2021.10.10 21:14 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

Most akkor mi van, hosszúkezű uraság?

Igen, olvastam az amerikai urban legends-et a Slender Manről, mielőtt valaki megkérdőjelezné. 2009-ben egy aprócska, de erősen fejlődő internetes portál, a Something Awful meghirdetett egy pályázatot, ahol arra kérték az oldalt olvasókat, hogy hozzanak létre egy olyan fotót vagy fotókat netalán, ahol éppen valami paranormális tevékenység folyik, használhatnak képszerkesztőket, beállított, filmszerű fotókat, csak ütős legyen a próbálkozás. Az egyik lelkes amatőr, név szerint Eric Knudsen munkája zseniálisra sikerült, és ezzel megalkotta úgymond a Slender Man témakört. Az őrület pedig elkezdődött...

A netet hamarosan több ezer kép, fotó borította be, ahol feltűnt a sejtelmes, öltönyös, arctalan rém. Aztán 2014-ben két tini a barátnőjüket majdnem halálra késelte Waukeshában, hogy a Slender Man tiszteletét kivívják... Erre viszont már nincsenek szavak. Oké, hölgyek, urak, nézzük gyorsan a filmet, mik is a meglátásaim!

Most akkor mi van, hosszúkezű uraság?

Sylvain White, a fekete, francia srác rendezte a filmet, de minő érdekesség, eddig az Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron filmje volt nagyjából értékelhető. Tehát egy abszolút második vonalbeli fickó, aki itt sem tudta a Sony nagy bánatára azt, amit elvártak volna tőle. Egy csapat picsogó kis csaj, akik titokban pornót néznek, és egy kis kikapcsolódásként megidézik Slender Mant? Ez most tényleg vicc vagy komoly? Nem, szerintem csak simán kínos a szitu. Ez a téma már uncsi...

Olcsó, gyagyi CGI, béna és fárasztó dialógusok, jellegtelen és "B" kategóriás színészek, és egy nagyon gyenge, kissé nevetséges jump scare jelenetekkel tarkított operatőri munka. Luca Del Puppo is szint alatt teljesített. Pedig a kissé egyszerű amerikai mozinézők között még így sem teljesített a film rosszul, de azért már elnézést, ott mindenki alhat nyitott ablaknál, senkit nem fognak az eszéért elrabolni.

A film, de inkább a hozzá kapcsolódó igaz történet kell, hogy rávilágítson arra, mennyire egyedül hagyjuk a gyermekeinket a nagyvilágban, és a mindennapi életben is. Hová vezet ez? Katasztrófához, ha nem reagálunk időben, gyermekeink menthetetlenül elvesznek, a világ és a mi számunkra. A film? Kit érdekel; bűn rossz, trehány munka. Mondanám, hogy szegény Joey King hogyan kerülhetett a filmbe. Hát úgy, hogy egy tehetségtelen, kissé bénácska, igazi "ZS" kategóriás díva. Úgyhogy tökéletesen értem, és igen, jó helyen volt.

horror | misztikus | thriller

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter... több»

3