Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Törvénytisztelő polgár (2009)

Law Abiding Citizen
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
30
Képek
2
Videók

Galéria (30)

Videók (2)

 
Rajnai Erik   2022. 05. 02.

legújabb vélemény

0
Igazságot szolgáltat az igazságszolgáltatás?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mint ahogy az a bevezetőből is sejthető, mostani filmünk nem könnyed kikapcsolódást tartogat. A cselekmény szinte minden felvezetés nélkül ránk szabadítja a borzalmat. Clyde Shelton (Gerald Buttler) egy feltaláló, aki szerető feleségével és imádott k... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

0

Gerard Butler hatalmas alakítása lenyűgöző. Harc a korrupció és a bürokrácia ellen. Modern kori bosszú a mindenkori törvényhozók kárára, és ebben a harcban nem lehet nyerni. Méltó partnere Jamie Foxx, aki talán Denzel Washington méltó örököse lehet, mert nagyszerű színész. Ajánlott film.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Az ilyen típusú filmben tökre eltudok veszni és Jamie Foxx volt olyan jó és elintézte, hogy egy percig se unatkozzunk. Remek kis alkotás. Merem ajánlani bárkinek.

 
hsanya182   2015. 07. 11.

1

Egy nagyon jó film, egy férfi bosszút áll a korrupció ellen. Hatalmas film, mindvégig lekötött, izgalmas !! Fordulatos váratlan események sorozata :) Mindenképp megnézendő ...

 
harnas1207   2018. 11. 27.

0

Egyedül a vége nem tetszett a filmnek. A zseniális fickót egy gagyi Tom és Jerrys trükkel elintézik. Nem volt méltó lezárása a filmnek.

 
Klauka89   2021. 09. 12.

0

Egy volt kollegnőm ajánlotta a filmet, és nagyon jó volt. Igaz, hogy a szinkron ide-oda váltott, de egy percre sem lehet unatkozni vagy nem odafigyelni a filmre. Gerard Buttler most végre nem szerelmes férj vagy szívtipró szerepében. 10/10

 
Gyorvik   2022. 02. 04.

0

Több kérdés is felmerül a főszereplővel kapcsolatban: ha valaki a családját elveszíti, akkor körmönfont pszichopata ámokfutásba kezd, esetleg az is volt már? A bosszú több év után hidegvérű gyilkosságnak minősül? Nagyon úgy tűnt.

A film összbevétele 126 690 726 dollár volt (imdb.com).

 

A film philadelphiai vetítése után afterpartyt a Del Frisco's Double Eagle Steakhouse-ban tartották, ahol a filmben Clyde is megebédel. A stáb tagjai többször étkeztek ott a forgatás alatt.

(SódóGA)
 

A rendező, F. Gary Gray is megjelenik egy jelenetben a kivégzés után. Ő nyújtja át a bizonyítékot tartalmazó tasakot a rendőrnek.

(SódóGA)
 

Bill Reynolds a nevét egy létező személyről kapta, aki a K-9-nél szolgált, és ő szervezte a forgatásra a rendőrkutyákat is.

(SódóGA)
 

Darby csengőhangja a Slayer zenekar “Bloodline” című száma.

(SódóGA)
 

A film bizonyos jeleneteit valóban börtönben forgatták. A bentlakók állítólag nagyon zavarodottan fogadták, hogy a börtön egy film forgatási helyszínül szolgál.

(SódóGA)