Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Rohammentő (2022)

Ambulance
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
5
Videók

Galéria (25)

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Eiza González
Eiza González
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Michael Bay
Michael Bay
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Eiza González
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Eiza González
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Eiza González
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal

Videók (5)

 
Lubi   2022. 05. 27.

legújabb vélemény

0
A Bayhem visszatér

Michael Bay rég jelentkezett érdemi alkotással, a látványfilmek és a robbanások megszállott rendezője azonban ismét visszatért a gyökereihez, hogy egy régivágású akciómozi levezénylésére adja a fejét. De vajon van még igény ilyen alkotásokra a kortár... teljes kritika»

 
Tonyka   2022. 05. 12.

a nap véleménye

1
Unalomba fulladó, elnyújtott agónia

Úgy kezdeném, hogy jajj nekem. Hetek óta tűkön ülve vártam, és velem együtt sokan mások is. Michael Bay munkásságának sokat köszönhetünk, van pár cím, ami megdobogtatja a mozis szíveket. Szállóigévé vált a "Bay jól tudja mutatni az akciót". Szinte mi... teljes kritika»

 
Harper   2022. 04. 10.

4
Az elmúlt egy év legpörgősebb akciófilmje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Michael Bay egy végtelenül pörgős turbóakciófilmet hozott össze Jake Gyllenhaal főszereplésével, egy bankrablás és egy kétórás autós üldözés középpontba állításával. A sztori egy testvárpárról szól: a fehér bőrű Danny (Jake Gyllenhaal) és fekete Will (Yahya Abdul Mateen II) életét bemutatva. Mindketten a bűnöző apjuk árnyékában nőnek fel (Will örökbe fogadottként), ám felnőtt életszakaszukban más-más utakon járva. Míg Danny bűnöző maradt, Will a családalapítás felé fordulva a becsületes életet választotta. Egy nap azonban Will anyagi válságba kerül (családjával együtt), így kénytelen bevállalni egy bankrablást testvérével. Az akció azonban félresikerül, és bár lelépnek 8 millióval, kénytelenek egy rohammentőt elkötni és azzal menekülni, nyomukban Los Angeles összes rendőrével. A mentőben egy csinos mentősnő, Cam (Eliza González) és egy haldokló rendőr, Zach (Jackson White) tart velük. Ettől kezdve a film egy kétórás üldözéssé változik, padlóig nyomott gázzal hajtva. Egyetlen kritikám a kissé elnyújtott játékidő (136 perc). Értékelésem: 80%. Nekem bejött!

 
Kezdő_kritikus   2022. 05. 07.

a nap véleménye

3
N-edik Bay-film

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Előrebocsátanám, hogy általában ennél bonyolultabb filmeket szoktam nézni, de van az úgy, hogy az ember ki akarja kapcsolni az agyát 2 órára, és erre semmi sem olyan jó, mint egy jó kis akciófilm. Gondoltam én. Az agyam kikapcsolása végül is sikerült... teljes kritika»

 
von Hermanitz   2022. 04. 20.

3
Az elmúlt év legjobb akciófilmje

Elfogult vagyok az akciófilmes műfajjal kapcsolatban (pozitív irányban), de Michael Bay rendezése még elfogultságom dacára is meggyőzött arról, hogy a Rohammentő egy kivételesen jó akció-thriller. Valójában egyetlen hosszú üldözéses jelenet, szédítő tempóban, izgalmak sokaságával. Jake Gyllenhaal, Eliza González és Abdul-Mateen II egyaránt kitesznek magukért, mindhárman a műfaj legjobbját nyújtva. Nagyon jó a script, szuper a rendezés és minden látvány-elem igényes. Egyetlen kritika a kissé elnyújtott játékidő mely 136 perc helyett simán belefért volna nettó 95-100 percbe is. De így is óriási. Nálam ez egy erős 85%-os mozi!

 
Lóri Ádámcsik   2022. 04. 06.

1
Akció kimaxolva!

Ütős akciófilm, Michael Bay effektekkel bőven megpakolva a csomagtartón. Ajánlom mindenkinek, aki egy pörgős filmre vágyik!

 
Gábor390920   2022. 04. 19.

0

Michael Bay az akciófilmeknél nem tud hibázni. Legalábbis abban nem, hogy feszített tempójú akciójelenetekkel nyomja tele a filmjeit, valamint rengeteg töréssel-zúzással, valamint robbantásokkal. A történet főhőse a volt katona, akinek a feleségének... több»

A film 86 744 477 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 49 266 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film stáblistája alatt hallható zene a szintén Michael Bay által rendezett 13 óra: Bengázi titkos katonái filmben is felcsendül.

(csd)
 

Yahya Abdul-Mateen II által alakított Will Sharp nevét Michael Bay korábbi filmjének, az Armageddonnak a Willie Sharp nevű karaktere ihlette.

(csd)
 

Jake Gyllenhaal és Eiza González korábban a Szilaj: Zabolátlanok animációs filmen dolgozott együtt.

(csd)
 

A casting során Ana de Armas neve is felmerült.

(csd)
 

Jake Gyllenhaal korábbi alakítása A bűnös című filmben volt látható.

(csd)
 
Visszatérve a kritika elején boncolgatott kérdésre: a Rohammentőhöz hasonló alkotások ugyan nem kínálnak mást, mint két óra – olykor jobb, máskor rosszabb minőségű – kiszakadást a szürke hétköznapok sodrásából, mégis sikeresek voltak és lesznek a jövőben is, mivel széles közönséghez elérve a médium primér – és születésekor is jellemző – szórakoztató aspektusát ragadják meg. több»
 
Bay saját ’90-es és 2000-es évekbeli filmes sikerszériájának gyökereihez nyúlt vissza a közben eltelt évtizedek formatörténeti és intézményi változásainak szándékos figyelembevétele nélkül. A maga egyszerűségében kiteljesedő történet valódi nosztalgiautazás a hollywoodi blockbusterkorszak kezdeteihez, miközben nem próbál kényszeresen eredeti lenni vagy mélyértelműségével kiemelkedni a jelenlegi filmkínálatból. A Rohammentő felejthető popcornélménye valódi libabőrös mozivarázs is egyben. több»