Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

Ház a Kísértet-hegyen (1959)

House on Haunted Hill
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Timon   2020. 02. 07.

legújabb vélemény

0

A klasszikus horrorok közé sorolom,mert amellett,hogy hozza a maximális hangulatot,meg a hatása sem elhanyagolható,némi meglepetéssel végződik.A ház elképesztően hangulatos lett,de ez elsősorban a hátborzongató bevezetésnek köszönhető. 10/10


Galéria (8)

Videók (1)

 

A Rottent. kritikaösszegzése alapján a film 96%-os.

(citizenfour99)
 

A történetet Agatha Christie regénye, az And Then There None inspirálta (És már senki sem, avagy a tíz kicsi néger).

(citizenfour99)
 

A filmet mindössze 13 nap alatt forgatták 1958. szeptemberében.

(citizenfour99)
 

Az Ennis Brown ház, amely Los Angelesben áll, és Frank Lloyd Wright tervezte és építette 1924-ben, ma már Nemzeti Örökség része, mivel ott vették fel a nyitó jelenetet a kísértetházban.

(citizenfour99)
 

A szerzői jog megújításánál problémába ütköztek a szerzők, mivel addigra már közkincs volt (public domain) ; így ez azt jelentette, hogy bárki aki hozzáférhetett, szabadon terjeszthette VHS-en, esetleg DVD-n keresztül. Ennek köszönhetően nagyon sok kópia egyszerűen tűrhetetlenül rosdz minőségű, vagy éppen rosszul szerkesztett.

(citizenfour99)
 

A film nyitójelenete a ''jump-scare" horror-effektus-nak is köszönhetően a mozitermet a sötétségben valóságos extázisba hozta, a mai televízió előtt néző embernek ez az élmény már kiveszett, mivel az atmoszféra dobott sokat a filmen. Bár megfelelő hangtechnikával akár otthon is meg lehet oldani az élmény hasonló változatát.

(citizenfour99)
 

A film magas bevételei Alfred Hitchcock figyelmét is felkeltették. Ez inspirálta, hogy elkészítse a saját low-budget horrorfilmjét, a Psychot.

(citizenfour99)