2020.11.02 20:27 Kóborló Olvasottság: 299x
1

Menő mami haláli bulija

Rengeteg hideget és meleget (de inkább hideget) kapott annak idején ez a film, pedig szerintem csak a helyén kell kezelni, és akkor egy teljesen fogyasztható alkotást kapunk. Persze ezzel az álláspontommal egy pillanatra sem akarom feledtetni a hibáit (merthogy abból is akad azért bőven), egyszerűen csak megpróbáltam élvezettel fogyasztani a Mami című filmet.

A nagy mennyiségű negatív vélemény a filmmel kapcsolatban talán egy kissé túlzás, bár ehhez szerintem két dolog igencsak erőteljesen hozzájárult. Az egyik, hogy a reklámkampánya igen erős lett, így a legtöbb néző talán tényleg valami frenetikus dolgot várt eme alkotástól. A másik a készítő stúdió, a Blumhouse lenne. Tulajdonképpen annyira előtérbe kerültek a filmjei, mintha nem is létezne más olyan stúdió, ahonnan minőségi horrorfilmeket kaphatnának a horrorrajongók, ezáltal sokan egyből készpénznek veszik, hogy a Blumhouse csak kiváló filmeket készít. Oké, tudom, hogy voltak tényleg emlékezetes horrorfilmjei Jason Blum cégének (Sinister, Insidious), de azért voltak igazi félresiklásai is. Na de nézzük is, hogy mit kínál a Mama című film, és mit is kapunk tőle!

Menő mami haláli bulija

Kezdésre már maga a műfaja is kapufa, hisz igaz, hogy mind a horror, mind pedig a thriller kategóriába besorolták a készítők, de azért valljuk be, hogy ez a film horrornak édeskevés, még akkor is, ha próbálták a horror vonalát a torture jelenetekkel erőteljesebben érzékeltetni, amiknek a kivitelezésében hiba nem is volt, de ettől még nem lesz egy film horror. Tulajdonképpen mint egy thriller teljes mértékben megállja a helyét, viszont voltak benne drámai elemek is. Sőt, talán a drámai elemeit jómagam sokkal erőteljesebbnek éreztem, mint a horrorvonulatát.

Ez elsősorban a filmbéli Sue Ann karakterét alakító Octavia Spencer pazar alakítása miatt volt. Pokolian jól hozta a karakterét, és talán csak ő miatta merném azt mondani, hogy nálam a film inkább a jó minőség felé billen, mint az átlagos felé. Valahol olvastam, hogy a színésznő a karakterét megpróbálta az 1990-ben bemutatott, Tortúra című filmben látható Kathy Bates, Oscar-díjas színésznő alakításához igazítani. Dicséretes próbálkozás volt, de azért Kathy Bates alakítása messze jobb volt.

Sajnos szereplők terén nem nagyon tudnék mást kiemelni, pedig volt itt nekünk még egy Juliette Lewis és egy Luke Evans is, de az ő karaktereik inkább a háttérbe voltak tolva a forgatókönyv alapján. Helyettük megkaptuk a fiatal generációt, akiknek az alakítását nem is mondanám rossznak, viszont a forgatókönyv alapján megírt karaktereik teljesen súlytalanok lettek. A legtöbbel szimpátiát sem nagyon tud a néző kialakítani, ezáltal a sorsuk sem nagyon fogja érdekelni a nézőket. A filmben található feszültség, de sajnos ahhoz kevés, hogy az egész játékideje alatt egyenletesen el tudjon oszlani.

Mindezen negatívumai ellenére nekem mégis tetszett annyira a film, hogy akár egy-két év múlva újra elővegyem egy újranézésre.

62 Mami  (2019)

horror | thriller

A thriller egy ohiói kisváros magányos lakójának, Sue Ann-nek (Octavia Spencer) a történetét meséli el. Sue-t egy nap megkéri a városka új lakója, a még tinédzser Maggie... több»

1