Alighanem csak idő kérdése volt, hogy mikor hallunk bármilyen hírt is azzal kapcsolatban, hogy a Lidérces mesék éjszakája sikerére való tekintettel elkészüljön a folytatás.

A Deadline magazin legfrissebb értesülései alapján az első rész rendezője, André Øvredal épp a napokban tartott tárgyalást a Paramount Pictures stúdióval, így jó eséllyel akár már a közeljövőben is megkezdődhetnek a Lidérces mesék éjszakája 2 előkészületei.

Ráadásul a forgatókönyvön ezúttal is Dan Hageman és Kevin Hageman dolgozik majd, amelyet nagyon valószínűség szerint Guillermo del Toro sztorija alapján fejlesztenek. A szinopszis egyelőre azonban nem ismert, így az is kérdéses, hogy az eredeti szereposztásból ki tér majd vissza újra.

A tavaly novemberben megjelent Lidérces mesék éjszakája a mindössze 30 milliós költségvetéssel szemben közel 105 milliós bevételt hozott a konyhára, így jó eséllyel ezúttal nagyobb bizalmat élveznek a készítők a stúdió részéről, amely akár egy még hátborzongatóbb és látványosabb filmet eredményezhet.