Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Vaksötét (2016)

Don't Breathe
Filmadatlap
 
30
Szereplők
97
Vélemények
33
Képek
10
Videók
 
helfannn Nézhetetlen  2020. 12. 18.

legújabb vélemény

0
Az év legrosszabb horrorja

Borzalmas végig. Egy másodpercét sem élveztem. Na erre nem számítottam. A cím elárulta a filmnek a nagy részét. Kb. újat nem hozott ez a film. Nem nézném meg semmiképpen újra. Még azzal is rosszul jártam, hogy egyszer megnéztem. Én nem tudom, mikor láttam utoljára ilyen béna, rosszul megcsinált filmet. Ha láttam is, hát akkor az elég rég volt. Egy kicsit a film kezdete előtt eléggé meglepett, hogy csak én vagyok bent, és még egy pár ember. Konkrétabban a teremben csak én ültem, meg vagy 6 ember. Nem jöttek utána se. Ez is bizonyítja azt, hogy ez a film, nos... nézhetetlen és borzalmas, mégpedig azért is, mert nem sokan kíváncsiak rá, ezért ültünk csak páran a filmen. Én szó szerint elaludtam rajta. Nem volt sok parajelenet se. Nem túloztak benne semmit. Sokkal inkább túl kevés érdekes cuccot raktak bele ebbe a semmitmondó filmbe.

 
Artemisia   2017. 12. 21.

5
Ez valóban horror lenne?

Borzalmasan összecsapott,igénytelen fércmű. A forgatókönyv primitív, kidolgozatlan semmi fordulatot vagy izgalmat nem tartalmaz, a rendezés gyatra, a képi világ 0, az operatőri munka, a vágások pocsék, filmzene 0. A történet silány, hiteltelen, valós... teljes kritika»

1

 
dulkap Nézhetetlen  2017. 08. 01.

2

Rég láttam ennyire rossz filmet, mint ez. Először is figyelmeztetnék mindenkit, hogy ez a film NEM horror. Még csak horror elemek sincsenek benne. Sima thriller és abból is a legrosszabbak közül. Ha ezt moziban látom egy óra után kijövök a teremből. ... több»

 
indingo   2016. 11. 18.

3

Az egyik legpörgősebb film, amit mostanában láttam. Azt hiszed, hogy ennyi, na valakit még tuti kinyírnak. Ma olvastam, hogy jön a 2. rész.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 04.

3
Magyar nevek is hozzájárultak a sikeréhez

Manapság a jó thriller (vagy horrorfilm) olyan ritka, mint a fehér holló. S szerintem egy ilyen jellegű film akkor tud jól működni, hogyha sikerül túllépnie a „csak fröcsögjön minél több vér és minél gyorsabban minél több embert gyilkoljunk le” felfo... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2017. 11. 11.

1

Azt hinné az ember az elején, hogy egyszerű dolguk lesz a betörőknek egy idős vak ember házában, de ezért jó ez a film, ahogyan halad a történet, úgy változik minden. Nekem nagyon tetszett a film, sok olyan dolgot véltem felfedezni a cselekményben, a... több»

 
Puncs   2019. 03. 20.

0

Nem szeretem a horrort, de ez nem is igazán horror, inkább thriller. Végigizgultam a filmet. Az elejétől a végéig fenntartotta az izgalmat, amit az ember joggal vár egy thrillertől. Fordulatos, vannak benne csavarok. Stephen Lang nagyon jól hozta a vak embert. Érdemes megnézni.

Galéria (33)

Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Jane Levy
Jane Levy
Jane Levy
Daniel Zovatto
Dylan Minnette
Stephen Lang
Jane Levy
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Stephen Lang
Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Dylan Minnette
Stephen Lang
Jane Levy
Fede Alvarez
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Daniel Zovatto
Stephen Lang
Stephen Lang
Stephen Lang
Dylan Minnette
Jane Levy
Fede Alvarez
Daniel Zovatto
Daniel Zovatto
Daniel Zovatto
Fede Alvarez
Daniel Zovatto
Fede Alvarez
Jane Levy
Stephen Lang
Jane Levy

Videók (10)

A film összbevétele 157 100 845 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 134 669 102 forintot termelt. A hazai mozik összesen 101 791 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film rendezője, Fede Alvarez brácsán játszik a film zenéjében.

(Puncs)
 

Az első forgatókönyvváltozat szerint a vak férfinak nem lett volna kutyája.

(Puncs)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Rockynak hosszabb előzménytörténete lett volna.

(Puncs)
 

A rendező, Fede Alvarez egy vak YouTuber, Tommy Edison videóit nézte a filmhez készített kutatómunkája során.

(Puncs)
 

Brazíliában és Dél-Koreában a filmet Ember a sötétben címen mutatták be, ami eredetileg is a film címe lett volna.

(Puncs)
 

A film költségvetése kevesebb mint 20 millió dollár volt, azonban már két hónappal a megjelenés után 140 millió dollárt hozott a mozikasszánál.

(Puncs)
 

Stephen Lang olyan kontaktlencsét viselt a filmben, amely nagy mértékben korlátozta a látását, különösen gyenge fényben.

(Puncs)
 

A film kint jeleneteit Detroitban forgatták, míg a házban játszódóakat Magyarországon, Pomázon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film nagy részét Magyarországon forgatták, és több magyar szakember is segédkezett a film munkálatain.

(HercegPeter)
 

Sokan nem tudják, hogy a filmben szerepet kapott egy székesfehérvári színésznő, Törőcsik Franciska is.

(Ghotik)
 
A Vaksötét ugyan egy üde színfoltja a jelenkor horrorjainak, de attól még nem lesz egy klasszikus. Egy jó ötlet, de sajnos semmi több. Jobban működött volna rövidebb játékidőben, egy szkeccsfilm részeként. Azért egyszer érdemes megtekinteni. több»
 
Sikeres fogadtatás esetén pedig még a folytatást sem tartom elképzelhetetlennek, amihez a történet lezárása is remek táptalajt adna, habár egyszeri szórakozásnál nem tűnt többnek a Vaksötét. több»
 
Nem vált világot a Magyarországon forgatott amerikai thriller – de egyéjszakás rémálomnak megteszi. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»