2022.09.23 19:55 Gábor390920 Olvasottság: 2365x
1

Lenyűgöző látványvilág

2009-ben, amikor bemutatták a filmet, még csak 13 éves voltam, akkoriban nem kötött le, így mást néztem, amikor a családdal moziban voltunk. A későbbiekben sem értettem nagyon, hogy mi ez a nagy felhajtás a film körül, nem néztem meg végül.

Majd amikor 2017-ben az egyetemen az csoportvezetőnk is ódákat zengett a filmről, és kiemelte, hogy ezt a filmet igazán csak a moziban lehet élvezni, ha laptopon vagy tv-n nézzük, akkor nem adja azt az élményt, amit a mozi. Ezek után már csak reménykedtem, hogy az új rész előtt visszahozzák a mozikba az elődjét, mert most több filmmel a hátam mögött már nagyon kíváncsi vagyok James Cameron filmjére.

Lenyűgöző látványvilág

Kora délutáni vetítésre mentem, nem is voltak sokan, ketten a film felénél megunták és kimentek, én viszont sokszor azt vettem észre magamon, hogy tátott szájjal ülök a teremben, annyira lenyűgözően látványos volt a film.

3D-s vetítésre mentem, (kb. 2 éve nem láttam 3D-ben filmet, nem nyűgöz le annyira) és ennek a filmnek nagyon jót tett, talán még látványosabbá tette.

A történet a jövőben játszódik, ahol megint az emberi kapzsiság köré épül a cselekmény egy másik bolygón, Pandorán. A tudóscsapat és a zsoldosok együtt próbálják kitermelni a bolygó legértékesebb nyersanyagát, és bevetnek mindent, hogy megkapják amit akarnak. Még arra is képesek, hogy leromboljanak komplett civilizációkat. Nyilván nem lesz jó vége, az egyik félnek fájni fog. De vajon kinek? Az embereknek, akik feldúlják az őslakos nép otthonát, vagy a gazdag kultúrával és természeti csodákkal megáldott Na'vi népnek?

Szóval összességében mindenkinek ajánlom, aki nem látta még, gyorsan irány a mozi, mert csodás film.

83 Avatar  (2009)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy lebénult katona a Pandora nevű bolygón kap új küldetést, ahol az emberekhez hasonlító, de nyelvükben és kultúrájukban eltérő Na'vik élnek. A gyönyörű és éritetlen... több»

1