Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

Izlandi amazon (2018)

Kona fer í stríð
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
15
Képek
7
Videók
 
luksa10   2018. 09. 30.

legújabb vélemény

Fantasztikus ez a történet, nem is tudom, mit mondjak. Engem egyszerűen teljesen megérintett. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy legalább egyszer nézze meg. nagyon elgondolkodtató.

 
matyas   2018. 09. 28.

Azt gondoltam, hogy majd eléggé elvont lesz majd az egész, így eléggé szkeptikusan is álltam hozzá. De szerencsére kellemesen csalódtam. A sztorinak ugyan megvan a maga kimért dinamikája, kell hozzá némi türelem, de nagyon megéri.

A film összbevétele 847 495 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet a Nemzetközi Kritikusok Hete szekcióban a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp )
 
Ökoterrorizmus tubára, dobra, zongorára és három női énekhangra. több»
 
Mennyi mindent lehetne javítani a világ mostani állapotán! Mi, földi halandók milyen sokat tudnánk tenni azért, hogy a minket körülvevő valóság szebb legyen! Például tragikus sorsú kisgyerekeket vehetnénk magunkhoz, a környezetet szennyező, kínai érdekeltségű nagyvállalatoknak tehetnénk be, de a belső béke megtalálása szintén út a harmonikusabb világ felé. Benedikt Erlingsson Izlandi amazon című filmjének szereplői, díszletei, történetének fordulatai sokszor egy viking sagára hajaznak, vagy akár Középföldén is érezheti magát a néző. Mégis nagyon modern és egyben örök érvényű kérdésekkel szembesülünk a film megtekintése által. több»
 
Az izlandi fekete komédia az idei cannes-i filmfesztivál Semaine de la Critique programjában mutatkozott be először. Már ott is imádta a filmszerető közönség és az értő szakma is. több»