Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Zanox

A 18 éves Misi egy rendkívül gtlásos srác, aki évek óta szerelmes Jankába, a fiú azonban képtelen megtenni az első lépéseket. Pánikrohamai ellen a Zanox nevű kísérleti gyógyszert fogyasztja, amelynek váratlan mellékhatásai jelentkeznek.

A gyógyszer segítésgével Misi képes utazni az időben, így… Több

Forgatókönyvíró: Baranyai Gábor Benő
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2022.05.26. | Cinego (2022.09.29.) | Max (2023.02.18.) | Netflix (2024.01.02.) | Filmio (2024.01.04.)
Forgalmazó: MoziNet

2025.02.15 Gika

Nagyon élveztem. Szórakoztató időutazós film tökéletlen, de szerethető karakterekkel. A történet is ötletes, igazi magyar humorral.

2022.09.03 Eastern79

Magyar időhurok

Bálint Előd valószínűleg erre a szerepre született, ráadásul egy új műfaj is szárnyát bontotta a Zanox képében; hello balkáni-romantikus-sci-fi! Az hagyján, hogy egy pálinka és egy kísérleti gyógyszer segítségével lehet utazni az időben, de az időhurok koncepciójába bőven belefér a romantika, a krimi és egy szatyor bundáskenyér. Abszolút magával ragadó, egyedi képi világú, remekül megírt történet brilliáns párbeszédekkel, remek színészekkel, finom humorral, ahogyan csak mi magyarok tudunk filmet készíteni. Igazi különlegesség, minden ízében friss és egyedi.

2023.08.29 Jocpappa

10/10

Na ez! Ez valami csúcs! Annyira kreatív, szellemes, mosolyogva néztem végig a filmet. Úgy magyar, hogy közben nem a pesszimizmusra és kilátástalanságra épít, tiszta feelgood hangulata van. Nagyon jó látni, hogy ilyen is tud készülni itthon! Nagyon sok időhurkos/időutazós filmet láttam már, de ilyen ötletesen megoldva még talán sosem, ezenfelül külön jó érzés, hogy már Nekünk is van egy ilyenünk. Fixen követni fogom ezentúl a rendező munkásságát. (Aki nem vágja, miért idegesítő a főszereplő srác, az még nem szorongott komolyabban életében. Örüljön neki! :))

2025.01.05 SaSa

Miért 5 csillag?

Ha összevetem egy amerikai nagy költségvetésű filmmel, akkor nyilván sokkal szerényebb. De ha abból a szemszögből nézzük, hogy lényegesen kisebb pénzből mit hoztak aki, akkor zseniális a megoldás. Nyilvánvaló, hogy annyira nagy újdonságokat nem lehet kitalálni ebben a típusú filmben. De ötletesen oldották meg, hogy ne kelljen bonyolult gépezettel utazgatni az időben. Pálinka – magyar módra –, azt jó'van. Olyan pillangóhatásos – magyar köntösben. Aranyos benne a romantikus szál, ötletes a doki karaktere és, ahogyan kihozza a végét. Jó, aranyos, élvezhető film. De úgy látom, másnak is hasonló véleménye lehet, mert 80% felett van 200 feletti szavazatszámmal... Nézzétek bátran!

A film 20 291 075 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 14 092 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Baranyi Benő első nagyjátékfilmje.Szerző: csd

(2022. 06. 26.)
Vissza a magyar jövőbe
Magyarországon nem gyakran készül sci-fi, főleg nem időutazós, azonban Baranyi Benő első mozifilmje, a Zanox ebbe a műfajba tartozik, sajátos magyar változata a Vissza a jövőbe és a Pillangó-hatás című klasszikusoknak. Több