Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
28
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Vélemények: Törvénytisztelő polgár (2009)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

Nekem nagyon bejött bár FGG-nek gyenge dolgai nem is nagyon vannak

 
Deku   2017. 07. 11.

Az ilyen típusú filmben tökre eltudok veszni és Jamie Foxx volt olyan jó és elintézte, hogy egy percig se unatkozzunk. Remek kis alkotás. Merem ajánlani bárkinek.


 
harnas1207   2018. 11. 27.

Egyedül a vége nem tetszett a filmnek. A zseniális fickót egy gagyi Tom és Jerrys trükkel elintézik. Nem volt méltó lezárása a filmnek.

 
hsanya182   2015. 07. 11.

Egy nagyon jó film, egy férfi bosszút áll a korrupció ellen. Hatalmas film, mindvégig lekötött, izgalmas !! Fordulatos váratlan események sorozata :) Mindenképp megnézendő ...

 
MidoD7 Nézhetetlen  2019. 04. 11.

Szórakoztatás a célja elsősorban minden egyes filmnek. Viszont nagyon fontos még az is, hogy legyen benne némi pikáns elem, ami megfűszerezi a sztorit, amitől kitűnik a tömegből. Nos, ez is eleme a filmnek. Imádtam.

 
sabnock666   2019. 01. 30.

Gerard Butler hatalmas alakítása lenyűgöző. Harc a korrupció és a bürokrácia ellen. Modern kori bosszú a mindenkori törvényhozók kárára, és ebben a harcban nem lehet nyerni. Méltó partnere Jamie Foxx, aki talán Denzel Washington méltó örököse lehet, mert nagyszerű színész. Ajánlott film.

 
kevelin   2017. 10. 30.

Nekem kicsit olyan se füle se farka film volt. MEgtudtuk amit kellett de egy csomó részlet és szál nem lett kibontva, elvarrva. Ettől függetlenül nagyon jó pörgős feszült film. Tetszett

 
szabomarc   2019. 01. 04.

Nagyon tetszett a film, végig lekötötte a figyelmemet. Fordulatos, jó, jó színészi játékkal. Mindkét főszereplő színészt nagyon szeretem, így eleve jó alaphangulattal indult számomra a film, ami csak tovább fokozódott. Mindenkinek ajánlom. 10/10

 
Syracuse   2015. 05. 13.

Remek thriller, aminek már a forgatókönyve is zseniális. Ehhez nagyszerű színészeket választottak, és az operatőri munkának is megvan a gyümölcse. Ajánlom

 
pisti18   2015. 03. 01.

Kifogástalan film, minden tekintetben. Tartalma nagyszerűen rámutat a nullum crimen siene lege és a nullum poena siene lege, valamint a magasztosnak szánt, viszont semmit sem érő fogalmakra, mint a szubszidiaritás, vagy a pluralitás. Különböző jogrendszerek ide, vagy oda... ameddig a törvényeket eltérő földrajzi helyeken kedves bíróink eltérően értelmezik, addig a jog kizárólag jogszerű lesz, de igazságos soha. Így eshet meg az is, hogy egy olyan apát ítélnek kőkemény 5 év börtönre, aki saját öklével 41-szer vágott bele a saját gyereke fejébe, kioltva ezzel életét. Jusztícia forog a nem létező sírjában. A filmet nézzétek, jó a történet, jók a zenék, a szereplők, mi kell más? 8/10 minimum.

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

Ezt nevezem én ízig-vérig akciófilmnek, tele volt izgalommal és váratlan fordulatokkal. Nekem nagyon tetszett a főszereplők kidolgozása és egy percig se untam. Remek volt.

 
Deniel   2018. 10. 02.

Erre a filmre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy unalmas és főleg nem vontatott! 2-ik percben már indul is a buli és az utolsó percig meg sem áll! Nekem a befejezése annyira nem tetszett, de ez nem ront a film színvonalán! Nem ez a legjobb film amit valaha láttam, de simán megnézném még egyszer!

 
Beniko   2015. 11. 23.

Ez igen! Egy hibátlan akciófilm. Jó a történet és a megvalósítás is. Mindig tartogat valami váratlan fordulatot. Többször is megnézhető, aki szereti az izgalmakat.

 
clay00   2017. 02. 19.

Jó film,de valahogy túl egyszerű. Túl akarják csavarni (vagy csak várod,hogy legyen már valami izgalom ), de nem igazán sikerül neki. A bunkeres részek jók, de várjon senki sokat tőle.

 
Siriusalias   2015. 08. 03.

