80% 256 szavazat
Bíbor folyók

Bíbor folyók

Les Rivières pourpres
Filmadatlap
7
Vélemények (7)
17
Szereplők (17)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
15
Érdekességek (15)
5
Díjak (5)
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Jean Reno
Vincent Cassel
Jean Reno
Jean Reno
Vincent Cassel
Nadia Farès
Vincent Cassel
Jean Reno
Vincent Cassel
Vincent Cassel
Nadia Farès
Jean Reno
Vincent Cassel
Nadia Farès
Jean Reno

FILMINFÓ

A világtól távol, a hegyek között Kerkérian közrendőr (Vincent Cassel) sírrongálási ügyben nyomoz. Tőle csupán nyolc kilométerre, az elit egyetem zárt világában Niémans felügyelő (Jean Reno), a szuperzsaru egy különös gyilkosságot igyekszik megfejteni. Nem is sejtik, hogy a két eset összefügg. Hamarosan azonban újabb áldozatokra bukkannak és a nyomozás során a két detektív találkozik. Közösen rájönnek, hogy a sírfosztogató és a sorozatgyilkos ugyanaz a személy. Ám az ügy nem lesz egyszerűbb, csak veszélyesebb, amint közelebb kerülnek a misztikus eset megoldásához.

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2001.05.03.
 
2024.02.18 kaloz44

legújabb vélemény

10/10, szerintem nincs miről beszélni.

0
 

Egy fantasztikus francia misztikus thriller, ami bőven hordoz horrorelemeket is. Reno és Cassel nagyon jól dolgoznak együtt. Gyönyörűek a helyszínek, és a története szinte tökéletes. Mindenképpen ajánlott mozi, aki szereti a misztikumot.

0
 
2019.01.31 Owotonor

Nagyon misztikus hangulata van ennek a filmnek, durva jelenetekkel, szép havas tájakon hegyen játszódik, a humor is megtalálható a filmben, Jean Reno jól alakit, a vége pedig csavaros.

0
 
2018.07.25 kisssjanka

Vincent Cassel és Jean Reno tökéletes párosa teszi egyedülállóvá és utánozhatatlanná a Bíbor folyók filmet. többször is láttam és érdemes is többször megnézni hogy összeálljon teljesen a több szálon futó cselekmény.

0
 
2015.08.04 Buffy

Szerintem nagyon egyedi ez a film a maga műfajában, egyrészt a sötét atmoszféra teremtő erejével, illetve magával a krimi szállal, ami végig egy nagyon feszült hangulatot képes fenntartani. Talán pont ezért az egyik kedvenc filmem ez.

0

A film összbevétele 60 103 680 dollár volt (imdb.com).

#1
 

60 millió dollár volt a film összbevétele.Szerző: LionelMessi10

#2
 

A film operatőre Thierry Arbogast volt, aki Luc Besson stábjának a tagja.Szerző: mamiéstöti2

#3
 

A film forgatása 95 millió francia frankba került.Szerző: mamiéstöti2

#4
 

Némely jelenetet -15 Celsius-fokban vettek fel, mely közben néhány technikai felszerelés beadta a kulcsot.Szerző: mamiéstöti2

#5