Teljesen jó menekülős a pszichopata gyilkos elől stílusú film. Szerencsére nem olvastam el a beharangozóját, így még izgalmas is volt. Csak azért négy csillag, mert borzasztó sok logikátlan dolog van benne, és nem tudjuk meg, a gyilkos miért csinálja, semmi előzménye az egésznek.
Az emberi kegyetlenség jól kirajzolódik ebben a filmben, ami sajnos ma már benne lakik egybe többünkben. Remek film és nem az az egy sztárra épített film.
1986-ban Rutger Hauer főszereplésével megjelent Az országút fantomja című film, amely ugyan nem találta fel a spanyolviaszt, de egy kellően tökös és élvezetes akció-horror-thriller alkotás volt. Ami nagyban hozzájárul a hasonló műfajú alkotások élvez... Teljes kritika
Szerintem nem volt egy rossz film! Amikor megtudtam hogy az 1986-os Az országút fantomjának volt egy 2006-ben elkészített feldolgozása, finoman szólva is izgatott lettem, mert az eredeti filmet nagyon szerettem! Az előjelek sem voltak rosszak a filmm... Több
A szálódai jelenetnél amikor Grace a tévét nézi, Alfred Hitchcock klasszikus filmje a Madarak megy a tévében!
A filmben amikor mutatják John Ryder vezetői engedélyét, az valójában a film rendezőjének Dave Meyersé volt!
A film költségvetése 10 millió dollár volt, míg a 86-os változatot 6 millió dollárból hozták össze!
Az eredeti változatban John Ryder szerepét Rutger Hauer alakította, az érdekesség hogy a remake készítői felkérték őt, hogy játssza el ismét ezt a szerepet! Végül a színész nem vállalta a felkérést!