Szórakoztató film, és ha valaki szereti azt ha a gonosz megbűnhődik egy filmben akkor érdemes megnézni. SPOILER! --> és hogy a jó hogy hágja át a szabályokat hogy célt érjen

 
mrfaktor   2016. 04. 25.

Igazi krimi-akciófilm, ami az utolsó percekig tartogat izgalmakat. A két főszereplő tökéletesen alakítja a macska-egér játékban résztvevőket. Sok helyen olvastam, hogy a vége rontja el a filmet, de véleményem szerint erről szó sincs. Mindenkinek bátran ajánlom!

 
somi   2015. 11. 23.

Remek thriller, aminek már a forgatókönyve is zseniális. Ehhez nagyszerű színészeket választottak, és az operatőri munkának is megvan a gyümölcse. Ajánlom

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Varázslatos alkotás. Kivétel nélkül ajánlom mindenkinek, tökéletes választás lehet, ha az ember teljesen el akar merülni egy más világban. Ennek a történetnek mindig meg lesz a maga helye és ideje. Nagyon szerettem és szeretem a mai napig.

 
Kellangy   2015. 06. 19.

Hihetetlenül jó, pörgős akciófilm, nem megszokott cselekményekkel. Szuper alakítás, de a vége nem tett jót az igazságérzetemnek. Ajánlom mindenkinek.

 
vyctoria79   2019. 02. 06.

A két főszereplő tökéletesen hozza a ráosztott figurát. Butler, mint bosszúálló férj / apa remekel, de Foxx mint a jog harcosa is kiváló alakítást nyújt. Remek akciójelenetekkel tűzdelt film, végig leköti az embert a cselekmény, bár a végét szerintem kissé összecsapták, lehetett volna frappánsabb lezárást is kitalálni. Összességében kissé többet nyújt, mint az átlagos bosszúállásról szóló filmek, hála a remek színészeknek, de nem hiszem, hogy alapmű válik belőle.

 
Onódi Zoltán   2018. 03. 17.

Jó kis film, azon filmek egyike ahol az ember a "rossz" fiúnak drukkol.

 
storeman   2015. 11. 28.

Gerard Butlert egyáltalán nem szeretem, mint színészt. Mindig ugyanazt az arcát mutatja. Ez a film viszont párját rítkitja. Furdulatokkal teli izgalmas darab.

 
Bettina0424   2015. 02. 09.

Jó történet, jó színészekkel, csavaros fordulatokkal. Minden percét végig izgultam! Nekem a vége is tetszett.

 
talentorflirt   2019. 05. 07.

A film nagyon expresszíve ábrázol bizonyos társadalmi jellegű problémákat, mint az önbíráskodás legitim/illegitim mivoltát, az igazságszolgáltatás korrumpálódását, a közrendért felelős szolgálat korlátoltságát, illetve magának a jognak az érvényét.

 
Krajcsovics Noémi   2017. 03. 31.

Ez a film a műfajában zseniális! Olyan, amit többször is megnézne az ember! Gerard Butler remek a szerepben.

 
Turro   2015. 12. 28.

Feszült, jól felépített történet, jó színészek, még a párbeszédek is rendben vannak, de a végétől teljesen kiakadtam, egy jó jogi thrillert így elvágni. Néha arra gondolok, hogy jobb lenne ha inkább a nézőre bíznák, és egyszerűen nem fejeznék be a filmet, mert még az is jobb, mintha csalódsz a végén egy nagyot.

 
sziazo   2015. 01. 09.

Érdekes, hogy pont Gerard Butler karaktere a legszimpatikusabb, de igazából úgy, hogy a film semmit nem tesz ezért, utálatos és elviselhetetlen, és az is elfogadhatatlan, ahogy emberek öl csak azért, hogy bebizonyítsa, hogy a rendszer rosszul működik. Kénytelen vagy neki szurkolni, mert vele esett meg a film elején a nagy szörnyűség, ami miatt feljogosítva érezzük, hogy bosszút álljon, de közben, azért ne legyen már belőle egy terrorista. Jócskán el van túlozva.

 
KingPin   2014. 11. 21.

Nagyon jó a történet, én igazából gondolatkísérletnek fogtam fel az egészet, egy percig sem gondoltam, hogy ennek hihetőnek kéne lennie, vagy valamilyen realitás alapon kéne mozognia. A karakterek jól működnek, jó színészi alakítást nyújt Gerard Butler és Jamie Foxx is. Kicsit talán kiszámítható, de egy korrekt akcióthriller.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.