77% 448 szavazat
Evolúció

Evolúció

Evolution
Filmadatlap
14
Vélemények (14)
29
Szereplők (29)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
8
Érdekességek (8)
Díjak
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum

FILMINFÓ

Amikor egy meteorit csapódik be az arizónai sivatagba, Dr. Ira Kane (David Duchovny), a biológus és Harry Block (Orlando Jones), a geológus nem tétlenkednek, elindulnak, hogy felkutassák a becsapódott objektumot. Ez alatt Wayne Grey (Seann William Scott) gyanútlanul készül az utolsó tűzoltó… Több


Rendező: Ivan Reitman
Forgatókönyvíró: Don Jakoby, David Diamond, David Weissman
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2001.07.19.
 
2022.06.15 JRD

legújabb vélemény

Nem nagy durranás és mégis kedvenc...

Az Evolúció nem egy filmremek, nem egy szerfölött jó komédia és nem is egy jópofa sci-fi. Csak egy film. Bevallom, mégis egyik nagy kedvencem, mert annyira agyament, annyira retard, hogy csak na. Sz@r napjaimon nézem meg mindig, mert a duma jobb kedvre derít, a bárgyú mellékkarakterek pedig mosolyt csalnak az arcomra. Kikapcsnak pont megfelel! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

1
 
2019.06.13 Norbert93

Látványos vígjáték

Nem szoktam felpontozni az ilyen komolytalan sci-fiket, de nem tudnám ebbe a kategóriába sorolni, ugyanis ez egyértelműen vígjáték egy kis áltudománnyal megtoldva. Minden bugyutasága ellenére nagyon szórakoztató, teljes egészében élvezhető komédia. Ha valóban komoly filmet készítettek volna belőle, mint az eredetileg is tervezték valószínűleg pont ez a komolyabb hangvétel vitte volna el az egészet negatív irányba. Szerencsére "átkonvertálták" egy látványelemekben bővelkedő vígjátékká, s ezáltal egy egyedi stílusú mozit láthattunk.

1
 
2017.08.01 Orosz István

Egész jó kis, scifi vígjáték. Tetszik ez a komolyan, nem vett feelingű ufo támadás. Vannak benne jó, poénok. Nekem a szörnyek kinézete, is nagyon tetszik.

0
 
2019.04.28 Ms. Akárki

Imádtam. Rendkívül jó scifi/akciófilm. Vicces, pörgős, jó dumák és klassz szereplőgárda. Ahhoz képest, milyen régi, még az animációt és a lényeket is szépen megoldották.

0
 
2016.05.05 TomÁcs

Egy korrekt alkotás, azt tudom róla mondani. A története rendben van, eltúlzott, de ez volt az alkotók célja. Helyenként humoros, jók a karakterek és a párbeszédek is.

0

A film összbevétele 98 376 292 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film alapján egy jópofa rajzfilm sorozat is készült Alienators: Evolution Continues címmel.Szerző: JRD

#2
 

David Duchovny a film miatt elutasított egy szerepet a Star Wars II. rész - A klónok támadása (2002) című filmben.Szerző: ps

#3
 

Julianne Moore karakterének ügyetlensége a színésznő saját ötlete volt.Szerző: ps

#4
 

A történet eredetileg egy komoly sci-fi lett volna, a komikus elemeket David Weissman vitte a történetbe, ami végül is elnyerte a kritikusok tetszését.Szerző: ps

#5