Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
20
Képek
5
Videók
Mami
 
petraszab   2020. 01. 07.

legújabb vélemény

A főszerepben egy beteg bő és az ő bosszúja áll. Kicsit erőltetett a története, nem valami hihető.

 
Lubi   2019. 10. 01.

a nap véleménye

Anyámasszony katonái

Manapság talán a horror a leginkább jövedelmező műfaj a szuperhősfilmek mellett. Legalábbis a bevételi mutatókat figyelve mindenképpen. Ha kedvenc hőseinkhez képest nem is tekint vissza minden tejesdobozról egy-egy horrorikon képe, a rémisztő filmek közönsége állandó. A tendenciákat figyelve időről időre megújulnak egyes műfajok, és pár évre alaposan beássák magukat a köztudatba. A 2000-es évektől a found footage és kis költségvetésű, esetenként art-hause horrorok világa köszöntött ránk, hogy kedvünkre rémüldözhessünk a mozi karfájába kapaszkodva. A horrorfilm célja egy zsigeri félelemérzet, borzongás kiváltása a nézőből, hogy aztán ezt a szorongást a legkülönfélébb módokon használja ki. An... több»


 
indingo   2019. 08. 16.

Hamar rá lehetett jönni, hogy mi is áll a nő tettei mögött. Az, hogy gyerekként elnyomták, megszégyenítették, majd felnőttként is egy beosztott szerepet játszik majd hirtelen ki akar törni már unalmas.

 
HETEDIK   2019. 06. 03.

Octavia Spencer jól hozza a múlt sérelmeitől frusztrált mamit, de ez a film elég harmatosra sikeredett. Az utolsó negyedórára pörögnek fel az események és van egy-két véresebb jelenet, addig igazából semmi lényeges nem történik. Kár érte, értő kezek alatt sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle, Mami pedig néha engem a Tortúrából Kathy Bates-ra emlékeztetett. Persze attól a filmtől ez fényévekre...

 
TomÁcs   2019. 09. 19.

Egynek elment a film, de valahogy lehetett volna kerekebb. Érdekelt volna a story utóélete a kisvárosban. A pletykák, szereplők további sorsa.

Octavia Spencer
McKaley Miller
 
A Mami minden ízében kihagyott ziccer, egy nagyon ígéretes főszereplővel az élen, aki sajnos így csak elpazarolt lehetőség maradt. több»
 
A végeredmény meglehetősen bugyuta és összefércelt lett, de mivel ezt olybá tűnik, teljes mértékben tudja is magáról (bár a humort sem túl jó ütemben adagolja), akadnak élvezetes momentumai. Egy biztos, legalább Spencer játéka (és rémálomba illő frufruja) biztosan meg-megborzolja az idegeinket. több»
 
A Mami egy tudathasadásos történettel és jellegtelen rendezéssel megáldott, de mégis, a morbid humornak és Mami karakterének köszönhetően rendkívül szórakoztató és “creepypszichothriller”. Ha valaha elgondolkodtál rajta, hogy milyen lenne Octavia Spencer egy gonosz, elmebeteg nő szerepében, akkor ez a te filmed! több»

A film összbevétele 60 473 120 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 28 864 895 forintot termelt.

 

A korábban a televíziózás világában már számos sikert arató forgatókönyvíró, Scotty Landes első mozfilmje.

(hp)
 

A Mami Tate Taylor rendező első horrorja.

(hp)
 

Tate Taylor rendező Octavia Spencer második közös filmje. A szintén Taylor rendezésében 2011-ben bemutatott A segítség Oscar-díjat hozott a színésznő számára.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.