Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Félelem és reszketés Las Vegasban (1998)

Fear and Loathing in Las Vegas
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
37
Képek
2
Videók

Galéria (37)

Johnny Depp
Benicio del Toro
Johnny Depp
Benicio del Toro
Johnny Depp
Johnny Depp
FLEA

Videók (2)

 
uniterra Nézhetetlen  2021. 01. 29.

legújabb vélemény

0

Egyszerűen nézhetetlen, hulladék.

 
BoBamburg   2020. 12. 02.

2

Nem az a film, amit a történet visz el a hátán. Ketten lemennek Las Vegasba, narkóznak orrba-szájba, majd jönnek a bad tripek. Ennyi. Viszont a képi világa, a hangulata, a karakterek és a párbeszédek zseniálisak.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Ez egy igazán helyes kis film lett, amit nem bánok, hogy végül megnéztem, nagyon megjárja. Teljesen megérte a belé fektetett pénzt, és stabil filmet hoztak létre.

 
Norbert93   2018. 09. 12.

0

Nekem nem tetszett. Egyszer sem volt vicces, egyszer sem tudott olyat mutatni, ami lekötötte volna a figyelmem, annak ellenére, hogy a stílusa nem áll messze tőlem. Unatkoztam a közel 2 órás játékidő alatt.

 
Attila G.   2019. 06. 21.

0

Hááát... Igazából nehéz lenne megmondani, hogy milyen indíttatásból néztem meg ezt a filmet moziban több mint 2 évvel a bemutató után. Valószínűleg azért, mert sok jót hallottam és olvastam róla, és szeretem Johnny Depp filmjeit, Christina Ricci film... több»

 
vivikejencikelara   2016. 10. 23.

0

Ez a film maga egy eufórikus kábítószeres bódulat. Remek képi világgal rendelkezik. Vannak benne igazán poénos részek, illetve szomorú történések. Igazából nem értem miről is szól maga a film, de elragad és a markában tart.

 
jencike1985   2017. 06. 01.

0

Nagyon jó film. Johnny Depp-et megint ki kell emelnem színészi játéka miatt, mert hatalmas. Első nézéskor nem is értettem miért mentek Las Vegasba, ezért meg kellett néznem többször is mire rájöttem hogy a motorverseny miatt mentek, csak igazából nag... több»

A film összbevétele 10 680 275 dollár volt (imdb.com).

 

Még a forgatás megkezdése előtt Hunter S. Thompson és Johnny Depp autót cserélt. Depp az író Chevrolet-jával rótta hetekig Kaliforniát, így hangolódva rá a szerepére. Közben pedig Thompson a színész járgányával és egy Heidi nevű hölggyel kocsikázgatott, s ezalatt írta meg a Fear and Loathing in Hollywood: My Doomed Love at the Taco Stand című esszéjét, amelyet a Time Magazin le is közölt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Benicio del Toro a szerep kedvéért 20 kilót szedett fel.

(hp)
 

Johnny Depp elmondása szerint a filmben a Bazooko Circus előtt álló gorilla szobor a kertjében áll.

(hp)
 

A film alapjául szolgáló könyvben a főszereplő a The Rolling Stones Sympathy for the Devil című számát hallgatja kocsijában, azonban a dal jogainak megvásárlására az alacsony költségvetés miatt nem volt mód.

(hp)
 

Dr. Gonzo karakterét egyik barátja, Oscar Zeta Acosta ihlette.

(hp)