Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Avatar (2009)

Avatar
Filmadatlap
 
28
Szereplők
211
Vélemények
38
Képek
2
Videók
Avatar
 
elekm90   2021. 02. 10.

legújabb vélemény

1

Rendkívül látványos blockbuster, emiatt mindenképp érdemes volt moziban megnézni. Ugyanakkor nagyon felszínes, ha jobban belegondolok a történetbe, akkor olyan, mintha valami nyálas, tucat Disney-filmet nézne az ember.

 
Artemisia   2018. 01. 19.

5

Az utóbbi évek egyik legkülönlegesebb alkotása, szerintem méltán kavart nagy port,mert egyedülálló filmtörténeti munka.A történet újszerű és pikáns, az Avatar-testben való beépülès a Na'vy-k közé és Sigourney Weaver kulturális munkája megkapó és érde... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 04.

2

Sci-fi nem igazán az én stílusom, de mégis megnéztem ezt a filmet. Nem kedveltette meg velem ezt a műfajt, de egyszer nem volt rossz.

 
Shelby07   2018. 01. 29.

2

Gyönyörű a látványvilága. Rengeteget dolgozhattak rajta a szakemberek, de egy olyan csodálatos világot teremtettek, ahova elvágyódik az ember, és ha lehetne, az első odavezető járatra felszállna. Maga a film is nagyon jó, és tökéletesen megmutatja az... több»

 
Thibo84   2019. 06. 05.

1

Káprázatos világot tárnak elénk, elképesztően jól van kidolgozva. Igaz majdnem három órás a játékidő, de kell is ahhoz, hogy a történetet kellőképpen elmeséljék és hagyják kibontakozni a szereplőket akár csak a cselekményeket.

 
indingo   2017. 05. 02.

0

Egy remek film, sajnálom, hogy anno nem moziban néztem meg. Azt hittem, hogy egy kék mese a felnőtt hupikék törpikékkel. Jó a történte és komoly mondanivaló áll mögötte.

 
Deku   2017. 07. 25.

0

Bitang jó film lett, James Cameron-tól a kedvencem az biztos, elállt a szavam tőle. Láttam benne a fantáziát és külön tetszett a zenei aláfestés valami hihetetlen jó módon elkapták az film stílusát vele. fantasztikus volt és ennyi elég is.

Galéria (38)

Videók (2)

A film összbevétele 2 787 965 087 dollár volt (imdb.com).

 

Stephen Lang a második részben is látható.

(HETEDIK )
 

A film sztorija már a Titanic elkészítésekor kész volt.

(HETEDIK )
 

Cameron több mint egy évtized előkészülete után készítette el a filmet.

(HETEDIK )
 

Cameron a folytatásokat csak akkor készíti el, ha a második rész is sikeres lesz.

(HETEDIK )
 

A film forradalmasította a 3D technológiát.

(HETEDIK )
 

A film egy holdon játszódik.

(HETEDIK )
 

Minden idők legnagyobb bevételű filmje.

(HETEDIK )
 

A navikat az indiánok ihlették.

(HETEDIK )
 

A filmből több videójáték is készült.

(HETEDIK )
 

Weaver és Cameron második filmje.

(HETEDIK )
 
Az Avatar különlegessége a hihetetlen látványvilág mellett a mondanivaló, melynek lényege, hogy meg kell(ene) becsülnünk mindezt amink van: a családot, a szeretetet, a természet és főleg Földünk szépségét, a környezetet melyben élünk (növények, fák, erdők) és feladatunk óvni, védeni az élet szépségeit. több»