Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Rohammentő (2022)

Ambulance
Filmadatlap
 
30
Szereplők
31
Vélemények
25
Képek
5
Videók

Galéria (25)

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Eiza González
Eiza González
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Michael Bay
Michael Bay
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Eiza González
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Eiza González
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Eiza González
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal
Yahya Abdul-Mateen II
Jake Gyllenhaal

Videók (5)

 
Zsuzsanna395645   2023. 02. 07.

legújabb vélemény

1
Repülő autók meséje

Sokáig halogattuk párommal ennek a filmnek a megnézését, arra számítva, milyen rossz. Végül csak elérkezett az idő, és rászántuk magunkat. Milyen jól tettük! Mi már öregek vagyunk, rengeteg filmes tapasztalattal, és a hibái ellenére ez egy jól sikerült film volt nekünk. Nyilván nem fogja megváltani a mozis világot, de nekünk tetszett ez a pörgős lendület, igaz, kicsit hosszú volt a két óra, és rengeteg baki is volt benne, mégis egy idő óta ez a film maradt meg bennem legjobban. Szerintem annyi autó nincs Los Angelesben, mint amennyi itt felrobbant vagy felborult, és egy éles helyzetben rögtön megfogták volna az autót a tüskés lánccal, de akkor ugye hol lenne a sztori lényege. Igazán kihasználták a drón adta lehetőségeket, ami rengeteget dobott a forgatókönyvön, amihez társult egy jó alapötlet és remek színészek. Jake Gylenhal egyik legjobb alakítása volt itt a vásznon. Az apró bakik viszont roppantul idegesítőek tudtak lenni. Pl. full szájfény és rúzs a mentős nőn, miután újraélesztett, agyonizzadt és majd meghalt; és a rendezetten boruló autók. Ezektől eltekintve egy izgalmas, mesterien összerakott filmet láthattunk.

 
Tonyka   2022. 05. 12.

a nap véleménye

2
Unalomba fulladó, elnyújtott agónia

Úgy kezdeném, hogy jajj nekem. Hetek óta tűkön ülve vártam, és velem együtt sokan mások is. Michael Bay munkásságának sokat köszönhetünk, van pár cím, ami megdobogtatja a mozis szíveket. Szállóigévé vált a "Bay jól tudja mutatni az akciót". Szinte mi... teljes kritika»

 
Harper   2022. 04. 10.

8
Az elmúlt egy év legpörgősebb akciófilmje

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Michael Bay egy végtelenül pörgős turbóakciófilmet hozott össze Jake Gyllenhaal főszereplésével, egy bankrablás és egy kétórás autós üldözés középpontba állításával. A sztori egy testvárpárról szól: a fehér bőrű Danny (Jake Gyllenhaal) és fekete Will (Yahya Abdul Mateen II) életét bemutatva. Mindketten a bűnöző apjuk árnyékában nőnek fel (Will örökbe fogadottként), ám felnőtt életszakaszukban más-más utakon járva. Míg Danny bűnöző maradt, Will a családalapítás felé fordulva a becsületes életet választotta. Egy nap azonban Will anyagi válságba kerül (családjával együtt), így kénytelen bevállalni egy bankrablást testvérével. Az akció azonban félresikerül, és bár lelépnek 8 millióval, kénytelenek egy rohammentőt elkötni és azzal menekülni, nyomukban Los Angeles összes rendőrével. A mentőben egy csinos mentősnő, Cam (Eliza González) és egy haldokló rendőr, Zach (Jackson White) tart velük. Ettől kezdve a film egy kétórás üldözéssé változik, padlóig nyomott gázzal hajtva. Egyetlen kritikám a kissé elnyújtott játékidő (136 perc). Értékelésem: 80%. Nekem bejött!

 
Master   2022. 06. 20.

7
Hideget és meleget is kapott, pedig egész jó

Michael Bay nálam A szikla, A sziget és a 13 óra: Bengázi titkos katonái óta tartozik a jobb rendezők közé. Ezúttal is pörgős dolgot készített. A Rohammentő (Ambulance) ugyanis egy izgalmas és látványos üldözéses akciófilm Jake Gyllenhaal remek alakításával és a gyönyörű Eliza González figyelemreméltó jelenlétével. Bár vannak hatásvadász elemek, és akad egy-két hiteltelenség is benne, alapjaiban jó a film. Nekem bejött a rohanós tempó és a csúcsra járatott akcióözön is, bár az indokolatlanul elnyújtott játékidő kicsit idegesített. Ezért összességében megkapja tőlem a 75%-ot.

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 01.

4
Drón káosz!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Michael Bay drón agymenése, amiben néha színészkednek is. Legalábbis úgy vettem észre. Michael Bay (Transformers, Bad Boys) hihetetlen módon visszatért, és ezúttal egy Los Angeles-i rablást dirigált Jake Gyllenhaal és Yayha Abdul-Mateen II főszerepl... teljes kritika»

6
 
Lubi   2022. 05. 27.

2
A Bayhem visszatér

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Michael Bay rég jelentkezett érdemi alkotással. A látványfilmek és a robbanások megszállott rendezője most visszatért a gyökereihez, hogy egy régivágású akciómozi levezénylésére adja a fejét. De vajon van még igény ilyen alkotásokra a kortárs blockbu... teljes kritika»

 
hp   2022. 08. 22.

0

Őszintén szólva engem ez a film nagyon fárasztott. Nem csak az akcióthrillerek sablonjait ismételte meg eredetiség nélkül, de még önmagát is a rengeteg közeli felvétellel, ugyanazokkal a drónos kameramozgásokkal, a kamerába világító tükröződő fény-ef... több»

A film 87 714 827 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 49 802 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film stáblistája alatt hallható zene a szintén Michael Bay által rendezett 13 óra: Bengázi titkos katonái filmben is felcsendül.

(csd)
 

Yahya Abdul-Mateen II által alakított Will Sharp nevét Michael Bay korábbi filmjének, az Armageddonnak a Willie Sharp nevű karaktere ihlette.

(csd)
 

Jake Gyllenhaal és Eiza González korábban a Szilaj: Zabolátlanok animációs filmen dolgozott együtt.

(csd)
 

A casting során Ana de Armas neve is felmerült.

(csd)
 

Jake Gyllenhaal korábbi alakítása A bűnös című filmben volt látható.

(csd)
 
Visszatérve a kritika elején boncolgatott kérdésre: a Rohammentőhöz hasonló alkotások ugyan nem kínálnak mást, mint két óra – olykor jobb, máskor rosszabb minőségű – kiszakadást a szürke hétköznapok sodrásából, mégis sikeresek voltak és lesznek a jövőben is, mivel széles közönséghez elérve a médium primér – és születésekor is jellemző – szórakoztató aspektusát ragadják meg. több»
 
Bay saját ’90-es és 2000-es évekbeli filmes sikerszériájának gyökereihez nyúlt vissza a közben eltelt évtizedek formatörténeti és intézményi változásainak szándékos figyelembevétele nélkül. A maga egyszerűségében kiteljesedő történet valódi nosztalgiautazás a hollywoodi blockbusterkorszak kezdeteihez, miközben nem próbál kényszeresen eredeti lenni vagy mélyértelműségével kiemelkedni a jelenlegi filmkínálatból. A Rohammentő felejthető popcornélménye valódi libabőrös mozivarázs is egyben. több»