Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Halványkék szemek (2022)

The Pale Blue Eye
Filmadatlap
 
28
Szereplők
20
Vélemények
10
Képek
6
Videók

Galéria (10)

Videók (6)

 
polgy   2023. 01. 25.

legújabb vélemény

0
Lassan építkező film, ami a végén viszont nagyon kicsit pukkan

Engem nem nyert meg a film, sőt néha kimondottan unatkoztam. Pedig szeretem Bale-t, ismerem Poe-t, és még egy Hitchcock (lehet, hogy csak poénból) is szerepet kapott a filmben, valahogy mégsem ragadott magával. A besorolása horror, thriller, krimi és még misztikus is, és valahogy igazán egyik sem. Nekem ez egy egyszerű film, ami legalább 30 perccel hosszabb, mint kellene. Persze akkor nem lettek volna azok a hosszas tájképek meg a beszélgetés közötti „nagyszerű szünetek”, és másoknak lehet, hogy pont ezek jöttek be.

 
Zsolt Szabó   2023. 01. 11.

a nap véleménye

2
Hype

Mostanság a Netflixtől megszokhattuk a regényadaptációkat, íme egy újabb bizonyíték, aminek főszerepére Christian Bale személyét meg tudták győzni. A történetről annyit, hogy a West Point Akadémián 1830-ban egy októberi este nyugalmát egy fiatal kadé... teljes kritika»

 
JRD   2023. 01. 08.

2

Hogy milyen a könyv (Louise Bayard), azt nem tudom, de maga a film felkeltette az érdeklődésemet, hogy a könyvet elolvassam. Gótikus horror, havas téli táj, lélekhasító színészi játékok, sejtelmes talány, melyben a fájdalom folyamatosan a fotelban ta... több»

 
Eastern79   2023. 01. 07.

1
Felejthető melankólia

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyedül Christian Bale zseniális játéka miatt négy csillag. Borzasztóan vontatott, az utolsó fél órát leszámítva unalmas vergődés, ráadásul számomra érthetetlen Edgar A. Poe karaktere. Szépen fényképezett, de sajnos felejthető kosztümös krimi.

 
Tonyka   2023. 01. 09.

1
Krimibe csomagolt mély dráma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem igazán tudtam semmit a filmről. Ami vonzóvá tette, az Christian Bale személye volt, aki kiemelt kedvenc számomra, bármit vállal, azt megnézem, többnyire nem is szoktam csalódni. Ezúttal egy sötét, nagyon komor hangulatú (elsősorban) krimit kapunk... teljes kritika»

 
hp   2023. 01. 08.

1

Ritka erős film a Netflixtől Christian Bale főszereplésével, aki gyakorlatilag soha nem okoz csalódást. A film igazi fénypontja Harry Melling, aki hatalmas utat tett meg a Harry Potter Dudley-ja óta, és talán élete eddigi legjobb alakítását hozza a f... több»

 
Artemisia   2023. 01. 13.

1
A tökéletes bűntény

Edgar Allan Poe kétségkívül a gótikus irodalom koronázatlan királya. Misztikus horrortörténetei mellett a krimi műfajában is maradandót alkotott, hiszen őt tartják a detektívtörténetek atyjának is. Hátborzongató történetei máig éreztetik hatásukat. E... teljes kritika»

 

Ez Scott Cooper és Christian Bale harmadik közös munkája A harag tüze (2013) és az Ellenségek (2017) után.

(Hupka Adrián)
 

A szereplők közül Timothy Spall, Harry Melling, Simon McBurney és Toby Jones szerepeltek a Harry Potter franchise-ban.

(Hupka Adrián)