Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A játszma (2022)

A játszma
Filmadatlap
 
11
Szereplők
10
Vélemények
9
Képek
6
Videók

Galéria (9)

Hámori Gabriella
Nagy Zsolt
Kulka János
Scherer Péter
Nagy Zsolt
Kulka János
Staub Viktória
Hámori Gabriella
Hámori Gabriella
Kulka János
Nagy Zsolt
Hámori Gabriella

Videók (6)

 
Crystaldeer   2022. 12. 28.

legújabb vélemény

1
Zseniális

Ez a film így, ahogy van, egyszerűen zseniális lett. Nem túlzok azzal, ha kijelentem, hogy Kulka János és Staub Viktória Oscart érdemelne ezért a szerepért. Szóval jó lenne valahogy kijuttatni a külföldi kategóriába ezt a filmet. A vizsga című filmmel összehasonlítva, ebben egy sokkal jobban kidolgozott cselekményt láthattunk, a karakterek közti kapcsolatokat is jobban megismerhette a néző. A filmben lévő csavarok zseniálisak voltak, különösen, hogy még a végén is tudott hozni egy-egy váratlan fordulatot. Számomra teljesen hitelesen ábrázolta a régi kort, a jelenetek közötti zenék is tetszettek. Mintha tényleg visszarepültünk volna az időben. Kulka János most is bebizonyította, hogy sztrók ide vagy oda, ő akkor is egy hatalmas tehetség, és pont annyi pluszt tudott beletenni a sajátos öniróniájával, mely tökéletesre formálta a karaktert. Mellette én Staub Viktóriát emelném ki. Kevés ilyen fiatal tehetség van, mint ő. Szóval összefoglalóan csak ajánlani tudom ezt a filmet, és sok sikert kívánok az alkotóknak, illetve a szereplőknek vele.

 
fankbringa   2022. 08. 11.

a nap véleménye

2
Kis hazai, bejelentős póker

Ha röviden kellene összefoglalni azt mondanám, hogy vérszegény dráma, ami egy színpadhoz már elég, a rajongóknak a mennyország, az akciófilmhez szokottaknak rém unalmas. Nem tudtam róla, hogy volt első része, úgy kezdtem neki a filmnek. Szerencsére n... teljes kritika»

 
F79   2022. 06. 12.

a nap véleménye

8
Magas kopasz férfi, felemás szándékkal

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A hétvégén Sopronban jártam, egy mozizással összekötött városnézésen. A belvárosi mellékutcában megbúvó kis filmszínház felidézte bennem a gyerekkori élményeket, amikor még nem léteztek a napjainkat jellemző, minden nézői igényt kiszolgáló, óriási sö... teljes kritika»

 
Gábor390920   2022. 06. 22.

1

A vizsga folytatása pár évvel később játszódik. Még mindig Magyarországon vagyunk, a rendszer még mindig ugyanolyan, mint 1957-ben volt. Markó visszatér, de vajon tényleg bosszút akar állni? Hasonló játszma indul, mint az előző részben, de valahogy ... több»

 
sptt   2022. 12. 26.

1

Nem volt egy frenetikus moziélmény, ugyanakkor egy nagyon kellemes másfél órás időtöltés volt. Végig lekötötte a figyelmet, Kulka és Nagy Zsolt zseniális (függetlenül Kulka állapotától), Staub Viktória és Major Irma pedig a jövőben lesznek nagyszerűe... több»

 
Sabnock Sanatory   2022. 07. 15.

4
Csak a Kulka miatt!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Előre elárulom, csak Kulka János felépülése (ami még nem teljes) utáni filmszerepére voltam kíváncsi. Hogyan tudta, tudja magát túltenni a történteken? Nézzük! Miről is szól a film, ami a Vizsga folytatása. A 60-as évek elején járunk, Jung András (Na... teljes kritika»

2
 
SuperBoi   2022. 06. 09.

2

Őszintén szólva nem annyira rajongok a magyar filmekért, de ez nekem most nagyon bejött. Azt hiszem, mindenképp érdemes megnézni előtte a korábbi filmeket is, hogy teljes legyen a képt.

A film 39 429 991 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 25 409 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Fazakas Péter második nagyjátékfilmes rendezése a 2008-ban mozikba került Para után.

(csd)
 

Kulka János a forgatáson minden szituációt saját maga oldott, nem kért sem dublőrt, sem pedig kaszkadőrt az egyes jelenetek felvételéhez.

(csd)
 

A játszma a 10 évvel korábban mozikba került, A vizsga című film folytatása.

(csd)
 
Nem feltétlenül követelt folytatást az elmúlt évtized legjobb hazai tévéfilmje, de ha már így alakult, A játszma minden téren igyekszik felülmúlni vagy újat mutatni elődjéhez képest. több»
 
Köbli Norbert forgatókönyvíró A vizsga kiszámíthatatlan cselekményét feláldozta az érzelmesebb, drámaibb hangvételért, de a helyzet az, hogy ez jó csere volt. több»
 
Legfőképp Kulka János visszatérésétől válik emlékezetessé A játszma, mely elődjéhez hasonlóan eredményesen ötvözi az államszocializmus világát a kémfilm műfaji konvencióival, hogy újabb taggal gyarapítsa a magyar közönségfilm egyre bővülő korpuszát. több»