Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

A játszma (2022)

A játszma
Filmadatlap
 
11
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Hámori Gabriella
Nagy Zsolt
Kulka János
Scherer Péter
Nagy Zsolt
Kulka János
Staub Viktória
Hámori Gabriella
Hámori Gabriella
Kulka János
Nagy Zsolt
Hámori Gabriella

Videók (6)

 
fankbringa   2022. 08. 11.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Kis hazai, bejelentős póker

Ha röviden kellene összefoglalni azt mondanám, hogy vérszegény dráma, ami egy színpadhoz már elég, a rajongóknak a mennyország, az akciófilmhez szokottaknak rém unalmas. Nem tudtam róla, hogy volt első része, úgy kezdtem neki a filmnek. Szerencsére n... teljes kritika»

 
SuperBoi   2022. 06. 09.

2

Őszintén szólva nem annyira rajongok a magyar filmekért, de ez nekem most nagyon bejött. Azt hiszem, mindenképp érdemes megnézni előtte a korábbi filmeket is, hogy teljes legyen a képt.

 
Soma   2022. 06. 10.

2

Szerintem egész egyszerűen zseniális az egész széria, ahogy van. Kulka János alakítása fenomenális, de ugyanezt el tudnám mondani a teljes szereplőgárdáról. Egy igazán remek film lett A játszma.

 
Gábor390920   2022. 06. 22.

1

A vizsga folytatása pár évvel később játszódik. Még mindig Magyarországon vagyunk, a rendszer még mindig ugyanolyan, mint 1957-ben volt. Markó visszatér, de vajon tényleg bosszút akar állni? Hasonló játszma indul, mint az előző részben, de valahogy ... több»

 
F79   2022. 06. 12.

a nap véleménye

8
Magas kopasz férfi, felemás szándékkal

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A hétvégén Sopronban jártam, egy mozizással összekötött városnézésen. A belvárosi mellékutcában megbúvó kis filmszínház felidézte bennem a gyerekkori élményeket, amikor még nem léteztek a napjainkat jellemző, minden nézői igényt kiszolgáló, óriási sö... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 15.

4
Csak a Kulka miatt!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Előre elárulom, csak Kulka János felépülése (ami még nem teljes) utáni filmszerepére voltam kíváncsi. Hogyan tudta, tudja magát túltenni a történteken? Nézzük! Miről is szól a film, ami a Vizsga folytatása. A 60-as évek elején járunk, Jung András (Na... teljes kritika»

2

A film 38 695 071 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 24 635 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Fazakas Péter második nagyjátékfilmes rendezése a 2008-ban mozikba került Para után.

(csd)
 

Kulka János a forgatáson minden szituációt saját maga oldott, nem kért sem dublőrt, sem pedig kaszkadőrt az egyes jelenetek felvételéhez.

(csd)
 

A játszma a 10 évvel korábban mozikba került, A vizsga című film folytatása.

(csd)
 
Nem feltétlenül követelt folytatást az elmúlt évtized legjobb hazai tévéfilmje, de ha már így alakult, A játszma minden téren igyekszik felülmúlni vagy újat mutatni elődjéhez képest. több»
 
Köbli Norbert forgatókönyvíró A vizsga kiszámíthatatlan cselekményét feláldozta az érzelmesebb, drámaibb hangvételért, de a helyzet az, hogy ez jó csere volt. több»
 
Legfőképp Kulka János visszatérésétől válik emlékezetessé A játszma, mely elődjéhez hasonlóan eredményesen ötvözi az államszocializmus világát a kémfilm műfaji konvencióival, hogy újabb taggal gyarapítsa a magyar közönségfilm egyre bővülő korpuszát. több»