(hp)Miután a zűrös életű Ryan Atwoodot befogadja a Cohen család, a tengerparti város, Newport nyugalma felborul. A hirtelen kialakuló szerelmi háromszöget és a generációs ellentétek hamar felbolygatják a környékbeliek életét.
(hp)Elején nagyon jó sorozatnak indul, de egyre unalmasabb, nagyon nagy kár, pedig jó sorozat lehetne. A sorozat háttértörténete is elég elcseszett.
Egy ifjúsági sorozat, mely az idejében sokak kedvence volt. Nekem nem a stílusom ez a műfaj, de ha valaki szereti az ilyesmit az ne hagyja ki.
A sorozatot nem követtem akkoriban, amikor először siker volt, hanem csak évekkel később (most) vettem elő, amikor már a Gossip girl és a Pretty Little liars módi dívik, ami a tini sorozatokat illeti. Persze A narancsvidék is alkalmazza az amerikai s... Teljes kritika
Colin Hanks a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.
A sorozatban két Herkules is feltűnik: Kevin Sorbo alakítja a sorozatban Ryan édesapját (a Herkules című sorozat főszereplője). Tate Donovan, aki a Narancsvidékben Marissa apját játssza pedig a hangját adta a Disney-féle Herkules címszereplőjének.
Ryan és Seth az egész sorozat alatt mindössze kétszer ölelkeznek: a legelső és a legutolsó részben
Az eredeti forgatókönyv tervezetben Ryan Sandy Cohen törvénytelen gyereke lett volna.