Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Mocsárvidék (2014)

La isla mínima
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 07.

legújabb vélemény

0

Egyedi hangulat,és a két nyomozó karaktere nagyon tetszett.A spanyol filmek is különleges atmoszférával rendelkeznek.Nagyon jó kis történet,és rendezett,kulturált rendezés.

 
indingo   2018. 12. 24.

0

Nem tartozik a legjobb spanyol filmek közé. Lassú és vontatott és a története sem olyan kerek. Vártam a nagy csattanót, de elmaradt.

 
hsanya182   2016. 11. 07.

1

Szép lassú kezdéssel csöpögteti az információt, egy gyilkosság rejtélyét kell megoldania a két nyomozónak. Nálunk nem ütött akkorát az élmény. Jóóó egyszernészős krimi, sok párbeszéd és van elég kideríteni való dolog. A Titokzatos Folyó c. szerintem jobbra sikerült.

 
Berto49   2019. 01. 30.

0
Mocsárvidéki nyomozás

Ennek a spanyol thrillernek a stílusjegyei sokban emlékeztettek a „True detective” sorozat vonásaira. A nyolcvanas években játszódó bűnügyi filmben két nyomozó próbálja kideríteni fiatal lányok sorozatban történő meggyilkolásának körülményeit és a tettes személyét. A nyomozók között furcsa ellenszenv uralkodik, lehet, hogy a politikai hozzáállásuk miatt? Nem egy kimondott szájbarágós film, egy-egy párbeszéd nélküli jelenet próbálja leírni a fontos, vagy annak ítélt dolgokat, Számomra a gyilkos személye is meglehetős homályban maradt, bár van rá tippem. Erős hangulata miatt nem vész kárba a megnézésére fordított idő.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

0

Eléggé csapongó a története, ezért nem igazán jött be, nem túl kerek.

 
doffy_joka   2015. 08. 16.

0

Nekem nagyon tetszett ez a film. Erre azt lehet mondani, hogy kihagyhatatlan, mert egy csodálatos élménytől fosztod meg magad, ha bele se nézel. Szerintem igazán szórakoztató.

 
kozse48   2016. 11. 16.

0

Nem tudom. Kétségtelen profi eszközökkel készült film. De én nem szeretem azt, ahol halvány utalások vannak a szereplőkre, pláne a rossz emberekre, aztán találjuk ki, jé ő az, meg egyebek. Van, akinek ez bejön. Nem az én színvilágom.

A film összbevétele 9 014 591 dollár volt (imdb.com).

 

A Mocsárvidék-et a kritikusok több alkalommal az HBO nagysikerű, A törvény nevében című sorozatához hasonlították.

(hp)
 
A válasz persze nem, de talán majdnem! Nyilván nem fair sorozathoz hasonlítani filmet, főleg ha az utóbbi egyértelműen hajaz az előbbire, mégis ki lehet jelenteni, hogy senki ne akarjon egészestés filmet készíteni a True Detective alapján, mert az most készült el. Méghozzá tökéletesen! több»
 
A Mocsárvidék krimiként is megállja a helyét, ám ennél sokkal több, hiteles kor- és helyrajz is egyben. Lélektani dráma, thriller, de leginkább egy nyílt és őszinte társadalomkritika egy sokak által feledni, feledtetni kívánt időszakról. több»