Hosszú ideje várnak rá a rajongók, de a 2009-ben megjelent Törvénytisztelő polgár végre folytatást kap.

F. Gary Gray rendezése annak idején 73,4 millió dollár bevételt hozott az amerikai mozikban, világeszerte pedig közel 127 millió dollárt húzott be a kasszáknál. A film története szerint miután Clyde Shelton családját brutális módon meggyilkolták, a férfi elhatározza, hogy megkerülve az igazságszolgáltatást, saját kezébe veszi az ügyet, hogy bosszút álljon felesége és kislánya gyilkosait.

Shelton bosszúhadjáratát nem nézik tétlenül, így egy Nick Rice kirendelt ügyész ered a férfi nyomába, hogy megakadályozza az önbíráskodást. A Törvénytisztelő polgár főszerepeiben Gerard Butler és Jamie Foxx láthatók, és bár egyelőre kérdéses a második rész szereposztása, annyi bizonyos, hogy Butler producerként részt vesz a munkálatokban.

A Törvénytisztelő polgár 2. a Village Roadshow Pictures és Rivulet Films égisze alatt készül majd. “Nagy örömömre szolgál, hogy Rob, Mike és a Village Roadshow Pictures, valamint Kurt Wimmer visszahozzák ezeket a nagyszerű karaktereket és ezt a lebilincselő témát, amely ma talán aktuálisabb, mint az első film megjelenésekor volt. Ismét ámulatba fogja ejteni az embereket” - nyilatkozta a Variety magazinnak Lucas Foster, a film társproducere.

akció | dráma | krimi | thriller

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és... több»