokról, most jöjjön a sok pozitív élmény! Nagyon jó filmnek tartom, több szempontból is. Elképesztő látványos, olykor vicces, helyenként brutális. A történet nagyon egyszerű, nincs túlbonyolítva, a színészi teljesítmények jók. A látványvilág tökéletes. A maci gyilkolások nagyon jól vannak kivitelezve. A macibocsok aranyosak. A film, mint ugye tudjuk, igaz történet alapján készült, ami meg van spékelve egy kis túlzással. De nekem így is kellemes meglepetés volt ez a film, mindenképpen érdemes megnézni. Értékelés: 9/10

 
Tonyka   2023. 05. 11.

1
Pihent agyú, de legalább nem hazudik

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nagy kincs manapság, ha nem ver át az álomgyár. A PR kampány, a bemutatók egyre többet verik át az embert. Nem felejtem, mikor először halottam ezt a címet, felkaptam a fejem. Mi a bánatos isten haragja lehet, és ezt komolyan gondolták? Ez a két szó egyáltalán nem illik össze, akkor meg hogy a fenébe gyúrták össze őket? Erre jött az igaz történet alapján információ. Mi van? Kicsit utána néztem, ugyan az író kicsit kibővítette a sztorit, mondhatni erősen kiszínezte, de valóban elpusztult egy medve a repülőből kidobott kábítószer miatt. A film ügyesen játszik, nem 100% trash, de a határvonalán mozog. Egy másodpercre sem veszi magát komolyan. Ez kifejezetten jól áll neki. A szereplők többsége szándékosan pihent agyú, akár a vérszomjas, kokainos medve ötlete. Szürreális viselkedéssel, kinézettel sokkolnak minket. Gurulnak a fejek, repkednek a végtagok, lógnak a belek. Volt még energiájuk némi humort is becsempészni, párszor jókat derültem. A szereplők jól hozzák a rájuk bízott karaktert. Nem zavart különösen a CGI medve, amit legtöbbször egészen tisztességesen megcsináltak. Nem zavart, mert az egész komolytalan. A hang jó, vagy kétszer meg is ijedtem. Kiemelném még a zenéket, nagyon jól működnek, azok a 80-as évek. Mindent összevetve jó kis agykikapcsolós mozi.

 
Lóri Ádámcsik   2023. 03. 06.

2
Ne vedd túl komolyan!

Ha nem veszed túl komolyan a filmet, csak sodródsz az árral, akkor egy jó kis esti mozi is kisülhet belőle. :D

 
erahurka   2023. 02. 23.

1
Kokainnal jobb lett volna

Ettől féltem már a Vérapó kapcsán is, de ott nem igazolódott be, úgyhogy a Kokainmedvét lelkesebben vártam, hiszen ugyanaz a stúdió, gondoltam lehozzák ugyanazt a receptet, csak mikulás helyett mackulással. Nézhető meg minden, vannak nagyon morbid és vicces pillanatai, a gond inkább az ezeket összekötő, nem annyira jó humorú részekkel van. Vagy lehet az volt a baj, hogy most nem dobtam fel a kólát egy deci Bacardival? Nem hinném. A medve is olyan, hogy nem végig üldözik, vagy üldözi ő a szereplőket, hanem időnként feltűnik. Neki az összes jelenete jó, csak szerepelhetett volna többet, illetve a gyerekek voltak még meglepően viccesek időnként. Azt éreztem egyébként, hogy alacsonyabb korhatár-besorolás kompatibilisre forgatták, tehát mint a M3gannél, a tesztvetítések után akár simán le tudták volna skálázni PG13-ra, ha veszélyben érezték volna a pénzüket. Szóval a Vérapó minden ilyen közepes próbálkozással egyre magasabb polcra kerül. Volt amúgy Kivert kutyák előzetes, na arra rohadtul nyerni akarok majd, mert nagyon kretén filmnek tűnik.

 
uniterra   2023. 03. 23.

1

Nemrég láttam az Ed Wood filmet. Na, ez edwoodos volt. A szánalmas és a jó szutykos keveréke, amolyan drek. Ha az ember nem bánja, hogy ZS mozit néz, akkor ez is egy időtöltés. A rendezés megérne egy Arany Málnát.

A film 138 579 765 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 68 843 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film elején a túrázó házaspárt Olafnak és Elsának hívják. Ezt a filmet nagyjából tíz évvel a Jégvarázs (2013) után mutatták be, amelyben Olaf és Elsa nevű karakterek is szerepeltek.

(Bafam )
 

A forgatási helyszínek egy része ugyanabban a régióban található, ahol a Vikingek (2013) című tévésorozatot forgatták.

(Bafam )
 

A statiszták kivételével nagyon kevés ír színész kapott szerepet a filmben. Az egész film Írországban készült.

(Bafam )
 

A film fő felvétele 2021. augusztus 20-án (alkotmányunk ünnepének napján) kezdődött Írországban.

(Bafam )
 

A Screen Rantnek adott 2023-as interjújában Elizabeth Banks elmagyarázta a film ember kontra természet témájához való hozzáállását: „Azt hiszed, hogy megérted, ki a gonosz a filmben, majd egy bizonyos ponton megbillentjük a mérleget, és elkezdesz rájössz: »Ó, igaz! A medve nem csinált semmi rosszat. Ez a medve ártatlan. Csak több kokaint akar. Úgy értem, a rosszfiúk etették.« Számomra ez volt a film témája, amit fel akartam fedezni. Az ember hübrisze a természettel szemben. Ez az elképzelés, hogy úgy érezzük, irányítani tudjuk a természetet, irányítani tudjuk az állatokat, a tápláléklánc tetején vagyunk, blabla és hasonlók. TUDOM, hogy a természet győzni fog. Valójában nem tudunk versenyezni. Ez a föld, ha nem akar minket, megszabadul tőlünk, szóval vigyáznunk kell.”

(Bafam )
 
Amikor először megláttam a Kokainmedve plakátját, egy moszkvai diszkó kidobóemberének véres alvilági bosszúhadjárata sejlett fel előttem, de amúgy azzal is kibékültem volna, ha egy animált állatmese durvul be kicsit a szerketől. Nos, a végeredmény ezektől valami egészen eltérőt tartogat. több»
 
Amikor az alapötlet jobb, mint maga a film – de azért az sem rossz. több»