74 éves korában elhunyt Gregory Itzin színész.

Halálának hírét fita, Wilke Itzin közölte a nyilvánossággal, Gregory Itzin egy műtét közben felmerült komplikációk következtében vesztette életét. A család közleménye szerint Itzin 2015-ben súlyos szívrohamot kapott egy színházi fellépése során.

Gregory Itzin a szélesebb nézőközönség számára a 24 című sorozat kapcsán vált ismertté, amelyben az Egyesült Államok elnökét alakította. Karrierje során olyan nagysikerű produkciókban vállalt szerepet, mint az Airplane!, a J.A.G. - Becsületbeli ügyek, a Félelem és reszketés Las Vegasban, az Az elnök emberei, az Evolúció, A narancsvidék, a Született feleségek, A mentalista és a Hawaii Five-0.

Filmes karrierje mellett számos Broadway-darabban is fellépett, az 1993-as The Kentucky Cycle című előadásban nyújtott színészi teljesítményéért Tony-díjra jelölték.

“Apámat fenomenális színészként ismerte a világ, olyan munkássággal, amely a legtöbb híres színész önéletrajzát felülmúlná” - írja fia, Wilke.

Gregory Itzint felesége, Judie, fia, Wilke, lánya, Julia és unokája, Wylder Gregory gyászolják. Nyugodjon békében!

92 HÍRESSÉG, AKIKET 2022-BEN VESZÍTETTÜNK EL

#1
Gregory Itzin

Gregory Itzin

szül. 1948. 04. 20. - elhunyt 2022. 07. 08.
Washington, Egyesült Államok
Édesanyja Evelyn Loretta Smith, édesapja Martin Joseph Itzin. Hatéves korában Burlingtonba költözött családjával, ahol az édesapja polgármester lett. Az American Conservaroty Theaterben kezdett színészkedni, amely idő alatt bejárta egész Amerikát fellépései következtében. Filmes karrierjét 1979-ben kezdte a Backstairs at the White... több»