Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Űrpiknik (2020)

Űrpiknik
Filmadatlap
 
13
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
2
Videók

Galéria (4)

Walters Lili
Takács Zalán
Takács Zalán
Walters Lili
Walters Lili

Videók (2)

 
Eastern79   2022. 01. 15.

legújabb vélemény

0
Könnyű kikapcsolódás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A magyar újhullám egyik gyöngyszeme ez a kedves sci-fi vígjáték. Walters Lili szórakoztató és vicces, a képi világ pedig egyenesen furcsa, ahogy a nyolcvanas évek hangulata keveredik a modern kütyükkel. Cini klasszikus slágerei megalapozzák a hangulatot, bohókás, kedves kaland kerekedik belőle. Érezni, hogy ez nem egy tengerentúli szuperprodukció, de ez a sajátossága végig megmarad anélkül, hogy veszítene a minőségéből, hiszen érezni, hogy az alkotók és a szereplők szíve-lelke benne van.

 
Timike   2021. 10. 16.

3

Jó karakterekkel dolgozó magyar filmecske. Érdekes a műfaj, helyenként humoros is.

 
achyles77   2021. 06. 30.

1

Kicsit tartottam ettől a filmtől, azt gondoltam, hogy valami művészi szenvelgést lástok majd, de be kellett látnom, hogy ez a sztori bizony telitalálat. Csakis ajánlani tudom mindenkinek.

 
Turro   2021. 07. 01.

1

Már egy ideje a magyar filmipar feltámadásáról beszélhetünk az Űrpiknik, pedig folytatja ezt a sikerszériát. Én imádtam, szerintem rendkívül aranyos történet, amely nagyon könnyed és szórakozttató is egyben.

A film 4 273 885 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 3 426 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A stáb számos átalakított eszközt használt díszletként, köztük egy szögbelövőt lézerfegyverként.

(csd)
 

A forgatókönyv első változataiban lézerszemű jegesmedvék és repülő filmek is szerepeltek Budapest városában.

(csd)
 

A film rendezője, Badits Ákos gyerekként rajongott Tim Burton és David Lynch filmjeiért.

(csd)
 

Az Űrpiknik forgatása 25 napig tartott.

(csd)
 

Badits Ákos rendezői debütálása.

(csd)
 
Badits Ákos a Terminátor 2 parodisztikus szocreál verzióját tákolta össze, melynek nosztalgikus buhera-jellegéhez tökéletesen passzolnak Zalatnay Sarolta fülbemászó slágerei. több»
 
Az Űrpiknik tehát a nézői elvárások teljes felülírása, öntörvényűsége ellenére is egy bűbájos sci-fi mese, aminek helyén van a szíve. Szokatlan világa és történetmesélési módszerei miatt valószínűleg sokan nem fogják szeretni, de azt vitathatatlanná teszi, hogy Badits rendezőként több, mint ígéretes. több»
 
Az Űrpiknik ugye a digitális korszakban játszódik, ennek megfelelően a se ki, se be állapot így jelenik meg: „az ajtó nem működik, de kártya kell hozzá”. több»