61% 107 szavazat
Vakító fehérség

Vakító fehérség

Whiteout
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
21
Szereplők (21)
6
Képek (6)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Az Antarktiszon dolgozik Carrie Stetko rendőrbíró. Már elege van az elszigeteltségből, az eseménytelen napokból, alig várja, hogy a hat hónapos sötétség előtt még hazainduljon. A tervéből semmi sem lesz, amikor a jégmezőn egy amerikai geológus holttestére bukkannak. A férfit meggyilkolták, és ez az első gyilkosság a kontinensen. Egy különleges ügynök, Pryce érkezik a bázisra, hogy segítsen Carrie-nek, de ő bizalmatlanul fogadja. A rejtélyes haláleset utáni nyomozás egyre érthetetlenebb dolgokat tár fel, amelyek egy hatvan évvel korábbi bűnténnyel vannak kapcsolatban.

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Kanada, Törökország
Premier (HU): 2009.10.15.
 
2023.12.31 Jerico

legújabb vélemény

Többször nézős, izgalmas

Régi nagy kedvencem a Vakító fehérség, mert nagyon különleges helyszínen játszódik, az Antarktisz fantasztikus tájain. Az alaptörténet egy rejtélyes gyilkosság kiderítésének sztorija, de ennél érdekesebb számomra, hogy miként képesek ott megmaradni az emberek mínusz 55-60 fokban. A főszerepet a gyönyörű és hihetetlenül dögös Kate Beckinsale játssza, aki a különleges kutatóállomás rendőrnyomozója. Felgöngyölíti az ügyet, de közben többször kerül életveszélybe. Bunyózik, akciózik a mínusz 60 fokban és a jeges hóviharban. Az egész pörgős, és végig fenntartja érdeklődésünket. Aztán a legvégén kapunk még egy csavart is, úgyhogy lesz egy komoly meglepi záró poénnak. Már harmadszor láttam most szilveszterkor, és noha nyilván tudtam már a fordulatokat, így is élveztem. A fő oka ennek a már említett megdöbbentő antarktiszi táj és Kate Beckinsale kisugárzása. A végeredmény nálam egyértelműen erős négy csillag. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a fordulatos krimiket, akciókat és a különleges tájakat. 80%.

1
 
2018.09.16 Artemisia

Teljesen átlagos, szombat délutáni tévéfilm. A havas-jeges környezet és az effektek egészen elfogadhatóak, a jégtakaró alatti járat beomlása jó jelenet, csak túl egyszerűen jutnak ki. Az üldözési jelenetek viszont nagyon bénák és elfuseráltak. A fil... Több

4
 
2016.04.23 D. Shaday

Őszintén megmondva rosszabbra számítottam. A sztori tényleg nem nagy szám, viszont a környezet nagyon ügyesen használja ki a film. Akadtak benne izgalmas részek és Kate Beckinsale-nek is egészen jól állt a szerep. Unalmas délutánokra, estékre szerintem simán ajánlható.

1
1
 
2019.07.01 indingo

Roppant gyenge film, néha követhetetlen és olyan bugyuta megoldásokkal tarkítva, hogy nem veszítünk vele semmit ha nem nézzük meg, ja és a vége hát szánalmas.

0
 
2018.12.10 harnas1207

Hatalmas bukás lett a film, mindenhol negatív kritikák, de én élveztem. Egyszer simán megnézhető. Teli van klisékkel és az az érzés is végig ott lebeg, hogy "úristen hány film szólt már erről", de attól még az elmegy kategóriába simán belefér.

0

A film összbevétele 12 201 122 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film hatalmas bukás volt. Kritikusok szerint helyet érdemel az év TOP 10 leggyengébb filmjei között, míg a bevétele alig érte el a 17 millió dollárt. Ez a 35 millió dolláros költségvetést tekintve az igazán nagy bukta.Szerző: harnas1207

#2