Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Mocsárvidék (2014)

La isla mínima
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
elekm90   2022. 04. 17.

legújabb vélemény

0

Többen írták előttem, hogy a film kissé vontatott, az elején magam is így éreztem. A film a realitás talaján maradva mutatja be a nyomozást, nem kapkod, sok a gyanúsított, kusza az egész ügy. A második felére felpörögnek az események, sőt egy egészen... több»

 
indingo   2018. 12. 24.

0

Nem tartozik a legjobb spanyol filmek közé. Lassú és vontatott és a története sem olyan kerek. Vártam a nagy csattanót, de elmaradt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 07.

0

Egyedi hangulat,és a két nyomozó karaktere nagyon tetszett.A spanyol filmek is különleges atmoszférával rendelkeznek.Nagyon jó kis történet,és rendezett,kulturált rendezés.

 
Berto49   2019. 01. 30.

0
Mocsárvidéki nyomozás

Ennek a spanyol thrillernek a stílusjegyei sokban emlékeztettek a „True detective” sorozat vonásaira. A nyolcvanas években játszódó bűnügyi filmben két nyomozó próbálja kideríteni fiatal lányok sorozatban történő meggyilkolásának körülményeit és a tettes személyét. A nyomozók között furcsa ellenszenv uralkodik, lehet, hogy a politikai hozzáállásuk miatt? Nem egy kimondott szájbarágós film, egy-egy párbeszéd nélküli jelenet próbálja leírni a fontos, vagy annak ítélt dolgokat, Számomra a gyilkos személye is meglehetős homályban maradt, bár van rá tippem. Erős hangulata miatt nem vész kárba a megnézésére fordított idő.

 
hsanya182   2016. 11. 07.

1

Szép lassú kezdéssel csöpögteti az információt, egy gyilkosság rejtélyét kell megoldania a két nyomozónak. Nálunk nem ütött akkorát az élmény. Jóóó egyszernészős krimi, sok párbeszéd és van elég kideríteni való dolog. A Titokzatos Folyó c. szerintem jobbra sikerült.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

0

Eléggé csapongó a története, ezért nem igazán jött be, nem túl kerek.

 
kozse48   2016. 11. 16.

0

Nem tudom. Kétségtelen profi eszközökkel készült film. De én nem szeretem azt, ahol halvány utalások vannak a szereplőkre, pláne a rossz emberekre, aztán találjuk ki, jé ő az, meg egyebek. Van, akinek ez bejön. Nem az én színvilágom.

A film összbevétele 9 014 591 dollár volt (imdb.com).

 

A Mocsárvidék-et a kritikusok több alkalommal az HBO nagysikerű, A törvény nevében című sorozatához hasonlították.

(hp)
 
A válasz persze nem, de talán majdnem! Nyilván nem fair sorozathoz hasonlítani filmet, főleg ha az utóbbi egyértelműen hajaz az előbbire, mégis ki lehet jelenteni, hogy senki ne akarjon egészestés filmet készíteni a True Detective alapján, mert az most készült el. Méghozzá tökéletesen! több»
 
A Mocsárvidék krimiként is megállja a helyét, ám ennél sokkal több, hiteles kor- és helyrajz is egyben. Lélektani dráma, thriller, de leginkább egy nyílt és őszinte társadalomkritika egy sokak által feledni, feledtetni kívánt időszakról. több»